0:5
(0:1, 0:3, 0:1)

Třetí prohra v řadě snižuje dorostu šanci na postup do vyšší skupiny další části

23.11.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci se po prohře v Pardubicích utkali v Moravských Budějovicích s Porubou. Ta se dostala do vedení již po 25 vteřinách. Ve druhé části přidala další tři branky, dvě z toho v početní výhodě. Dukle se nepodařilo Láryše prostřelit ani jednou a ze zápasu tak odchází s prohrou - 0:5. Je to druhé utkání za sebou, kdy se dorostu nepodařilo skórovat.
23.11.2023 17:00, Extraliga dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták (45. Bican) – Zmrhal, Podroužek, Verbeshchuk, Holas, Pešl, Tomica – Chvátal, Adamec, Kytka – Katolický, Nejedlý, Koníř – Hospodka, Lukáš, Kouba – Grabowski, Ratushniak
0

HC RT TORAX Poruba

Láryš – Michalík, Majkowski, Kozák, Stasjuk, Dragon, Korbel – Skorochod, Vehovský, Ostřížek – Indrst, Stryczek, Dietrich – Václavek, Noga, Ignatěnko
5
Branky a nahrávky: 1. Vehovský (Michalík, Majkowski), 26. Stryczek (Václavek, Stasjuk), 34. Stryczek, 39. Václavek (Stasjuk, Skorochod), 45. Ostřížek (Stasjuk, Skorochod). Rozhodčí: Čuňočka – Tichý, Trávník. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Již v úvodu zápasu se prosadila hostující Poruba. Tobiáš Vehovský vypálil z vrcholku kruhu a trefil tyčku od níž se puk odrazil do sítě. I nadále měla poměrně navrch Poruba, které se dařilo dostávat ke střelám. Naopak tohle byl kámen úrazu jihlavského celku. V šesté minutě mohl srovnat Chvátal, ale kvůli blokaci hokejky mu střela nevyšla tak, jak by si představoval. Oba celky dostaly v první třetině možnost početní výhody, přičemž ani jeden jí nevyužil. Poruba vesměs do konce této části byla týmem, který měl navrch.

Zpočátku druhé třetiny se na puku vcelku držela Dukla, až do chvíle, než byl vyloučený Verbeshchuk. Pouze patnáct vteřin na to navýšila Poruba své vedení na 2:0. Leon Stryczek z mezikruží poslal puk mezi Štěbetákovi betony. Následně se Dukla usadila v útoku, ale přihrávky až moc překombinovala. Asi v polovině třetiny létal puk od jednoho týmu k druhému, tedy až do 34. minuty. Svou druhou branku v zápase vsítil Leon Stryczek, který se těsně před bránou dostal k dorážce. Ani v průběhu přesilové hry se Dukla nedostala do větší akce. Naopak Poruba po vyloučení Katolického opět dostala kotouč za brankovou čáru. Na kruhu se k dorážce dostal Ondřej Václavek, Štěbeták ležel na zádech a neměl šanci.

Také v poslední části zápasu byla zpočátku aktivnější Poruba, což se také projevilo poté, co pátou branku hostů přidal Jan Ostřížek. Porubský útočník jel po vnitřní straně kruhu a přibližně v půlce zvolil střelu do horního růžku klece. To do branky poslal Patrika Bicana. Od této chvíle hrála Jihlava o něco aktivněji, ale vyloučení Adamce jí na klidu nepřidalo. Největší šanci zápasu měl Daniel Kytka, který se dostal k dorážce poté, co se střela Katolického odrazila od betonu Láryše. Do konce zápasu bylo k vidění ještě několik vyloučení, ale už žádná branka.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): V prvním střídání jsme dostali gól. Celou první třetinu jsme se báli hrát s pukem a celý zápas jsme byli bezzubí do útoku. Soupeř trestal naše hrubé chyby.