6:2
(3:1, 0:1, 3:0)

Junioři v pozměněné sestavě na Kometu nestačili

29.11.2023 / Vít Trubička

Už s jistotou postupu mezi nejlepší čtyřku se junioři vydali k dalšímu utkání na led brněnské Komety. Tomu lehce odpovídala i sestava, neboť chyběly hlavní opory Jonáš Jungwirth, Ilarion Kuprijanov a Maxim Burkov. Jihomoravský celek si tak zápas víceméně pohlídal, své vedení pojistil v závěrečné třetině, kdy dokráčel k výhře 6:2. O jihlavské trefy se postarali Šimon Báťa a Tomáš Vandas.
29.11.2023 18:20, DHL Extraliga juniorů - 27. kolo

HC Kometa Brno

Kavan – Ulbricht (A), Bůžek, Zubíček, Svoboda (A), Pospíšil, Jurný, Antony – Boltvan (C), Zembol, Bárta – Rakus, Ekrt, Chludil – Nesvadba, Habermann, Mots – Pavlík, Halačka, Veselský
6

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Číhal (A), Vandas, Vovsík (C), Löffler, Jeletz, Topol – Báťa (A), Kudrna, Rauš – Nosek, Modl, Váňa – Jáchym Jungwirth, Niederhafner, Bulík
2
Branky a nahrávky: 11. Habermann (Mots, Nesvadba), 12. Bárta (Zembol, Boltvan), 18. Habermann (Halačka), 47. Chludil (Boltvan), 50. Boltvan (Halačka, Pospíšil), 60. Bárta (Ulbricht, Boltvan) – 17. Báťa (Rauš), 37. Vandas (Bulík, Jáchym Jungwirth). Rozhodčí: Šudoma, Maršálek – Komínek, Augusta. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Průběh utkání

Úplný start utkání vyšel lépe Dukle, která se ihned usadila v prostoru před brankou Kavana. Domácí Brno se dostávalo do šance až postupně, nicméně právě ono v jedenácté minutě otevřelo skóre zásluhou Jindřicha Habermanna a jeho střely zápěstím z prostoru mezi kruhy.

Navíc Kometa vzápětí své vedení navýšila. Už po devíti vteřinách přesilové hry našel volnou skulinu mezi betony Sigmunda Denis Bárta, který tak zvýšil na 2:0. Početní nerovnosti ovšem určovaly tempo hry i nadále, byť následující gól padl z opačné situace, k tomu navíc i do opačné branky. V čase 16:44 padl z hole Šimona Báti a Jihlava dokázala snížit.

Přestřelka ale nekončila a už po necelé minutě vrátil Kometě dvoubrankový náskok Jindřich Habermann důraznou střelou od modré mezi Sigmundovy betony. Na tomto stavu se už nic nezměnilo a Dukla musela dotahovat ztrátu dvou gólů.

Druhá třetina se poměrně dlouho nesla ve vyrovnaném duchu, avšak s řadou povedených střeleckých příležitostí. Ve všech případech ale podstatnou roli hráli oba gólmani, kteří právě šance soupeřů úspěšně likvidovali.

Zlom nastal až v 37. minutě, kdy se podařilo Tomáši Vandasovi ránou z pozice na modré čáře najít skulinu v levém horním rohu brněnské svatyně a znovu tak vrátil Duklu na rozdíl jediného gólu. Právě ten Jihlavským zůstal i do startu závěrečné periody, a to i díky přečkanému oslabení z poslední minuty.

Úvod třetího dějství se nesl v podobném duchu jako v tom předešlém. Tentokrát už ale nebylo nutné tak dlouho čekat na další gól. Ten nyní padl v čase 46:34 a postaral se o něj brněnský Danny Chludil, jenž obdržel přesný pas po Boltvanově obkroužení brankoviště.

Chvilku nato Kometa své vedení pojistila. Střelu vzal na sebe Adam Boltvan, který namířil kotouč mezi tři tyče jihlavské svatyně zpoza modré čáry. Jihlavští se ale nevzdali a stále se zkoušeli probít dopředu. Sebevědomí jim jistě přidalo i neúspěšné trestné střílení brněnského Veselského. Definitivní tečku za zápasem ale přidal taktéž domácí tým. Přesně vteřinu před závěrečnou sirénou upravil na konečných 6:2 Patrik Ulbricht díky povedené individuální akci.