3:2p
(2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Dorostenci dotáhli dvoubrankovou ztrátu! Vezou tak bod ze souboje se Spartou

12.01.2024 / Lucie Citterbartová

K dalšímu utkání bojů o play-off dorostenecké extraligy se Jihlavští vydali na led pražské Sparty. Ta sice dokázala už v první třetině uzmout dvoubrankové vítězství, pak se ale síly otočily a hned v té následující vyrovnala Dukla trefami Daniela Kytky a Henryka Grabowskiho. V bojovné třetí periodě ovšem další gól nepřišel, na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se sice nakonec radoval domácí tým, přesto si jihlavští dorostenci připsali třetí bodový zisk v řadě.
12.01.2024 18:00, Extraliga dorostu - 32. kolo

HC Sparta Praha

Tvrzník – Cichoň (C), Toms, Dufek (A), Žuffa, Bolocan, Nedvěd – Nestrašil (A), Prichodko, Novák – Hrubý, Novotný, Hlinka – Kadlec, Trachta, Čížek – B. Adamec
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Tomica, Tramba, Zmrhal, Holas, Slavíček, Podroužek (A), Verbeshchuk – Katolický, Š. Adamec, Kytka – Chvátal (C), Nejedlý, Grabowski – Kouba, Lukáš, Hrodek - Trefil
2
Branky a nahrávky: 7. Nestrašil (Cichoň), 8. Hlinka (Hrubý), 65. Nestrašil (Novák, Dufek) – 33. Kytka (Katolický), 40. Grabowski (Chvátal, Holas). Rozhodčí: Čamra - Kurtin, Beneš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Po vyhraném vhazování sparťané založili rychlý útok, o puk je ovšem po přihrávce připravili soupeři z Jihlavy a ti tak mohli rozjet rychlý protiútok, po kterém si brankář Tobiáš Tvrzník připsal první zákrok v tomto utkání. Na tuto úvodní střelu svěřenci Richarda Žemličky zareagovali několika střelami na Štěbetáka, gól z nich ale nakonec nepadl. V sedmé minutě se ale už dokázali sparťané prosadit a šli do vedení! Dlouhou přihrávku z obranné třetiny až do středního pásma poslal Radoslav Cichoň, kde ji vystihl Václav Nestrašil a ten pak úplně sám vyrazil na Štěbetáka. Toho pak přesně mířenou střelou prostřelil a otevřel skóre zápasu.

Hned o minutu později však Pražané poskočili už do dvoubrankového vedení! Na jihlavského brankáře vyrazil David Hrubý s velmi šikovnou kličkou, kterou ale trefil jen Štěbetákovy betony. Puk pak odletěl od betonů přímo na hokejku Tomáše Hlinky, který čekal v brankovišti a podařilo se mu kotouč zasunout do poloodkryté jihlavské branky. V pokusu o snížení náskoku Sparty se ke konci třetiny dostal do několika šancí hostující Ondřej Chvátal, Tvrzník si však nejen jeho střely podržel a do následující třetiny šla Sparta s náskokem dvou gólů.

Druhé dějství započali hosté jejich posledními vteřinami přesilové hry, ze které však moc střel nevzešlo. Později měl šanci opět kapitán Dukly Chvátal. Ten hned po vhazování ujížděl osamocený na Tvrzníka, sparťanský gólman si však se střelou soupeře dokázal poradit. Ve 28. minutě si přesilovku sice zahráli opět Jihlavští, nedařilo se jim ale udržet pásmo a tak se i přes početní nevýhodu do útoku probojoval David Hrubý, před jeho zakončením však stihl Štěbeták nakonec zaklapnout betony těsně před jeho zakončením.

33. minuta utkání přinesla první branku Dukly. Daniel Kytka dokázal získat puk u mantinelu a po objetí sparťanské branky protlačil puk mezi betonem brankáře a bližší tyčkou. Hrubý se o pár chvilek později trefil na pravou tyč Štěbetákovy branky, ten se však stihl opět ve své brance rychle přesunout a puk zastavit. Kvůli zaváhání se ale v závěru této části hry do přečíslení dva na jednoho dostali Ondřej Chvátal s Henrykem Grabowskim, ze kterého druhý jmenovaný vystřelil a dokázal proměnit svou šanci. Měli jsme tak koncem třetiny vyrovnáno 2:2.

Třetí třetina byla bezbranková. O trochu akčnější ale byl pražský celek, několik šancí měl Filip Novák, Václav Nestrašil nebo znova i David Hrubý, gólem se však žádný z nich neprosadil. Na druhé straně se pak o branku pokoušelo několik jihlavských útoků v čele s Chvátalem, šance dopadly stejně jako ty týmu domácího. Hrubému se v 56. minutě podařilo šikovně obhodit jednoho z obránců Dukly a opět sám uháněl k Štěbetákovi, ale pukem nakonec trefil jen brankářovu hokejku. O výsledku tohoto zápasu tak muselo rozhodnout pětiminutové prodloužení.

I přes to, že více střel zaznamenala během prodloužení Jihlava, vítěznou branku si nakonec připsal na svůj střelecký účet Václav Nestrašil, který se v úplně poslední minutě prodloužení prosadil brankou z přečíslení dva na jednoho. Puk, který dostal nahrávkou od Filipa Nováka poslal přímo pod horní tyčku Štěbetákovy branky. Tým Michala Broše tak z pražských Holešovic odjel s jedním bodem.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie