1:3
(1:0, 0:1, 0:2)

Dorostenci v prvním zápase roku 2024 podlehli Kladnu

05.01.2024 / Jaroslav Wollmann

V pátek 5. ledna přivítali dorostenci Dukly celek z Kladna. Domácí se pod vedením nových trenérů dostali do vedení v polovině šesté minuty, když se trefil Martin Kouba. Od druhé třetiny se však prosazovali pouze hosté. Jihlavané v důležitém zápase ve skupině O účast v play-off podlehli svému soupeři 1:3.
05.01.2024 18:00, Extraliga dorostu - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Tomica, Tramba, Zmrhal, Holas, Slavíček, Podroužek (A), Verbeshchuk – Katolický, Š. Adamec, Kytka – Chvátal (C), Nejedlý, Grabowski – Kouba, Lukáš, Hrodek
1

Rytíři Kladno

Hájek – Háž, Borkovec, Hausner, Dörfl, Krása (A), Müller – Pytlík (C), Rambousek, Valuš – Klempíř, Kulich, Beran (A) – Kozák, Trojna, Pěch – Polášek
3
Branky a nahrávky: 6. Kouba (Lukáš) – 26. Rambousek (Valuš, Müller), 44. Hausner (Kulich), 60. Beran. Rozhodčí: Karpíšek – Kociňák, Viskot. Vyloučení: 7:7, navíc Holas (JIH) 5 minut + do konce utkání - Klempíř (KLA) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

V čase 3:14 byl vyloučen Henryk Grabowski a hosté měli k dispozici přesilovou hru. V ní se do šance dostal Matěj Rambousek, který byl tváří tvář gólmanovi, ale Ondřej Štěbeták svůj tým podržel. Jakmile byli domácí v plném počtu dostali se do šance Šimon Katolický se Štěpánem Adamcem, druhý jmenovaný nedokázal z pravé strany prostřelit gólmana Hájka. To se povedlo až v čase 5:25, kdy přihrávku Jindřicha Lukáše využil Martin Kouba. V čase 8:46 si šel na dvě minuty odpočinout Daniel Kytka, ale hosté nabídnutou možnost ke srovnání stavu nedovedli. V polovině dvanácté minuty trefil Viktor Tomica ranou od modré břevno Hájkovy brány. Na konci téže minuty dostali k dispozici přesilovou hru i domácí, ale Jakub Hájek svou svatyni dokázal uchránit.

Na začátku druhé třetiny byl na čtyři minuty vyloučen Richard Háž, ale domácí nabídnutou delší výhodu nedokázali využít. A tak v čase 25:18 přišel trest. Přihrávku zpoza brány dostal Matěj Rambousek a prostřelil Ondřeje Štěbetáka. Na konci 32. minuty si šel odpočinout Šimon Katolický, ale ani hosté nedokázali přesilovou hru využít. Na konci 39. minuty putoval za katr Martin Kouba, ale výhodu jednoho hráče v poli mělo Kladno pouze třicet vteřin. Adam Klempíř před bránou domácích napadl Dominika Holase, jejich potyčka se zvrhla ve vzájemnou bitku a oba hráči si šli následně odpočinout do kabin.

Na začátku 44. minuty se hosté dostali do vedení. Jakub Kulich vyhrál buly na Eliáše Hausnera a ten se z levé strany trefil přesně. Na konci téže minuty měli domácí k dispozici přesilovou hru, ale tu po 23 vteřinách ukončil Grabowski. Na začátku 46. minuty šli však hosté do tří a Dukla měla jedinečnou možnost srovnat krok. Domácí ale touto výhodou pohrdli. Na konci 56. minuty poté mohli navýšit svůj náskok hosté, když hráli přesilovou hru, ale využít jí nedokázali. Domácí poté minutu před koncem zkusili hru bez gólmana. Naději na vyrovnání jim sebral Denis Beran, který od vlastní modré trefil prázdnou bránu.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (Dukla Jihlava): Těžko se to hodnotí. Řekl bych, že zaslouženě vyhrál připravenější a hladovější soupeř. Na jejich straně byla lepší energie. My jsme byli zaraženější s takovou zataženou ruční brzdou. První půlku zápasu byli hosté lepší. Druhou půlku zápasu, spíše poslední třetinu se hrálo prakticky jenom v našem útočném pásmu. S těma příležitostma které jsme měli, jsme si ve finále nedokázali neporadit i pod nějakým tím tlakem jednogólového manka. Myslím si, že větší energie a touha byla na straně Kladna a zasloužené vítězství pro ně.

Radek Hlavatý (Rytíři Kladno): Předně jsem rád, že jsme do nového roku vstoupili vítězně. Utkání bylo velmi vyrovnané, po dvou třetinách 1:1. Bylo vidět, že rozhodne kterému týmu se poštěstí dát tu branku, tak to pravděpodobně dotáhne do vítězného konce. Nám se to naštěstí povedlo. Předvedli jsme týmový, bojovný výkon. Jsem velmi rád, že se nám to povedlo, protože Jihlava je velmi kvalitní soupeř. Myslím si, že odsud se body nebudou vozit lehce, takže téhle výhry si velmi vážíme. Doufám, že na ní navážeme i v dalších utkáních. Velmi kvalitní výkon podal náš brankář. Jediné čeho se musíme vyvarovat, tak jsou zbytečné fauly. Kluci si zaslouží pochvalu za to jak bojovali a šli za vítězstvím a jsem rád, že tím vátězstvím byli odměněni.