7:1
(1:0, 1:0, 5:1)

Junioři na Třinec nestačili. Podařilo se jim jen jednou skórovat

16.11.2023 / Vít Trubička

Juniorský tým Dukly tentokrát venku na body nedosáhl a z ledu třineckých Ocelářů odjíždí s prohrou 1:7. Jihlavští drželi naději až víceméně do třetí třetiny, kdy ovšem na jejím počátku Třinec gólově odstoupil. Paradoxně i v tuto chvíli přišla jediná jihlavská trefa, o kterou se postaral Rostislav Nosek.
16.11.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 23. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Ošmera, Pospíšil, Buják – Cedzo, Holinka, Spěváček – Gerych, Šilar, Kozlík – Bartoš, Lysak, Mikula – Blaha
7

HC Dukla Jihlava

Cinka – Číhal, Jeletz, Vovsík, Löffler, Chvátal, Vandas, Šabatka - Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov - Rauš, Báťa, Klapica - Coufal, Kudrna, Bulík - Nosek, Modl, Váňa
1
Branky a nahrávky: 9. Cedzo (Holinka), 28. Bartoš (Holinka), 43. Holinka (Buják, Cedzo), 44. Šilar (Gerych, Kozlík), 48. Holinka (Cedzo), 59. Holinka (Andrle, Bartoš), 60. Volas (Šilar, Kozlík) – 49. Nosek. Rozhodčí: Hradil, Gebauer - Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 32:36. Diváci: 78. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

Průběh utkání

Utkání zahájil aktivněji jihlavský tým, který hned od počátku vyvíjel důraznou útočnou aktivitu před svatyní Jakuba Krále. Trochu jej ovšem zbrzdilo první oslabení, které naopak dostalo do hry i domácí Třinec.

A právě Oceláři se ujali vedení. V čase 8:47 převzal po buly přihrávku na modré stojící Adam Cedzo, jenž ranou z první rozvlnil síť Cinkovy klece. Jihlavští se nicméně neustále snažili o vyrovnání, v čemž jim měla dopomoci další přesilovka. Třinec ale zvládl těsný jednobrankový náskok udržet do druhého dějství.

Následující perioda jakoby kopírovala tu první. Snaha byla k vidění na obou stranách, na každé straně také bylo k vidění po jednom vyloučení. I další gól ale padl z holí hráčů domácího Třince. V 28. minutě se dostal Jan Bartoš do ideální palebné pozice z prostoru mezi kruhy, odkud ve vlastním oslabení důrazně umístil kotouč za záda jihlavského gólmana. I po zbytek této části hry se oba týmy dostaly k několika šancím, přesto Oceláři podrželi dvoubrankový náskok.

V poslední fázi utkání se třinecký gólostroj rozjel naplno. Jihlavští to pocítili už v čase 42:24, kdy navýšil vedení Ocelářů svou tečí Miroslav Holinka. Přesně o minutu později pak přidal čtvrtý třinecký gól Tomáš Šilar. A v 48. minutě se znovu ozval třinecký Miroslav Holinka, tentokrát přesnou ranou z pravého kruhu.

Chvilku nato ovšem přišla i jediná jihlavská odpověď v tomto klání. Na časomíře svítilo 48:50, když se Rostislav Nosek stáhl napravo od Královy branky, odkud přesně namířil kotouč za záda gólmana Ocelářů. Dukla následně měla výhodu takřka čtyřminutové přesilovky. Přesto se ještě v závěru dokázal prosadit domácí tým. Prsty v tom měli Miroslav Holinka, který dovršil svůj hattrick využitím dvojnásobné početní výhody. Definitivně pak stvrdil vedení Třince Patrik Volas, který 21 vteřin před závěrečnou sirénou určil konečnou podobu výsledku na 7:1 pro domácí tým.