2:3p
(0:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Junioři získali na ledě Třince dva body, prodloužení rozhodl Matěj Vovsík

05.01.2024 / Martina Sikorová

Junioři cestovali na led svého semifinálového přemožitele z loňského ročníku z Třince už s produktivní lajnou Jungwirth, Burkov, Kuprijanov. Ve 12. minutě se prosadil Jakub Modl, ale Oceláři ve druhé třetině srovnali stav. Třetí část začali lépe domácí a šli do vedení, ovšem za Duklu vyrovnal čtyři minuty před koncem základní části Maxim Burkov a prodloužení rozhodl tři sekundy před jeho koncem Matěj Vovsík - 3:2 po prodloužení.
05.01.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 38. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Buják (A), Ošmera, Volas, Holub, Andrle (A), Horváth – Kozlík, Sikora, Šilar – Gerych, Šutý (C), Spěváček – Lysak, Pánek, Bartoš – Blaha, Mikula
2

HC Dukla Jihlava

Cinka - Vovsík, Jeletz, Vandas, Vildomec, Löffler, Topol - Klapica, Báťa, Rauš - Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov - Váňa, Modl, Nosek - Niederhafner, Kudrna, Peš
3
Branky a nahrávky: 35. Kozlík (Šilar, Sikora), 46. Šilar (Kozlík, Sikora) – 12. Modl (Nosek, Vandas), 56. Burkov (Jonáš Jungwirth, Kuprijanov), 65. Vovsík (Kuprijanov, Burkov). Rozhodčí: Vaněk, Koziol - Konvička, Klimek. Vyloučení: 1:3. Bez využití Diváci: 69. Střely na branku: 41:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Přelom roku nezachytil třinecké juniory v ideální formě, do zápasu proti Jihlavě šli Oceláři se třemi prohrami v zádech. A dobře se pro ně nevyvíjelo ani páteční utkání. Hned v úvodních minutách totiž skončilo pro obránce Petra Andrleho, který schytal tvrdou ránu pukem přímo do obličeje. Od dvanácté minuty navíc museli svěřenci trenéra Reného Muchy dotahovat jednobrankové manko, to když se střelou z levé strany prosadil Jakub Modl. O chvíli později to bylo málem už 0:2, při brejku Rauše ale dobře zafungovali vracející se Alex Horváth i brankář Jakub Král.

Do druhé části vstoupila aktivněji Jihlava, domácí mladíci ale tlak svého soupeře ustáli a v čase 34:12 sami udeřili. Odražený puk po střele Tomáše Šilara do sítě uklidil Matěj Kozlík. Stejný hráč pak nebyl daleko ani od druhé trefy, puk ale tentokrát zvedl až příliš vysoko. V závěru prostředního dějství si pak Oceláři vynutili první přesilovku, jejíž větší část si přenesli do třetí třetiny.

Oceláři se ale v početních výhodách trápili v koncovce, v zápase proti Jihlavě promarnili hned tři. Co se nepodařilo při hře pět na čtyři, to se povedlo v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Děkovat Třinec mohl Tomáši Šilarovi, který zatáhl puk do pásma a střelou z levé strany rozvlnil síť za zády gólmana Jihlavy. Těsný náskok ale Oceláři neudrželi, v čase 55:51 srovnal Maxim Burkov a poslal zápas do prodloužení.

Nastavený čas rozehráli třinečtí mladíci aktivně, ke střele se ale moc neměli. A přestože pak ubránili své jediné oslabení v zápase, platné jim to moc nebylo. Pouhé tři sekundy před sirénou rozhodl jihlavský Matěj Vovsík.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Měli jsme slušný začátek zápasu a podařilo se nám vstřelit branku. Soupeř dokázal ve druhé třetině utkání srovnat a do třetí části se tak šlo za nerozhodného stavu. Nakonec jsme to byli my, kdo musel před koncem zápasu dotahovat a dovést utkání do prodloužení. V prodloužení nám pomohla přesilová hra čtyři na tři, která nás nakopla a umožnila nám držet se na kotouči a v útočném pásmu. To nám přineslo buly v útočném pásmu, ze které jsme nakonec ppo šikovné skryté střele brali dva body.