2:1p
(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Dukla sice prohrála, ale bodovou šňůru nepřetrhla

25.01.2003 / Eva

Bez tří útočníků základní sestavy, ale na druhé straně s jednou novou posilou zadních řad, se v dalším kole nadstavbové části vypravila Dukla Jihlava do Písku. Cíl, oplatit Jihočechům porážku z domácího ledu, však jihlavským hokejistům nakonec nevyšel, zpět na Vysočinu se totiž vraceli s pouhým bodem za prohru 1:2 v prodloužení.
25.01.2003, 1. liga ČR - 35. kolo

IHC Králové Písek

Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Jareš, Vokatý - Nouza, Mazanec, Bouz - Nedorost, Míka, Filipi - Šimek, Jelen, Kubeš
2

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Staněk, Šefčík, Duben, Morava, Malena - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Jantovský, Vlk, Adamčík - Zdráhal, Říha, Čachotský
1
Branky: 51. Všetečka ( Bouz ), 61. Míka ( Bartoň ) - 33. Říha (Čachotský, Zdráhal) Rozhodčí: Arazim - Ondrášek,Řešátko. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1650.

Hráč zápasu: Vladimír Říha (Jihlava)

Průběh utkání

Petra Kaňkovského do Písku nepustil druhý vyšší trest z předchozího zápasu, zraněné rameno pak vystavilo stopku Petru Altrichtrovi a Jaroslav Mareš se přesunul z Jihlavy na hostování do extraligového Znojma. Navíc si v pátečním utkání proti Slávii poranil koleno. Jedinou pozitivní změnou v kádru Dukly tak byl příchod obránce Karla Šefčíka, který do té doby oblékal dres brněnské Hvězdy. Úvodních dvacet minut zápasu se odehrálo ve vysokém tempu a téměř bez přerušení. Skóre se ale nakonec ani na jedné straně neměnilo. Jihlavský útočník Dušan Adamčík totiž hned na začátku trefil v dobré pozici pouze domácího gólmana Pinkase a stejně si pak vedli v 10 minutě na opačné straně také Kubeš s Bouzem. Gólem neskončil v 16. minutě ani Ficencův střelecký pokus od modré a do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu 0:0. „ Oba týmy hrály hned od prvního vhazování aktivně a myslím, že se bylo na co dívat," byl přesvědčen jihlavský kouč Jiří Režnar.

Blíže ke gólu měla na začátku druhého dějství Dukla, zcela proti však byl písecký brankář Michal Pinkas. K likvidování soupeřových střeleckých pokusů postupně využil téměř kompletní výstroj. Maska zastavila střelu Přemysla Dubna, hbitou lapačkou poté překazil radost z gólu Tomáši Čachotskému a prostřelit jeho betony se nepodařilo ani Oldřichu Bakusovi. Až přišla 33. minuta a s ní parádní kousek Vladimíra Říhy. Mladý jihlavský forvard dostal od Zdráhala puk do jízdy, nabral rychlost a jednoho z domácích beků nechal v tu ránu daleko za sebou. Pinkase poté v brankovišti pořádně vymáchal a perfektním blafákem poslal svůj tým do vedení. 0:1. Písek se okamžitě po inkasovaném gólu snažil vyrovnat, ale Kubeš vyloženou šanci promarnil a stejně pak se svou příležitostí naložil i David Míka. Na druhé straně mohl jednogólové vedení Dukly pojistit Oldřich Bakus, ale ani on se do černého netrefil. „ Kdyby tu šanci Olda Bakus proměnil a my vedli 2:0, tak bychom to už asi do vítězného konce dotáhli," litoval promarněné příležitosti jihlavský lodivod.

V úvodu poslední třetiny byl vyloučen domácí Všetečka a hosté tak měli možnost hrát přesilovou hru. Bohužel ji však nevyužili a další už jim hlavní sudí Arazim neposkytl. Ba právě naopak, během následujících dvanácti minut si totiž Jihlava celkem čtyřikrát vyzkoušela hru v oslabení. Pokaždé se sice ubránila, ale síly díky tomu kvapem ubývaly. Vyrovnávací gól padl přesně v polovině 51. minuty. Všetečkova střela od modré prošla až za Sáblíkova záda a v Písku se tak mohl začínat znovu. 1:1.

Ve zbývajících minutách už další branka nepadla a na řadu tedy přišlo prodloužení. Nakonec se z něj ale odehrálo pouze 59 vteřin, pak se dostal puk k nepokrytému Míkovi a ten rozhodl o tom, že si Písek do tabulky připíše dva body.2:1. Dukla se musela spokojit pouze s jedním, i tak si ale na druhé pozici stále drží šestibodový odstup od svých pronásledovatelů. „ Narazili jsme na výborně organizovanou obrannou hru soupeře, přes kterou jsme se dlouho nemohli prosadit. Nakonec to tam ale přeci jen padlo. V prodloužení už je to potom vabank a štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu," usmíval se po zápase přeci jenom o něco spokojenější písecký kouč Miroslav Šperl.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl ( Písek ): „ I já si myslím že to bylo velmi kvalitní utkání a přestože nepadlo moc gólů, tak museli být diváci určitě spokojeni. Narazili jsme na soupeře s výborně organizovanou obranou, přes kterou jsme se dlouho nemohli prosadit. Nakonec to tam ale přeci jen padlo. V prodloužení už je to pak hodně o štěstí a to se tentokrát přiklonilo na naši stranu."

Jiří Režnar ( Jihlava ): „ Myslím, že to bylo velmi kvalitní utkání. Oba týmy hrály vlastně hned od prvního vhazování aktivně. Kdyby Olda Bakus, nebo později i Pavel Zdráhal, proměnili svoje šance a my se dostali do vedení 2:0, tak bychom to už asi do vítězného konce dotáhli. Za zlom považuji naše vyloučení v poslední části, kdy nás rozhodčí poslal do čtyřech za pomalé střídání. Dušan Adamčík tam trochu zaspal. Domácí pak těsně po skončení trestu vyrovnali a prodloužení to už je vabank."