1:3
(1:3, 0:0, 0:0)

Juniorům se venku konečně zadařilo! Z Pardubic vezou vítězství 3:1

28.09.2023 / Vít Trubička

Úspěšný výjezd juniorů do Pardubic! Proti domácímu Dynamu se už ve třetí minutě dostali do vedení, které už po zbytek utkání nepustili. Díky tomu se mohou radovat poprvé od úvodního kola juniorské extraligy z vítězství na venkovní půdě.
28.09.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Dynamo Pardubice

Vilém – Švec, Hebek (A), Chabada, Rájek, Červenka (C), Šmerda – Tomas, Gromadzki, Pavlata (A) – Helikar, Burda, Kubíček – Jaša, Jevtěchov, Paleček
1

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík (C), Vandas, Číhal (A), Jeletz, Ludvík, Mrtka, Topol – Báťa (A), Rauš, Klapica – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Nosek, Modl, Váňa – Šabatka, Coufal, Bulík
3
Branky a nahrávky: 9. Burda (Kubíček, Červenka) - 3. Burkov (Kuprijanov, Jonáš Jungwirth), 8. Jonáš Jungwirth (Kuprijanov), 12. Bulík (Modl, Coufal). Rozhodčí: Wagner, Bernat – Juránek, Landsmann. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Úvod utkání patřil jihlavské Dukle. Už po osmnácti vteřinách hry ke k první střele odhodlal Šimon Báťa. Ani první gól na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 2:59 se o něj postaral Maxim Burkov. Aktivita Jihlavských však ani s přibývajícími minutami neustávala.

Výsledkem toho byl gól na 2:0 z hole Jonáše Jungwirtha, který vymetl naprosto přesně šibenici Vilémovy svatyně. V tomto případě ale už po jedenácti vteřinách přišla pardubická odpověď. Ihned po buly se prosmýkl dopředu a pohotově zakončil Daniel Burda.

Když už se zdálo, že se daří více Dynamu, přišel další gól z hole jihlavských hokejistů. Úvodní Modlovu střelu ještě brankář Pardubic vyrazil, na dorážku Davida Bulíka už byl krátký. I po zbytek třetiny byla Dukla aktivnějším týmem, žádná další gólová trefa už ale nepřišla, na Východočechy tak měla náskok dvou branek.

Druhou periodu zahájila vyšší aktivitou opět Jihlava. Dařilo se jí napadat rozehrávku Dynama, zrovna tak i si vytvářet vlastní nadějné příležitosti. Pardubičtí se probudili až v závěru, kdy jim k tomu dopomohla přesilová hra. V brance Dukly se ale dařilo Cinkovi likvidovat řadu soupeřových pokusů. Po této části utkání tak zůstal gólový stav neměnný.

Start třetí třetiny přinesl přetahovanou mezi oběma celky. V pozoru tak museli být oba brankáři. Stejně tak oba dva poměrně dlouho drželi své soupeře střelecky na uzdě. Jihlavským v jejím průběhu mohly dopomoci dvě přesilové hry krátce po sobě. Ty však domácí tým přežil bez úhony. Naopak pak následovalo ještě oslabení Dukly. V něm byla ze strany Pardubic vidět určitá snaha, nicméně ani v tomto případě gólová trefa nepřišla. Až do úplného konce utkání tak stav zůstav nezměněný a svěřenci Michala Broše se mohli radovat z výhry 3:1.

Ohlasy trenérů

David Havíř (HC Dynamo Pardubice): „Z naší strany špatný vstup do utkání. Nestíhali jsme bruslařsky, prohrávali jsme souboje, nebyli jsme vůbec na kotouči. Nebylo to od nás dobré. Řekl bych, že jsme se do zápasu dostali až kolem třicáté minuty. Potom náš výkon snesl přísnější měřítko, ale na obrat to bohužel nestačilo.“

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): „Zaplaťpánbůh za venkovní vítězství. Měli jsme před zápasem videoporadu a už bylo na čase, aby mužstvo venku předvedlo výkon, na který má potenciál. To se nám nyní podařilo. V první třetině jsme dali góly a až na poslední pětiminutovku druhé a výjimečné chvilky v poslední periodě se nám podařilo mít zápas pod kontrolou. Odehráli jsme ho defenzivně, jak jsme chtěli. Doufám, že jsme tímto nastartovali nějakou cestu vzhůru.“