4:2
(2:1, 1:1, 1:0)

Dukla si připisuje další vítězství, na domácím ledě porazila Berany Zlín

14.10.2023 / Andrea Nováková

Dukle se podařilo navázat na vítězný zápas s Porubou. Na domácím ledě Jihlava vyzvala Zlín. Do vedení se jako první dostali hosté, ale Dukla na gól dokázala odpovědět a bylo vyrovnáno zásluhou dnes dvougólového Radka Nejedlého. Jihlavští hokejisté se v 15. minutě dostali poprvé do vedení, když se prosadil Katolický. Druhá perioda přinesla vstřelenou branku na obou stranách a stav utkání byl 3:2. Na konci třetí třetiny měl Zlín možnost vyrovnat, když měl k dispozici přesilovku 5 na 3, kterou však nevyužil. Vítězství Jihlavy pojistil Ondřej Chvátal a Jihlava si připisuje výhru 4:2.
14.10.2023 15:15, Extraliga dorostu - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek (A), Pešl, Tomica – Katolický, Fink (A), Ratushniak – Kytka, Adamec, Koníř – Chvátal (C), Nejedlý, Grabowski – Lukáš, Kouba
4

Berani Zlín

Šimšálek – M. Sedláček, Schmied, Kubečka, Uřičář (A), Mořkovský, F. Sedláček – Nesrsta, Kočica, Doležal – Kos (C), Škrip, Plšek – Matula, Holba (A), Pečner
2
Branky a nahrávky: 7. Nejedlý (Grabowski), 15. Katolický, 32. Nejedlý (Ratushniak, Katolický), 60. Chvátal – 5. M. Sedláček (Kos, Mořkovský), 34. Kubečka (Holba, Schmied). Rozhodčí: Karpíšek – Tomanička, Trávník. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

První třetina přinesla vyrovnaný hokej na obou stranách. V 5. minutě se zásluhou Michala Sedláčka dostali do vedení Berani, kteří využili svou přesilovou hru. Jihlava na odpověď nenechala dlouho čekat a o dvě minuty později bylo vyrovnáno. Branku na 1:1 vsítil jihlavský útočník Radek Nejedlý. Poprvé v zápase se Dukla dočkala vedení ve 14. minutě, a to díky Šimonovi Katolickému, který se přesnou střelou nad lapačku nemýlil.

Na začátku druhé třetiny Jihlava ještě dohrávala početní výhodu, která se jim moc nepovedla. Zlín své oslabení bránil skvěle a nepouštěl domácí do velkých šancí. Berani si vytvořili několik gólových příležitostí, ale jihlavský brankář Štěbeták předváděl skvělé výkony. V 29. minutě si jihlavští zahráli další přesilovou hru, ale opět to ze strany domácích nebylo úplně ideální. V oslabení měl šanci Zlín, když jeden z hráčů jel sám na Štěbetáka, ale trefil pouze jeho připravenou lapačku. Skóre se měnilo v 32. minutě, když se prosadil Radek Nejedlý, který v tomto utkání vstřelil dva góly. Následovalo vyloučení na domácí straně a Berani hráli početní výhodu. Ta se jim opět podařila a zásluhou Jáchyma Kubečka snížili na rozdíl jedné branky.

Ve třetí periodě se Zlín snažil dotáhnout jednobrankové manko, ale všechny pokusy Beranů končily neúspěšně. Největší příležitost pro hosty přišla koncem třetiny, když byl na čtyři minuty za vysokou hůl vyloučen jihlavský hráč. O necelé dvě minuty později došlo k dalšímu vyloučení na straně Jihlavy a Berani si zahráli přesilovku 5 na 3. Hosté se usadili v útočném pásmu a ostřelovali domácí branku, kterou skvělými výkony chránil Štěbeták. Zlínu se ani dvojnásobná početní výhoda nepodařila využít. Netrvalo dlouho a na trestnou lavici opět zamířil hráč Jihlavy za zdržování hry a byla tu další šance pro hosty. Dukla však i toto oslabení zvládla a čtvrtou brankou pojistil Jihlavě vítězství Ondřej Chvátal.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že se nám podařilo navázat na předchozí utkání a získali jsme tři body. Máme trochu problém s disciplínou a jsme hodně vylučovaní, ale nahradíme to bojovností v oslabení a dnes jsme to vše perfektně ubránili. Bohužel se trápíme v přesilovkách, ale pro nás jsou teď důležité body. Dnes obrovská pochvala pro gólmana.

Juraj Jurík (Berani Zlín):První třetina se nám příliš nevydařila. Domácí byli aktivnější a důraznější. Na rozdíl od nás dokázali využít své šance. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil a hodně nás podržel brankář. Bohužel ve třetí třetině, když jsme měli na konci asi šest minut přesilové hry, tak jsme nedokázali vyrovnat a to nás stálo bod, na který jsme si mohli sáhnout.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie