1:5
(0:1, 1:3, 0:1)

Junioři prohráli doma s Vítkovicemi. Pro vyšší nadstavbu již znají všechny soupeře

02.12.2023 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři již měli dvě kola před koncem jistý postup do vyšší nadstavby. Doma proti Vítkovicím na závěr základní části extraligy juniorů hráli proti Vítkovicím, jenž ještě bojovali o horní nadstavbu. Dukla znovu nastoupila bez produktivní první lajny, která měla hrát za A-tým, ovšem jeho utkání bylo kvůli sněhové kalamitě odloženo. Svěřenci trenéra Michala Broše se drželi do poloviny zápasu, dokonce stihli díky Robertu Váňovi srovnat vedení Slezanů z první třetiny, ale ještě v téže minutě vstřelily Vítkovice dvě branky, poté přidali dvě další a Jihlava tak prohrála 1:5. Ve vyšší nadstavbě se bude potkávat s Kometou, Třincem, Vítkovicemi, Libercem, Karlovými Vary, Spartou a Mladou Boleslaví.
02.12.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Číhal (A), Vandas, Vovsík (C), Löffler, Jeletz, Topol, Šabatka – Báťa (A), Kudrna, Rauš – Nosek, Modl, Váňa – JJungwirth, Niederhafner, Bulík
1

HC Vítkovice Ridera

Irgl – Chaloupka, Bialy (A), Puchala (C), Prčík, Kalandra, Glos, Man – Krejsa, Přibyl, Vehovský (A) – Slusarczyk, Štiak, Chlán – Milata, Hanák, Tobola – Fojtík, Muroň, Žídek
5
Branky a nahrávky: 31. Váňa (Vovsík, Rauš) – 19. Slusarczyk (Vehovský, Chaloupka), 31. Tobola (Bialy, Milata), 31. Krejsa (Puchala, Vehovský), 37. Glos (Kalandra, Hanák), 44. Přibyl (Krejsa, Chlán). Rozhodčí: Kohoutek, Schenel - Polák, Otáhal. Vyloučení: 7:6, navíc Jeletz (JIH) a Puchala (VIT) oba 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 88. Střely na branku: 27:30 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Průběh utkání

Úvod zápasu byl oboustranně velmi opatrný. Jihlava hrála bez produktivního prvního útoku. Hosté věděli, že se nesmí dostat do nějaké ztráty, aby zápas z hlediska postupu nahoru nemuseli honit. Ve dvanácté minutě šli od oslabení, při kterém Dukla dobře vystřelila zásluhou Löfflera, ale k větším šancím se nedostala. Naopak hosté svou první přesilovku využili. Po Číhalově vyloučení kombinovali v pásmu, Jakub Slusarczyk si vyměnil na pravém kruhu puk s Vehovským a trefil se přesně na bližší tyč - 0:1.

Na začátek druhé části šla Jihlava do oslabení a to její aktivitu trošku přibrzdilo. Brzy se ale domácí dostali znovu do tempa a nechybělo moc, aby Niederhafner ztečoval nahození do sítě. Mířil ale těsně vedle. V čase 30:05 se už domácí radovali. Rauš vyvezl puk z útočného pásma a poslal jej naslepo dopředu pro Roberta Váňu. Jihlavský štírek přebruslil Kalandru a překonal i povyjetého Irgla. Jenže z vyrovnání se Dukla radovala jen 30 sekund. Bialy pasem za obranu našel Tomáše Tobolu, který zakončil samostatný únik trefou nad lapačku Cinky do šibenice. A za 25 sekund bylo pro Jihlavu ještě hůře, jelikož Josef Krejsa dostal na pravém kruhu trestuhodně moc prostoru a zužitkoval nahrávku Puchaly. Postupu do horní nadstavby se hosté přiblížili ještě více ve 37. minutě, kdy Vincent Glos zamířil po dalším rychlém průniku z pravého kruhu do šibenice - 1:4.

Zkraje třetí části byl vyloučen domácí Kudrna a Vítkovice využily druhou přesilovku v zápasu. Matěj Přibyl vyslal střelu z levého kruhu na bližší tyč a byl přesný. Od tohoto momentu bylo o zápasu opravdu jasno. Hosté měli i další šance, jak navýšit svůj náskok, ovšem Cinka v jihlavské brance navýšení porážky nepřipustil a vychytal třeba Chaloupku a Vehovského. Závěr zápasu ještě okořenila férová bitka jihlavského beka Denise Jeletze a kapitána hostí Denise Puchaly, která vyšla lépe lídrovi Vítkovic. Jihlava prohrála 1:5, ale již s postupem v kapse.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Úplně bych zápas nechtěl tolik hodnotit. Po pondělním vítězství nad Pardubicemi a postupu do vyšší nadstavby jsme měli po zbytek týdne emocionální volno. Po stresovém období a vzepětí v nejzásadnějších momentech jsme splnili částečný cíl této sezony a poslední dva zápasy základní části jsme neodehráli tak, jak jsme si představovali. Doplatili jsme na určitou nekvalitu po tom, co nám chybí jedna pětka hráčů. Buď zraněných nebo přesunutých do A-týmu. Do konce sezony nás čeká ještě hodně práce a od pondělí začínáme zase pořádně pracovat.

Darek Stránský (HC Vítkovice RIDERA): Přijeli jsme sem v plné síle a nažhavení na to, že musíme vyhrát. První třetina byla z naší strany opatrná, ale pomohli jsme si gólem v přesilovce. S každým dalším vstřeleným gólem se naše hra uklidňovala a splnili jsme to, co jsme potřebovali.