6:3
(2:0, 2:3, 2:0)

Dukla si zopakovala středeční kanonádu

01.02.2003 / RTD

13:4, takové je skóre Dukly v tomto týdnu. Ve středu jihlavští hokejisté rozstříleli Slezan Opava 7:1 a dnes si kanonádu zopakovali, když Slovan Ústí nad Labem porazili 6:3. Týden dvou domácích zápasů tak Dukle vyšel na sto procent. Velkou zásluhu na zisku 6 bodů měl Petr Kaňkovský, který se podílel na více než 50 procentech všech branek.
01.02.2003 17:30, 1. liga ČR - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Chmelíř (41. Staněk), Ficenc, Duben, Šefčík, Morava, Malena - Rytnauer (41. Čachotský), Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Cmunt
6

HC Slovan Ústí nad Labem

Kučera - Pavlas, Horáček, Beránek, Chojka, Drábek, Kasík, Florian, Černý - Stavenský, Hubáček, Mráz - D. Tvrzník, Netík, M. Tvrzník - Paleček, Müller, Morvay - Důras, Kracík, Topol
3
Branky: 9. Hlouch (Kaňkovský, Malena), 20. Hlouch (Kaňkovský, Malena), 35. Kaňkovský (Cmunt), 36. Cmunt (Malena), 51. Cmunt (Malena, Kaňkovský), 54. Ficenc (Hlouch, Malena) - 28. D. Tvrzník (Chvojka), 37. Müller (Paleček), 40. Müller (Paleček, Morvay). Rozhodčí: Vampola - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 4:9. Využití: 4:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 2153.

Hráč zápasu: Petr Kaňkovský (Jihlava)

Průběh utkání

Už v úvodních minutách zápasu naznačili domácí, kterým se v minulém měsíci podařilo získat 21 ze 24 možných bodů, že svou letošní bodovou šňůru chtějí prodloužit i do měsíce dalšího. V sedmé minutě nejprve zazvonil Zdráhal na levou tyč Kučerovy branky, a když o minutu později dostala Dukla poprvé výhodu přesilové hry, předvedla svou nacvičenou akci, na jejímž konci stál Roman Hlouch, který nekompromisně poslal domácí do vedení, 1:0. V dalších minutách ovládla led především třetí jihlavská útočná formace ve složení Zdráhal - Kaňkovský - Cmunt. Velké střelecké příležitosti měl zejména v jedenácté a sedmnácté minutě nejlepší muž kanadského bodování Dukly Kaňkovský, ovšem brankáře Kučeru nepřekonal. Na druhou branku utkání si tak fanoušci museli počkat až do poslední minuty první třetiny. V době, kdy na lavici hanby odpykávali svůj trest ústečtí Mráz s Horáčkem, si fanoušci připadali, jako když sledují opakovaný záznam první branky. Po ose Malena - Kaňkovský opět doputoval puk až k Romanu Hlouchovi a ten pohodlně zvýšil na 2:0. Tento stav vydržel až do konce prvního dějství a do kabin tak odcházeli daleko spokojeněji hráči Dukly.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Do druhé třetiny nastoupili hosté s jediným cílem, vstřelit kontaktní branku a vrátit se tak do zápasu. To se jim nakonec také povedlo. První šanci ve dvacáté první minutě sice Daniel Tvrzník, který stál sám před gólmanem Suchanem, nevyužil, ale ve dvacáté šesté minutě už se mu vedlo daleko lépe. Své sólo přes polovinu hřiště zakončil blafákem a snížil tak na 2:1. Dukla na tuto branku odpověděla dvěma góly během 92 sekund. Ve třicáté páté minutě nejprve parádní střelou do růžku překonal Kučeru Petr Kaňkovský - 3:1, a poté se do stejného místa trefil i Marek Cmunt, 4:1. Dvě slepené branky však ve druhé třetině dokázali vstřelit i hosté. Ve chvíli, kdy už to vypadalo, že domácí drží osud utkání pevně ve svých rukou, prostřelil Suchana dvakrát Jaroslav Müller a vykřesal tak pro hosty ještě plamínek naděje, 4:3.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Tento plamen však definitivně uhasili domácí během třetí třetiny. Nejprve v padesáté první minutě tečoval Malenovu střelu od modré čáry Marek Cmunt -5:3, který se tak stejně jako Hlouch a Müller v utkání trefil dvakrát, a v padesáté čtvrté minutě určil definitvní podobu skóre Tomáš Ficenc, 6:3.

K vysokému vítězství pomohly domácím především přesilové hry. Hosté darovali Dukle tuto výhodu devětkrát a ve čtyřech případech toho hříšníci museli litovat.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setíkovský (Ústí nad Labem): "Špatně jsme začali, poměrně brzy jsme se dostali do skluzu, ale nakonec to po dvou třetinách bylo 4:3 a my jsme se tak znovu dostali do zápasu. V té době jsme měli využít některé šance, které jsme měli... Myslím si, že výsledek je až zbytečně vysoký a nespravedlivý. Hra byla vyrovnaná, my jsme se až do poslední chvíle snažili, ale gólman Kučera dnes dostal poměrně laciné branky. Navíc jsme dostali čtyři góly z přesilovek. Nebudu komentovat, jestli ty přesilovky byly oprávněné, nebo ne. Ale myslím si, že tak sprostě, abychom měli 9 dvojek, jsme nehráli."

Jiří Režnar (Jihlava): "Za stavu 4:1, když jsme se dostali do vedení, jsme trošičku zaspali a Ústí se dostalo zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme ale vstřelili dvě branky, když jsme měli i další šance, a nakonec jsme tedy vyhráli."