3:2p
(1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Dorost zápas otočil, ale do vítězného konce ho nedotáhl

22.12.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci vyrazili do Olomouce, kde odehráli první zápas skupiny, ze které by se ještě mohli dostat do play off. Utkání zahájili lépe domácí, kteří se v první části dostali do vedení. Během druhé periody dokázal jihlavský celek vývoj utkání otočit ve svůj prospěch - 2:1. Ve 47. minutě ale Olomouc srovnala a vše dospělo do prodloužení. Zde se povedlo trefit jednomu z hráčů domácích a Dukla si tak domů odvezla bod za prohru - 2:3pp.
22.12.2023 13:00, Extraliga dorostu - 28. kolo

HC Olomouc

Žbánek – Přidal, Hubáček, Holaň, Kalman, Holéczy, Černý - Navrátil, Minář, Koryčanský – Chromý, Kimak, Kubát – Brym, Harásek, Prokop
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Tramba, Tomica, Zmrhal, Slavíček, Pešl, Podroužek, Verbeshchuk – Stupka, Adamec, Katolický – Beraczka, Hrodek, Chvátal – Kytka, Klíma, Ratushniak – Grabowski
2
Branky a nahrávky: 9. Navrátil (Kubát, Kalman), 47. Chromý (Brym, Holéczy), 63. Kalman (Minář) – 34. Tomica (Kytka, Katolický), 38. Ratushniak (Slavíček, Štěbeták). Rozhodčí: Poláček – Kaprál, Lainka. Vyloučení: 4:5, navíc Grabowski (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Hanáci do zápasu vstoupili velmi aktivně, už po pěti minutách zazvonila za jihlavským gólmanem branková konstrukce. Vzápětí šli hosté do čtyř, po rychlém přechodu do útočného pásma propadl křižný pas Alexeje Kubáta až do levého kruhu na Tomáše Navrátila, jenž ostrou ránou z první poslal kotouč do horních pater Štěbetákovy klece. Na druhé straně šahal po vyrovnání Adam Beraczka, z bezprostřední blízkosti Žbánka se neprosadil. Hned nato se šikovně prokličkoval Jakub Harásek až do útočného pásma, soupeřův gólman jeho následné zakončení z dobré palebné pozice vykopl betonem.

Prostřední část hry otevřel zajímavou šancí Dominik Chromý, při souboji tváří v tvář strážci jihlavské svatyně ale nadzvedl puk vysoko nad horní tyč. Psal se čas 33:35, když pobídku Daniela Kytky zametl Viktor Tomica tvrdým projektilem z první od modré čáry až do sítě. Zanedlouho hosté udeřili znovu, sólo Artema Ratushniaka skončilo po odrazu od couvajícího zadáka Mory až za brankovou čárou.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky byl z obou stran velmi opatrný. Ve 47. minutě Dominik Chromý vyšperkoval svůj debut v olomouckém dresu krásnou individuální akcí, po níž poslal černou pryž přesně pod víko Štěbetákovy brány. Zápas nakonec došel až do prodloužení, které přesně po třech minutách ukončil Adam Kalman, jenž se protáhl mezi dvěma napadajícími hráči a bekhendovým blafákem zasunul kotouč mezi tři tyče.