6:4
(1:1, 3:2, 2:1)

Junioři v generálce na extraligu porazili Motor

17.08.2023

Juniorští hokejisté mají za sebou podařenou druhou polovinu přípravy. Po čtyřech výhrách a prvenství na turnaji ve Vítkovicích si doma v generálce na extraligu vyšlápli na České Budějovice. Proti němu třikrát vedli zásluhou Davida Bulíka, Cyrila Valacha a Maxima Burkova, ale Motor třikrát dorovnal. Dukla se poté dostala do vedení 5:3 díky Šimonu Báťovi a znovu Davidu Bulíkovi, který zaznamenal pět bodů (2+3). Ačkoliv hosté snížili, výhru domácích pečetil v závěru Ilarion Kuprijanov. Právě Kuprijanov, Bulík a Burkov zaznamenali celkem deset bodů (4+6).
17.08.2023 16:30, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka - Číhal, Jeletz, Löffler, Vovsík, Ludvík, Vandas, Šabatka - Báťa, Jungwirth, Klapica - Burkov, Kuprijanov, Bulík - Valach, Váňa, Nosek - Jungwirth, Chlubna, Niederhafner
6

Banes Motor České Budějovice

Mařík - Placek, Březina, Willmann, Buzek, Vachun, Lukáš, Gajdolín - Pitel, Petrásek, Kříž - Hoch, Aulický, Humeník - Seidl, Šimon, Kotalík - Postl, Pospíchal, Kotous
4
Branky a nahrávky: 19. Bulík, 28. Valach (Bulík, Vandas), 32. Burkov (Kuprijanov, Bulík), 40. Báťa (Klapica, Ludvík), 45. Bulík (Burkov, Ludvík), 56. Kuprijanov (Burkov, Bulík) - 20. Březina (Humeník, Hoch), 31. Aulický (Šimon, Březina), 36. Kotous (Březina), 48. Willmann (Humeník). Rozhodčí: Suchý - Sapík, Trávník. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Motor České Budějovice): Hodnocení bude jednoduché. Jihlava vyhrála zaslouženě a potrestala naše chyby. Měli jsme hodně vyloučených hráčů a nebyl jsme schopní hrát náš důrazný a nepříjemný hokej, který jsme předváděli v domácím utkání proti Dukle. Pro nás je to jasné otevření očí, že musíme pracovat celé utkání a budeme úspěšní, protože sezona pro nás bude strašně těžká a dlouhá. Gratulujeme soupeři, vyhrát jsme si nezasloužili.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Říkali jsme klukům, že jde o cennou výhru. Ale z mého pohledu se na náš výkon moc nedalo dívat. V předzávodní fázi jsme totiž předvedli lepší a učesanější výkony. Ačkoliv jsme udělali mnoho věcí, kterých se musíme vyvarovat, jinak by nás to mohlo mrzet, tak jsme zápas dovedli do vítězného konce. Je to pro nás signál síly a potenciálu našeho mančaftu. I s ohledem na sílu soupeře, který má velmi dobré hráče, výborné trenérské vedení a velmi vysoké ambice. Určitě můžeme od Motoru čekat dobré výsledky, a proto bereme výhru nad zdatným soupeřem. Zatím sice vítězství neznamená nic, jelikož body se začnou sbírat od příští soboty. Na druhou stranu nám výhra udělala obrázek o našem potenciálu.

V utkání poprvé nastoupil i Maksim Burkov. Jeví se dobře. Je to chroust, ročník 2006, prvoročák a zatím nezná žádné naše základy, o kterých se chceme v určitých situacích na ledě opírat. Ale je to sympaťák a na ledě nedělá žádné nesmysly. Když má hrát s pukem, tak s ním chce hrát a když s ním nemá hrát, tak situace řeší z mého pohledu správně. Po jedné krásné akci přihrával na gól a jeden sám dal. Má velký bodový i gólový potenciál. Doufám, že ještě dovede být lepší a čím více si zvykne na spoluhráče a na styl, jakým chce hrát a na Duklu vůbec, protože v ní není dlouho, tak bude ještě lepší.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie