1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

Junioři ovládli zápas v Přerově! Domů vezou vítězství 4:1

12.10.2023 / Vít Trubička

Junioři navázali na úspěšný výlet A týmu ze včerejška a také vezou z Hané tříbodovou výhru! I v jejich případě zprvu museli dotahovat ztrátu jednoho gólu, nicméně díky dvěma přesným trefám Maxima Burkova a po jedné od Ilariona Kuprijanova s Andrejem Klapicou se mohli radovat z výhry.
12.10.2023, DHL Extraliga juniorů - 15. kolo

HC ZUBR Přerov

Vojtek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa (A), Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Kolařík, Hanák, Hlávka – Buršík (A), Švejda, Holík (C) – Martiňák, Šťastný, Dobša
1

HC Dukla Jihlava

Cinka – Číhal (A), Jeletz, Ludvík, Mrtka, Vovsík (C), Vandas, Topol – Jonáš Jungwirth (A), Kuprijanov, Burkov – Bulík, Modl, Coufal – Nosek, Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach
4
Branky a nahrávky: 12. Billa (Kuchta, Ozollapa) – 19. Burkov (Jonáš Jungwirth, Kuprijanov), 27. Kuprijanov (Jonáš Jungwirth, Burkov), 49. Burkov (Jonáš Jungwirth), 60. Klapica (Modl). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Augusta, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Už samotný úvod utkání se nesl ve velmi aktivním duchu. Ve třetí minutě mohl ve vlastním oslabení překonat Cinku přerovský Tobiáš Kuchta, na druhé straně si pak nadějně počínal Maxim Burkov. Vedení se ovšem ujali domácí Zubři. Ve dvanácté minutě převzal Kuchtovu přihrávku Jan Billa a z vnější hranice kruhu doklepl puk přesně do jihlavské svatyně.

Přerovu to po vstřelení úvodního gólu šlo o něco lépe. Blízko dalšímu přesnému zakončení byli Ozollapa s Hanáka, kteří však tentokrát na Cinku nevyzráli. I díky tomu se Jihlavským povedlo vyrovnat. V čase 18:54 se Maxim Burkov sám prosmýkl ze středu hřiště, obhodil si gólmana a umístil puk do zcela odkrytého prostoru přerovské klece. Po první třetině tak byl stav vyrovnaný 1:1.

Do druhé třetiny vstoupila o poznání lépe Dukla, která prakticky nepustila soupeře ven z prostoru před brankou Martina Vojtka. Díky tomu si také dokázala vybojovat vedení. Ve 27. minutě převzal Ilarion Kuprijanov přihrávku na střed po velmi povedené Jungwirthově kličce a z první jej umístil do branky Zubrů.

Domácí poté nakopla přesilovka, v níž se sami po delší době dostali do útoku. Nic z toho ale nevytěžili, ani Jihlavským se už nepodařilo najít volnou skulinu v soupeřově kleci, proto do závěrečné periody vstupovala Dukla s náskokem jedné branky.

Úspěšný úvod třetí třetiny lehce z pohledu Jihlavy zbrzdilo Mrtkovo vyloučení. Díky němu si i Přerov vytvořil několik šancí. Gól ale opět padl z hole juniorů Dukly. Jonáš Jungwirth tentokrát svým přesným pasem našel Maxima Burkova, který rozjetý zacílil přesně na bližší tyč.

Tlak ze strany Jihlavy se postupně stupňoval, čemuž se Zubři snažili čelit hrou v šesti proti čtyřem, když jim k tomu pomohlo i Číhalovo vyloučení v čase 58:48. To ale Dukla zvládla přežít bez úhony, naopak ještě tři vteřiny před závěrečnou sirénou definitivně pojistil jihlavské vedení Andrej Klapica dalekou ránou od modré z obranného pásma.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, škoda vyrovnávacího gólu na konci první třetiny. Ve druhé části nám soupeř o branku odskočil. Pořád jsme ale věřili, že můžeme vyhrát, nebo alespoň bodovat. Bohužel jsme dostali třetí gól. V závěru jsme ještě zkusili power-play, ale zápas už se nám dorovnat nepovedlo.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas byl víceméně podobný tomu z prvního kola. Jsem z Olomouce, v Přerově jsem dříve působil, můj táta tady pracoval dlouhá léta. Vím, co jsou lidé z přerovského klubu zač. Jsou charakterově zdraví, ostří. Nevadí jim, když jim naprší za kabát. Pořád budou pracovat, budou odolní a budou kousat, štípat, škrábat. Pro vítězství udělají všechno. Kluky jsme nabádali, ať jsou na to připravení. Věděli jsme, že pro výhru si musíme jít primárně poctivou prací. A také tím, že si počkáme na šance, ze kterých bychom mohli skórovat. Borce jsme pochválili, že tento těžký zápas zvládli. Od brankáře přes beky po útočníky. Teď se budeme chystat na sobotu.