3:1
(1:0, 0:1, 2:0)

Nic netrvá věčně

05.02.2003 / Eva

S odhodláním prodloužit bodovou šňůru na deset zápasů v řadě, odjížděla ve středu Dukla Jihlava do Mladé Boleslavi. Plány ale nakonec jihlavským hokejistům nevyšly. Domů se vraceli s porážkou v poměru 1:3 a navíc přišli o útočníka Marka Cmunta.
05.02.2003, 1. liga ČR - 38. kolo

BK Mladá Boleslav

Šindelář - Toužimský, Vyskočil, Táborský, Pazdera, Nosek, Kročák, Prošek - Metlička, Oliverius, Postl - Kadlec, Král, Slanec - Kristek, Vrbata, Žák
3

HC Dukla Jihlava

Suchan - Chmelíř, Ficenc, Šefčík, Vrábel, Duben, Malena - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Cmunt, Čachotský
1
Branky: 9. Nosek (Žák, Král), 49. Prošek (Vrbata, Kristek), 60. Metlička (Oliverius, Postl) - 31. Adamčík (Jantovský, Altrichter) Rozhodčí: Chlaň - Kindl, R. Prchal. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 2600.

Hráč zápasu: Martin Nosek (Mladá Boleslav)

Průběh utkání

Hned ve 2. minutě vyzkoušel pozornost jihlavského gólmana Suchana nebezpečnou střelou od modré domácí obránce Martin Nosek. Následující chvíle však patřily hostům. Nejprve vyděsil mladoboleslavského Šindeláře Roman Hlouch a poté zahodil svůj sólový nájezd Jiří Jantovský. Tentýž hráč si pak celou situaci zopakoval ještě v 8. minutě. Otřepané nedáš dostaneš platilo bohužel pro Duklu i v tomto případě. O několik vteřin později se na modré znovu napřáhl Martin Nosek a tentokrát už jeho střela doplachtila až do sítě. 1:0. Na začátku 12. minuty mohlo být vyrovnáno, jenže proti byli rozhodčí. Puk vyslaný z hole Petra Altrichtera přešel zcela evidentně brankovou čáru, ale sudí jihlavskému útočníkovi gól upřeli.

Také po přestávce se hrál na zimním stadionu v Mladé Boleslavi pohledný hokej. Chybělo mu však to nejdůležitější – góly! Jeden měl na hokejce ve 27. minutě domácí Oliverius, který se do dobré střelecké pozice dostal dokonce ve vlastním oslabení. Suchan v jihlavské kleci byl ale pozorný a o několik minut později se mohl spolu se svými spoluhráči radovat z vyrovnávací trefy. Po spolupráci celého druhé útoku se do listiny střelců zapsal Dušan Adamčík a bylo srovnáno 1:1. Ve zbývajících minutách prostřední části se pak do dvou obrovských příležitostí dostal Roman Hlouch, ale ani jednu nedokázal přetavit ve druhý jihlavský gól.

V úvodu závěrečného dějství se pokoušel překonat hostujícího gólmana domácí útočník Martin Postl, Suchan však měl lapačku připravenou včas. Na opačné straně otestoval ve 46. minutě pevnost Šindelářovy masky Petr Altrichter a o chvíli později přišel rozhodující okamžik. Ve 49. minutě odešel na trestnou lavici jihlavský obránce Rostislav Malena, ale pobyl na ní pouhých pět vteřin. Mladoboleslavský Roman Prošek totiž napodobil svého spoluhráče Noska a střelou od modré poslal Škodováky znovu do vedení. 2:1. Veškeré pokusy Dukly o opětovné vyrovnání selhaly a při závěrečné power play pak inkasovala z hole Pavla Metličky potřetí. 3:1.

Stínem dramatického souboje se stalo zranění jihlavského útočníka Marka Cmunta, který si v poslední třetině kvůli nedovřeným dvířkám na mladoboleslavské střídačce nadvakrát zlomil levou ruku. Po ošetření v místní nemocnici se Cmunt vrátil společně se svými spoluhráči do Jihlavy, kde ho následně čekala operace.

Ohlasy trenérů

Josef Horešovský ( Mladá Boleslav ): „ Čekal jsem, že to bude vyrovnané utkání a to se také potvrdilo. Zápas měl vysoké tempo, neboť Dukla se o něj celou dobu stará. Ve všech letošních střetnutích, které jsme s ní sehráli, tomu tak bylo. Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout utkání do vítězného konce. Body nutně potřebujeme."

Petr Vlk ( Dukla Jihlava ): „ Myslím, že pro diváky to musel být určitě atraktivní zápas. Hrálo se nahoru dolu a k vidění bylo spoustu šancí. Gratuluji soupeři k vítězství. Samozřejmě kdybychom vyhráli, byli bychom spokojenější. Mrzí mě zranění Marka Cmunta. Jestliže se hraje u střídačky, tak by ty dveře měly být zavřené a ne, aby si hráč zlomil ruku o otevřená vrata. K rozhodčím se vyjadřovat nemůžeme, takže nic víc dodat nechci."