5:0
(2:0, 2:0, 1:0)

Ani ve Zlíně to nevyšlo, junioři se vrací bez vstřeleného gólu

31.08.2023 / Lukáš Mihal

Junioři Dukly mířili do Zlína, který v prvních dvou kolech nebodoval, napravit dojem z nevydařeného domácího utkání proti Třinci. To se bohužel nepovedlo. Berani už po druhé třetině vedli o dvě branky, v závěru druhé třetiny přidali další dva zásahy, čímž už prakticky rozhodli zápas. Domácí také na rozdíl od Dukly využili hned tři přesilové hry. Dukla se tak vrací ze Zlína bez bodů a bez vstřeleného gólu s porážkou 0:5.
31.08.2023 16:00, DHL Extraliga juniorů - 3. kolo

Berani Zlín

Uherek – Šišák, Zavřel, Špaňhel, Lukaštík, Nábělek (A), Burian (C) – Pilát, Tomek, Pešák – Heš, Koláček, Vaculík - Čechmánek (A), Klimek, Holba - Pražan
5

HC Dukla Jihlava

Cinka – Šabatka, Jeletz, Vovsik (C), Vandas, Číhal (A), Ludvík, Topol – Kuprijanov, Niederhafner, Nosek – Já. Jungwirth, Jo. Jungwirth, Burkov – Valach, Klapica, Váňa – Modl, Báťa (A), Coufal
0
Branky a nahrávky: 7. Vaculík (Klimek, Lukaštík), 19. Vaculík (Heš, Zavřel), 36. Čechmánek (Pilát, Zavřel), 38. Vaculík (Heš, Klimek), 51. Zavřel (Pilát, Holba). Rozhodčí: Šudoma, Čech - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Zápas začal z obou stran poměrně opatrně, hned vzápětí však musel první nepříjemnost zakoušet domácí tým. Ten totiž šel po minutě hry do oslabení, které ale s přehledem zvládl a od toho se následně odrazil. Martin Vaculík totiž v sedmé minutě vzal veškerou zodpovědnost na sebe a přesnou střelou pod horní tyč poslal Berany do vedení. Brankář David Cinka se za střelou mohl pouze ohlédnout.

Následovala další vyrovnaná pasáž, ve které si Dukla znovu zahrála přesilovou hru. Ani tentokrát z toho nic nezískala, navíc o chvíli později fauloval jeden z jihlavských hokejistů, konkrétně Matěj Vovsík. Ten se musel z trestné lavice pakovat již po půlminutě, protože se opět vlnila síť hostů. Zase se o to postaral Martin Vaculík, který nádherně zvládl další individuální akci, při které obešel dva obránce a nemilosrdně zavěsil. Do kabin se tedy odcházelo za dvoubrankového vedení žlutomodrých.

Jihlavská kabina si toho během přestávky vyříkala opravdu hodně a kvůli tomu nastoupil do druhého dějství úplně jiný tým hostů. Dukla tak byla o něco nebezpečnější a poměrně dlouhou dobu se hrálo ve třetině Zlína. Marek Uherek však znázorňoval silnou a pevnou zeď, o kterou se zlínští obránci mohli kdykoliv opřít. Hosté tedy nemohli najít kýžené snížení, čehož domácí po chvíli využili.

Dukla příliš často faulovala, což byl nakonec rozhodující faktor. Berani tak v závěru druhé periody využili svou druhou přesilovou hru, o což se postaral Jakub Čechmánek, který si před brankou našel odražený puk a zakončil nad beton brankáře. Vzápětí bylo ve Zlíně ještě veseleji, protože Martin Vaculík potřetí a naposledy potvrdil, že se dnes opravdu skvěle vyspal. Opět těžil z rychlého útoku, který sám zakončil a tentokrát se trefil mezi tělo a ruku brankáře Cinky. Najednou to bylo 4:0 a Berani si jistě kráčeli za výhrou.

Pro hosty zápas rozhodně nebyl ztracen, takže se s ním snažili něco dělat. Pálili však jednu šanci za druhou, jako to ve 43. minutě udělal Jan Ludvík, který ze slibné pozice neprostřelil Uherka. Navíc když už si Jihlava začala budovat tlak, přišlo vyloučení, díky kterému Zlín zase uklidnil hru. Když pak na začátku poslední desetiminutovky skóroval tvrdou ránou od modré čáry zlínský Matěj Zavřel, bylo definitivně rozhodnuto. Zlínský brankář navíc i poté pokračoval ve skvělém výkonu a naprosto po právu si z ledu odnesl čisté konto.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (Dukla Jihlava): Ve Zlíně jsme nezačali špatně, do prvního obdrženého gólu měli jsme více ze hry. Potom jsme nevyužili dvě přesilovky. Naopak domácí přesilovku na konci první třetiny využili. Vedli 2:0 a od té doby se to překlopilo a z naší strany to už byla spíše křeč. Když to vypadalo, že nabíráme dech, tak jsme šli do oslabení a dostali jsme další gól. Od té doby to byla už spíše křeč a panika a na ledě bylo jen jedno mužstvo. Domácí zápas dotahli do naprosto zaslouženého vítězství.