3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Bez gólu se těžko vyhrává, dorost veze z Pardubic prohru 0:3

18.11.2023

Po debaklu s Vítkovicemi vyrazil jihlavský dorost do Pardubic. Zde se mu ale nepodařilo vyzrát na domácího gólmana, ani nijak zvlášť dostávat do šancí. Naopak Dynamo skórovalo třikrát, zápas tak skončil pro červenožluté - 0:3.
18.11.2023 13:00, Extraliga dorostu - 19. kolo

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Ruml, Novosad, Jansa, Řehořek, Jaroš, Křečan – V. Tvrdík, Šimonek, Mikeska, Joska, Lempach, Korec, Rolinek, Novák, P. Tvrdík
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Holas, Tomica, Podroužek, Slavíček, Pešl – Koníř, Adamec, Katolický, Kytka, Hospodka, Kouba, Lukáš, Grabowski, Nejedlý, Chvátal, Ratushniak
0
Branky a nahrávky: 8. Rolinek (Lempach), 36. Joska (P. Tvrdík), 49. Joska (Rolinek, P. Tvrdík). Rozhodčí: Jančí – Zídek, Hnilička. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

I přes velký tlak Jihlavy na začátku první třetiny šly v sedmé minutě do vedení Pardubice, kdy se po pěkné přihrávce Lempacha prosadil Tomáš Rolinek - 1:0. Poté šli domácí do oslabení a Dukla měla možnost zahrát si přesilovou hru, při níž se do dobré šance dostal Katolický, ale Tuláček střelu vyrazil. Před zazněním první sirény měl šanci ještě pardubický Lempach, který vystřelil z mezikruží, ale jeho pokus minul jihlavskou branku.

Hned na začátku druhé třetiny se ve velké šanci ocitla pardubická dvojice Jansa - Tvrdík, kdy první jmenovaný nahrával druhému, ten ale Štěbetáka nepřekonal. Poté při početní výhodě mohl skórovat Mikeska, ale puk na poslední chvíli jihlavský brankář zachytil. Ve 35. minutě šlo Dynamo do dvoubrankového vedení, když se do horního rohu branky trefil Václav Joska - 2:0.

Na úvodu třetí třetiny se dostal do dobré pozice Koníř, který ihned vypálil, ale Tuláček jeho pokus zneškodnil. Ve 48. minutě Pardubice přidaly třetí branku, podruhé v zápase se trefil Václav Joska. Do konce třetiny se už nic vážného nestalo.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Tak bez gólu se nedá vyhrát a nemůžeme pohlížet na body. Bohužel jsme za poslední dva zápasy dali jeden gól. Co bych dneska vyzdvihl je, že kluci pracovali celých šedesát minut. Ty předešlé dva zápasy, co jsem na střídačce, to tam úplně nebylo. Máme na čem stavět, samozřejmě je potřeba vypiloval dalších několik malých věcí. Budeme na nich pracovat, abychom se zlepšili a dostali se do té první pětky.

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): Tak dneska jsme především rádi, že jsme to odehráli zápas na nulu vzadu. Tuláček vychytal nulu, podává celou sezonu dobré výkony a nula mu chyběla, takže jsme rádi, že jsme celých šedesát minut odehráli a pomohli mu k tomu. Po výborné druhé třetině, kde jsme měli sedmnáct střel jsme vedli 2:0 a řekl bych, že jsme si celý zápas hlídali. Jdeme se třemi body a jsme rádi, že jsme ve třetí třetině nepustili soupeře do žádné větší šance, aby skóroval.