4:1
(2:0, 1:0, 1:1)

Junioři Dukly si poradili s Olomoucí a drží se v první čtyřce

25.11.2023 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 25. listopadu přivítali junioři Dukly celek Olomouce. Domácí chtěli potvrdit povedený obrat v Pardubicích a od začátku zápasu si šli za vítězstvím. Po dvou třetinách vedli jihlavští mladíci 3:0 a když v závěru zápasu navýšil náskok Adam Rauš, o vítězi duelu bylo rozhodnuto. Dukla nakonec porazila svého soupeře 4:1 a do tabulky si připsala tři důležité body.
25.11.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), Löffler, Chvátal, Vandas, Topol – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Báťa (A), Klapica – Jáchym Jungwirth, Kudrna, Bulík – Nosek, Modl, Váňa
4

HC Olomouc

Münch – Sedláček (A), Šlahora, Panáček (C), Bohatý, Compel, A. Drábek, Vrána – Tomeček, Šotkovský, Koudelný – Belan, Smýkal, Bošek – Ruda, K. Drábek, Šulgan – Pastrnek, Neoral
1
Branky a nahrávky: 17. Löffler (Rauš, Báťa), 19. Bulík (Kudrna, Jáchym Jungwirth), 24. Modl (Nosek, Chvátal), 57. Rauš (Klapica, Báťa) – 60. Tomeček (P. Sedláček, Bošek). Rozhodčí: Battěk, Čáp – Kotlík, Hlinka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 39:12. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

Domácí nastoupili do zápasu proti Olomouci velice koncentrovaně. Od úvodních minut si vytvařeli územní převahu i šance. Už v 1. minutě mohl otevřít skóre David Bulík, ale gólman Olomouce odolal. Hosté se dostali do hry na začátku 10. minuty, když měli k dispozici přesilovou hru. Oslabení domácí přečkali a naopak svou první přesilovou hru využili. Na sklonku 17. minuty vystřelil od modré Dominik Löffler a poslal své barvy do vedení. Na začátku 19. minuty již Jihlavští vedli o dvě branky, přihrávku Václava Kudrny zpoza brány využil David Bulík.

A v polovině 24. minuty bylo pro domácí ještě veseleji. Rostislav Nosek pronikl po levé straně do pásma a před bránu předložil puk Jakubu Modlovi, jenž dostal puk potřetí za záda gólmana hostí. Na sklonku 27. minuty se mohla Olomouc vrátit do zápasu, Jakub Koudelný jel sám na Davida Cinku, ale gólmana domácích překonat nedokázal. Na začátku 36. minuty byl poté v šanci zahákován Michal Tomeček a rozhodčí nařídil trestné střílení. To jel sám faulovaný, ale ani on nedokázal Cinku překonat.

Poslední dvacetiminutovka byla dosti neurovnaná. Hra se přelevala ze strany na stranu. V polovině 55. minutu mohl naději na čisté konto překazit Cinkovi Kamil Drábek, ale trefil k jeho smůle jen tyč. Krátce na to reagoval domácí kouč Michal Broš oddechovým časem. Jeho slova si svěřenci vzali k dobru a na začátku 57. minuty se prosadil Adam Rauš. Poslední slovo si ale nechali hosté, kteří se dokázali v poslední minutě prosadit. Od modré z první napřáhl Michal Tomeček a využil pro své barvy přesilovou hru a Davida Cinku tak připravil o čisté konto.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Pro nás hrozně těžký zápas, dá se říct i z psychické stránky. Po euforickém obratu v Pardubicích před dvěma dny jsme se trochu obávali nastavení a přístupu k zápasu. Dneska to borci od první minuty vzali za správný konec, s tím, že soupeř nebyl vůbec špatný. Byla to pro nás těžká práce, zápas jsme vyhráli jen poctivým přístupem k naším herním zásadám, poctivou prací všech čtyř pětek a gólmana.

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Výsledek 4:1, zasloužené vítězství domácích. Vysoká střelecká převaha soupeře, přesto jsme si dokázali vytvořit dost dobrých příležitostí ke skórování. Nicméně tato naše slabina se dnes opět projevila a tím pádem soupeř zaslouženě zvítězil. Kromě čtyř gólů si dokázal vytvořit spoustu šancí. Takže si myslím, že nejlepšími hráči dnes byli oba gólmani.