3:4sn
(1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)

Junioři neudrželi dvoubrankový náskok, ale poprvé v sezoně proti Energii bodovali

01.03.2024

Karlovy Vary v nadstavbě nepatří mezi oblíbené soupeře Dukly, která s nimi prohrála všechny tři zápasy. Tentokrát v Náměšti se jí vedlo lépe. Ve 13. minutě otevřel skóre Šimon Katolický, ovšem hosté rychle srovnali. Ve druhé třetině před polovinou zápasu dala Jihlava góly zásluhou Tobiáše Niederhafnera a Lukáše Číhala, ale hosté i díky přesilovkám ještě do pauzy vyrovnali. Třetí třetina branku nepřinesla a zápas nakonec došel až do nájezdů, ve kterých dal jedinou branku forvard hostí Vojtěch Steklý - 3:4 po nájezdech. V posledním kole, se rozhodne o soupeři Dukly pro play off. Jihlava má na 7. místě stějně bodů jako šestý Liberec. V případě bodové shody s Bílými Tygry lepší vzájemné zápasy (6:6 na body a 7:6 na skóre). Jihlava hraje poslední kolo doma se Spartou, Liberec s Vítkovicemi. Pokud Dukla skončí sedmá, půjde na Plzeň, v případě šestého místa může dostat jednoho z kvarteta Zlín, Olomouc, Litvínov, Hradec Králové.
01.03.2024 17:00, DHL Extraliga juniorů - 55. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vovsík (C), Vildomec, Číhal (A), Jeletz, Vandas, Topol, Löffler – Rauš, Klapica, Katolický – R. Váňa, Modl, Nosek – Peš, Niederhafner, Chlubna – Coufal
3

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit – Postl, Dorot (C), Bulka, Vogel, Magner – Pastor, Adámek, Varvařovský (A) – Galnor, M. Váňa, Šmajda – Zeman, Novotný, Steklý – Vojáček, V. Váňa, Šilhan
4
Branky a nahrávky: 13. Katolický (Peš, Rauš), 25. Niederhafner (Nosek, R. Váňa), 29. Číhal (Modl) – 15. Steklý (Novotný, Zeman), 35. Varvařovský (Pastor, M. Váňa), 39. Galnor (Adámek, Pastor), rozh. náj. Steklý. Rozhodčí: Kohoutek, Schenel - Smetková, Holub. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 158. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Měli jsme dobrý vstup do zápasu a dvakrát jsme vedli, jenže na konci druhé třetiny nám Karlovy Vary srovnaly zápas. Na konci zápasu jsme ubránili oslabení a škoda, že jsme nevyužili přesilovku v prodloužení. V nájezdech jsme nevstřelili ani branku, což je jediná kaňka na našem výkonu. Ale kluci se naladili na play off a hráli velice dobře. Zápas se mi líbil a byl jsem spokojen s výkonem hráčů.