5:6sn
(1:3, 3:2, 1:0 - 0:0)

Junioři prohrávali s Vítkovicemi o tři branky, nakonec berou alespoň bod

07.10.2023 / Daniel Lhotský

Začátek utkání proti Vítkovicím se pro juniory Dukly nevyvíjel vůbec dobře. Po sedmi minutách prohrávali už o dvě branky a po divokém úvodu druhé třetiny dokonce už o tři. Dukla se však špatným vývojem nenechala rozhodit a po gólech Modla s Topolem v závěru prostřední periody byla znovu na dostřel. V úvodu třetí třetiny se pak díky gólu Burkova Jihlava mohla radovat z vyrovnání. Utkání nakonec definitivně rozhodly až samostatné nájezdy, v nich za Duklu uspěl pouze Burkov, na druhé straně uspěli hned tři střelci a Dukla tak brala bod za porážku v nájezdech.
07.10.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Číhal, Jeletz (C), Ludvík, Mrtka, Vovsík, Vandas, Topol (A) – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Bulík, Modl, Coufal – Nosek, Váňa (A), Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach
5

HC Vítkovice Ridera

Irgl – Chaloupka (A), Bialy, Man, Kalandra, Puchala (C), Čuba – Vehovský, Přibyl, Chlán – Slusarczyk, Štiak (A), Tobola – Žídek, Kovalčík, Milata – Fojtík, Zapletal, Muroň
6
Branky a nahrávky: 13. Nosek (Topol), 22. Kuprijanov (Jeletz, Číhal), 33. Modl (Coufal, Vandas), 38. Topol (Niederhafner), 51. Burkov (Jonáš Jungwirth, Kuprijanov) – 7. Přibyl (Puchala, Chlán), 8. Chlán (Vehovský, Chaloupka), 13. Kovalčík (Kalandra, Žídek), 23. Štiak (Tobola, Slusarczyk), 23. Slusarczyk (Kovalčík, Chaloupka), rozh. náj. Štiak. Rozhodčí: Battěk, Valda – Frodl, Thuma. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 5:5, 5:6.

Průběh utkání

S úvodem utkání byly mnohem více spokojené Vítkovice. Už v 5. minutě hry se dostaly do první přesilové hry, kterou dokázaly o minutu později využít. Matěj Přibyl dostal přihrávku na levý kruh a střelou z minimálního úhlu otevřel stav utkání. O minutu a dvě vteřiny se střídačka hostů radovala znovu, když Robert Chlán ubránil puk u mantinelu a z kruhu prostřelil Vejmelku po ledě mezi betony.

Krátce po druhém gólu mohly Vítkovice myslet i na třetí, jenže z dvojnásobné přesilovky nevytěžili nic. Ve 13. minutě poprvé udeřili domácí z protiútoku. Adam Topol od mantinelu přihrával k tyči na nehlídaného Rostislava Noska, který ve velké rychlosti dokázal dorazit puk až za brankovou čáru.

Radost z kontaktní branky ovšem Dukle nevydržela dlouho. O pouhých 45 vteřin později totiž Vejmelka dokázal vyrazit pokus Kalandry před sebe, k vlastní smůle přímo na hokejku Ilji Kovalčíka, který ho bez váhání okamžitě poslal k bližší tyči. Závěr první třetiny pak nabídl hned několik vyloučení, ani jedno však v první třetině už gólem neskončilo.

Velmi divoký úvod nabídla druhá třetina. Dukla jej začala v početní výhodě, kterou dokázala přetavit ve 21. minutě v gól. V nepřehledné situaci nedokázal Irgl přikrýt puk, toho využil Ilarion Kuprijanov a po ledě poslal puk až do sítě. Ani tentokrát se však Dukle nepodařilo vyrovnat, o necelou minutu vstřelily Vítkovice už čtvrtý gól. U tyčky se dlouho bojovalo o puk, hostující Marek Štiak ho nakonec dokázal procpat mezi tyčku a Vejmelkovu výstroj.

Po čtvrtém gólu to vypadalo s Duklou velmi zle, znovu šla do čtyř a Vejmelka inkasoval už popáté. Vejmelka dokázal vyrazit střelu Kovalčíka od modré, k odraženému puku se ale jako první dostal Jakub Slusarczyk, který ho střelou z první poslal pod horní tyč. Vítkovice tak vedly po 23 minutách už o tři branky a zdálo se, že kráčí za poklidným vítězstvím.

Jihlava však nadále bojovala a v závěru druhé třetiny se dočkala snížení. Ve 33. Minutě dostal přihrávku zpoza branky Jakub Modl a po zpracování se trefil k pravé tyčce. O čtyři minuty později Dukla znovu ztrácela na Vítkovice jen o gól, když Adam Topol překvapil Irgla střelou od modré ke vzdálenější tyči.

V polovině třetí třetiny se Dukla mohla radovat z vyrovnání. Jungwirth u branky našel nehlídaného Maxima Burkova a ten bez přípravy překonal Irgla střelou k bližší tyči. V samotném závěru základní hrací doby mohli hosté hned dvakrát zlomit zápas na svou stranu. Nejprve se dostal v 57. minutě Chlán do samostatného úniku, ale pouhou střelou brankáře Jihlavy nezaskočil. O pár vteřin později si Vítkovice vytvořily drtivý tlak a třikrát pálily téměř do prázdé, Vejmelka však skvělými zákroky vybojoval pro svůj tým prodloužení.

V prodloužení se oba týmy dostaly do několika slibných šancí. Jihlava hned dvakrát nastřelila tyčku, Vítkovice se zase dostaly dvě minuty před koncem prodloužení do přečíslení 2 na 1, jenže vinou špatné přihrávky se k zakončení vůbec nedostaly. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až v samostatných nájezdech, zatímco na straně Dukly skóroval jen Burkov, z Vítkovic uspěli hned 3 střelci, vítězný gól si v druhé sérii připsal Marek Štiak. Jihlava tak prohrála doma s Vítkovicemi 5:6 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): My jsme úplně nezvládli zápas v některých detailech. Měli jsme dobrý nástup, poté jsme si nechali dát tři pitomé góly, dva po buly a jeden v obranném pásmu a druhý v útočném pásmu, kdy jsme si to nepohlídali. Dostali jsme hrozně laciné góly. Když jsme se začali dotahovat zpátky ve druhé třetině, tak jsme dostali úplně laciný gól, už čtvrtý. Pozitivní je, že jsme to za stavu 2:5 nezabalili a borci se dokázali vrátit do zápasu a vyrovnat. Zaplať pánbůh za ten bod, Potom jsme nezvládli nájezdy, vždy se říká, že jsou o štěstí. Já si myslím, že jsou hlavně o šikovnosti a schopnostech gólmanů. V tom byly Vítkovice lepší a zaslouženě si odvezly bod navíc.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Bylo to znovu velmi těžké utkání. Měli jsme dobrý vstup do utkání a vybudovali jsme si solidní náskok 5:2. Potom jsme bohužel úplně přestali hrát, na konci zápasu Jihlava zabrala a srovnala výsledek. Ke konci už to bylo takové rozhádané z obou stran, byla tam spousta vyloučených hráčů, šance na obě strany. Na konci v nájezdech už to bylo o štěstí a my jsme rádi, že vezeme pro nás důležité dva body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie