3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

Junioři byli blízko bodům na ledě Sparty, kde těsně prohráli

16.12.2023 / Lucie Citterbartová

Po bezbrankové první třetině zápasu juniorů Sparty proti Dukle začaly padat branky zkraje druhé části. Jako první se prosadila šestnáct sekund po návratu z kabin domácí Sparta, ovšem Jihlava rychle kontrovala gólem dorostence Šimona Katolického. Vyrovnaný stav 1:1 vydržel až do posledních čtyř minut. Dukla byla poté vyloučena, Pražané přesilovku využili a navrch přidali ještě jednu branku. Ačkoliv červenožlutí snížili Jáchymem Jungwirthem, vyrovnat už nestihli a prohráli 2:3.
16.12.2023 13:00, DHL Extraliga juniorů - 33. kolo

HC Sparta Praha

Vedral – Samson, Culek, Höll, David (A), Janský, Bartoň, Mack – Holeček, Žmola, Fábry (C) – Daníček, Senčák, Krupička – Bareš, Hamršmíd (A), Hrubý – Pavlák, Odehnal, Poláček
3

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Číhal (A), Vildomec, Löffler, Topol, Jeletz, Vovsík (C), Vandas – Katolický, Kudrna, Niederhafner – Peš, Váňa, Jungwirth – Coufal, Chlubna, Rauš – Báťa (A), Nosek, Modl
2
Branky a nahrávky: 21. Holeček (Daníček, Žmola), 57. Poláček (Culek, Samson), 58. Daníček (Senčák, Fábry) – 23. Katolický (Báťa, Rauš), 59. Jungwirth (Niederhafner). Rozhodčí: Horák, Sýkora – Šimánek, Thuma. Vyloučení: 4:6, navíc Coufal (JIH) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina utkání s Duklou Jihlava byla vzhledem k tomu, že oba celky hrály také předchozí den, trochu pomalejší. První šanci zaznamenali hosté, konkrétně Rauš, na jeho rychlou akci byl však Vedral připravený. Do protiútoku se hned na to dostali Senčák s Fábrym, k zakončení bohužel po nezpracované přihrávce nedošlo. Z přečíslení dva na nikoho, ve kterém se o pár chvil později dostali Jihlavští, také gól nevzešel, protože Kudrna před brankou promáchl. Po pár desítkách vteřin hry, kdy se ani Spartě a ani hostům nepodařilo udržet se v pásmu, se rychle do akce dostal Marek Daníček, který velmi rychle stihl probruslit přes celý led až k Sigmundovi, ovšem jeho kličku stihl jihlavský brankář zastavit.

I v oslabení se Spartě dařilo vytvořit si šance. V jedné z nich se objevil Krupička, který se podobně jako Daníček dostal na puk na opačné straně a dojel si sám až k jihlavské brance. Proměnit se mu ale také nepodařilo. Do šancí se později dostali ještě Senčák, Fábry, nebo Poláček, do druhé třetiny jsme ale přesto šli za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině už byla hra o něco rychlejší a jako prvním se podařilo udeřit právě Spartě! Branku si připsal Tomáš Holeček, který dostal rychlou přihrávku od Daníčka do prostoru mezi kruhy a z první se mu podařilo puk propálit mezi Ondráčkovu lapačku a horní tyčku. Vedení Sparty ale nevydrželo dlouho. Jen o dvě minuty později se podařilo dorovnat skóre zápasu Šimonu Katolickému, který puk do branky dostal kolem levé tyčky. Ve zbytku třetiny už žádná branka nepadla. Holeček ze své aktivity další gól už nevytěžil a Žmola později také ne, ani hostům se ale nepodařilo po akci Coufala Vedrala překonat.

Ačkoliv třetí třetina začala lépe pro hosty, jelikož jen pár vteřin po pár vteřinách po buly, se dostal ke střele Jeletz, puk domácí dokázali rychle získat pro sebe a po zbytek třetiny ho měli většinu času pod kontrolou. Bartoň, Bareš ani Krupička nedokázali puk protlačit za gólmana Sigmunda. Krásnou kombinaci ještě předvedli Žmola s Daníčkem, výsledek byl však stejný. Faulem se vzápětí nejprve provinil Poláček a po něm usedl na trestnou lavici v 57. minutě také hostující Vovsík, který se provinil vysokou holí. Dukla však nezvládla přechod do oslabení, když si neohlídala navrátivšího Petra Poláčka, jenž se z pravé strany trefil k levé tyčce.

V reakci na sparťanské jednobrankové vedení to Jihlava zkusila v šesti a bez brankáře, avšak toho využil Marek Daníček, který si ve skrumáži hráčů na útočné modré získal puk a dovezl ho rovnou do prázdné branky. Atmosféra po tom, co Sparta získala vedení 3:1, začala být vyhrocenější. V 59. minutě se ještě podařilo Jihlavě snížit po brance Jáchyma Jungwirtha, těsně po tom ale dostala hráčská lavice Dukly trest za nesportovní chování, a přestože Sparta z přečíslení nakonec další branku nevytěžila, tak vyrovnaný zápas dotáhla do vítězného konce a připsali si další tři body - 3:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): Takhle, když se hraje hned dva dny po sobě, je to pro obě strany náročné nejen fyzicky, ale i psychicky. Jihlava hrála dobře, měla dobrý pohyb. Nakonec jsme to zvládli i přes ten napínavý závěr a za tři body jsme moc rádi.