1:6
(0:4, 0:2, 1:0)

První třetina rozhodla, junioři podlehli Třinci 1:6

28.08.2023 / Daniel Lhotský

Junioři Dukly po vysoké výhře v Přerově musí skousnout vysokou porážku na domácím ledě. Třinec utkání prakticky rozhodl už v první třetině, kdy dokázal během úvodních jedenácti minut zápasu vstřelit čtyři branky. Po využitém trestném střílení a přesilovce vedl po druhé třetině Třinec dokonce už o šest gólů. Alespoň gól si však Dukla připsala, když v úvodu třetí třetiny Andrej Klapica trefil přesně horní roh branky.
28.08.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka (11. Cinka) – Löffler, Vovsik (C), Jeletz, Číhal (A), Ludvík, Mrtka, Šabatka – Klapica, Báťa (A), Jo. Jungwirth – Bulík, Kupriianov, Burkov – Valach, Modl, Coufal – Já. Jungwirth, R. Váňa, Nosek
1

HC Oceláři Třinec

J. Král – Andrle (A), Kurbaka, M. Pospíšil, Buják (A), Ošmera, A. Horváth, Volas – Blaha, Sikora, Lysak – Bartoš, Kozlík, Šutý (C) – Svozil, Gerych, Šilar – Pánek, Mikula, Spěváček
6
Branky a nahrávky: 45. Klapica (Burkov, Jeletz) – 2. Spěváček (Gerych, Sikora), 7. Spěváček (Sikora), 8. Kozlík (Bartoš, Šilar), 11. Šutý (Andrle, Lysak), 21. Šilar (TS), 30. Volas (Kozlík, Spěváček). Rozhodčí: Skopal, Maršálek – Polák, Vašíček. Vyloučení: 12:14, navíc Svozil (TRI) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 0:6, 1:6.

Průběh utkání

Už po minutě hry Třinec vstřelil první branku. Vojtěch Spěváček dostal přihrávku k tyči a zakončením z první překonal brankáře Vejmelku. V 7. minutě se Vojtěch Spěváček radoval znovu, využil nepřehledné situace a střelou z minimální vzdálenosti přidal druhý gól.

O necelou minutu později se hosté dostali do první přesilové hry a ihned ji využili. Po rychlé kombinaci u tyčky poslal puk za Vejmelku Matěj Kozlík. Ve druhé polovině třetiny se hosté radovali už počtvrté. V 11. minutě Patrik Šutý jako první sebral odražený puk a z malé vzdálenosti poslal puk bekhendem pod horní tyč. Nepovedený úvod třetiny donutil Duklu ke střídání brankářů, za Vejmelku po čtvrtém gólu nastoupil Cinka.

Hned v úvodu druhé třetiny dostali Oceláři příležitost trestného střílení. Toho se ujal Tomáš Šilař, který dlouho míchal s pukem, až našel místo mezi Cinkovým betonem a pravou tyčí. S přesilovými hrami byl Třinec po zápase určitě spokojený, ve 30. minutě totiž využil další. Po vhazování dostal puk ke kruhu Patrik Volas a zamířil přesně do horního rohu.

Ve třetí třetině Dukla alespoň zmírnila hrozivě vypadající výsledek. Ve 45. minutě Burkov našel mezi kruhy volného Andreje Klapicu a ten bez větších potíží trefil horní roh branky. Více gólů i přes enormní množství trestů v závěru nepadlo a Dukla tak doma podlehla Třinci vysoko 1:6.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Dneska těžko hodnotit. Měl jsem od rána takové obavy, aby po výhře a emociálním vzepětí v Přerově, kdy bylo dobře zvýšit hlas v kabině, celkem neobvykle na první zápas, emocionální hladina nepoklesla. Bohužel přesně to se stalo. Moje celoživotní zkušenosti mi to daly do hlavy a dnes se to potvrdilo. Dnes to asi beru na sebe, tým nebyl na začátek zápasu správně naladěný. Všichni včetně mě se z toho poučíme, aby se to víckrát neopakovalo.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnes jsme měli dobrý vstup do zápasu. Musíme přiznat, že nás soupeř celkem lehce dostával do šancí. Řekl bych, že v první třetině nám tam spadlo snad vše, co mohlo, a podle toho se odvíjel zbytek utkání. Pak už to bylo rozhádané, domácí byli nervózní a my si to nenechali líbit. Utkání skončilo s vysokým počtem vyloučení, s tím samozřejmě nejsme spokojení. Za předvedený výkon si ale vítězství určitě zasloužíme. Týmu moc děkujeme, i gólmanovi, který dnes předvedl skvělý výkon.