3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Na Třinec dorost nestačil, nedal ani branku

28.10.2023 / Martina Sikorová

Dorostenci odjeli do Třince se snahou připsat si šestou výhru v řadě. To se jim však nepovedlo, domácí hráli o něco aktivněji, především v první části. Dukla se pokoušela srovnat, ale nedokázala prostřelit domácí gólmana. Utkání tak skončilo její prohrou - 0:3.
28.10.2023 13:00, Extraliga dorostu - 16. kolo

HC Oceláři Třinec

Javorek – Niemczyk, Holub (A), Marek, Mrtka, Byrtus, Kaleta – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček (A), Řehák – Blahuta, Hebar, Makula – Hladoník, Spaskin
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek (A), Tomica, Holas – Katolický, Adamec, Ratushniak – Chvátal (C), Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kytka – Hospodka
0
Branky a nahrávky: 8. Mrtka (Řípa, Hrček), 20. Řehák (Mrtka, Marek), 60. Rybnikár (Holub, Švančara). Rozhodčí: Janda - Lainka, Špiroch. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Na ledě WERK ARENY začali aktivněji domácí mladíci, kteří si brzy vynutili první přesilovku. A tu taky proměnili v gól. Po přihrávce Dominicka Byrtuse sice René Řehák usměrnil kotouč těsně mimo, následně se ale ke střele od modré dostal Radim Mrtka a ránu domácího obránce zastavovala až branková síť. V závěru třetiny pak Oceláři přidali druhý úder, po jemné teči se mohl radovat René Řehák.

Taky začátek druhé třetiny vyšel lépe Ocelářům, přečíslení dvojice Andrej Hebar - Wiktor Makula ale zastavil pozorný Ondřej Štěbeták v brance Jihlavy. O chvíli později pak hostující gólman ustál dorážky Robina Švančary s Michalem Rybnikárem a udržel svůj tým ve hře. Stejně jako po teči Dominika Řípy. Do kabin si tak domácí i přes výraznou střeleckou aktivitu odnášeli jen dvoubrankový náskok.

I v závěrečné dvacetiminutovce měl mnohem více práce maskovaný mladík v brance jihlavské Dukly, který postupně odolal střelám Rybnikára, Hrčka i Hladonika. Činit se ovšem musel taky domácí brankář Matyáš Javorek proti únikům Daniela Kytky a Radka Nejedlého. Definitivní rozhodnutí přinesla poslední minuta zápasu. Jihlavskou hru bez gólmana potrestal střelou do nehlídané klece Michal Rybnikár.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Bez gólu se nedá vyhrát. Na jednu stranu jsme nehráli špatně, ale soupeř byl všude rychlejší, efektivnější. Vytvořili jsme 3-4 šance, ale nedáme gól. Proti soupěři jako je Třinec musíme být efektivnější, nedovolit mu v první třetině tři přesilovky. Teď máme pauzu, odpočineme si, potrénujeme a snad navážeme na předchozí utkání a urveme nějaké body.