6:3
(2:1, 1:0, 3:2)

Dorost marně doháněl náskok Liberce, padl 3:6

13.01.2024

Po zisku jednoho bodu proti pražské Spartě vyrazili dorostenci do Liberce. Vstup do utkání se jim nepovedl podle jejich představ, v páté minutě prohrávali 0:2. Na rozdíl branky snížil Šimon Katolický, ale ve druhé části se domácí znovu prosadili. První branku za Duklu vstřelil Marek Trefil. Liberec před odchodem do kabin skóroval ještě dvakrát, za Duklu to stihl pouze Chvátal. Červenožlutí tak neberou ani bod a odváží si prohru - 3:6.
13.01.2024 12:00, Extraliga dorostu - 33. kolo

Bílí Tygři Liberec

Charvát – Ehrenberger, Hrouda, Kachlíř, Seidl, Zeman, Stromský, Fiala – M. Kratochvíl, Šťástka, Rozsíval – Bělohorský, Krajdl, Kinter – Pekr, Bajer, Grebeníček
6

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Holas, Tomica, Slavíček, Verbeshchuk, Podroužek – Hanzák, Hrodek, Katolický – Kytka, Kouba, Lukáš – Grabowski, Trefil, Chvátal – Adamec
3
Branky a nahrávky: 3. Kratochvíl (Hrouda, Šťástka), 5. Stromský (Bajer, Grebeníček), 34. Krajdl (Seidl), 41. Rozsíval (Šťástka, Hrouda), 45. Ehrenberger (Hrouda, Rozsíval), 46. Seidl (Kachlíř) – 8. Katolický (Tomica, Adamec), 43. Trefil (Podroužek, Kouba), 47. Chvátal (Hanzák). Rozhodčí: Raška – Maštalíř, Boček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1,3:2,6:2,6:3.

Průběh utkání

Úvod utkání vyšel dorostencům Liberce skvěle. Dvěma slepenými góly se po pár minutách dostali do dvougólového trháku. Nejprve se prosadil Matyáš Kratochvíl dorážkou v početní výhodě. Zhruba o dvě minuty později na něj navázal Vít Stromský, který byl pohotový v brankovišti a všimnul si volně ležícího kotouče, jenž pak dorazil do odkryté jihlavské klece. Jihlava se však vrátila na dostřel o pár minut později Šimonem Katolickým, který napřáhl od modré čáry a razantní dělovkou rozvlnil síť za Charvátem.

Do prostředního dějství vstoupili lépe svěřenci Michala Broše. Vytvořili si několik zajímavých střeleckých pokusů, jenže všechny pokryl domácí brankář Sebastian Charvát. Jihlavští měli dokonce k dispozici početní výhodu, která vyústila po náporu. V přesilové hře se však karty druhé periody obrátily. Liberec oslabení zvládl ubránit, a poté si uzmul zpět kontrolu nad zápasem. Ze svého snažení o navýšení skóre vyústila třetí branka zápasu v jihlavské síti. Jakub Seidl vypálil od modré čáry a Dominik Krajdl puk tečoval do tyčky, odkud rozvlnil síť – 3:1.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se roztrhl pytel s góly, protože jich během šesti minut padlo hned pět. Nejprve se prosadil David Rozsíval u zadní tyčky po krásné křížné přihrávce od Šťástky. Hosté na to reagovali o necelých 90 vteřin později, když se z předbrankového prostoru, poprvé za Duklu, prosadil Marek Trefil. Následně se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Nejdříve na zadní tyči zakončoval Lukáš Ehrenberger a o minutu později se napřáhl Jakub Seidl z pravého kruhu pro vhazování a zamířil do šibenice. Jihlava už poté zvládla jen korigovat skóre na 3:6, když se prosadil před brankou zcela neobsazený Ondřej Chvátal.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme nevstoupili dobře, protože jsme inkasovali hned dvě branky. Postupně se první třetina srovnala, na konci jsme byli i lepší. V druhé třetině jsme si vytvořili tlak a vypadalo to, že bychom mohli vyrovnat, ale nechali jsme si dát gól na 3:1 a to rozhodlo.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Kluky jsme pochválili, protože teď v zápasech máme dobrý pohyb. Určitě nějakou roli hrálo, že Jihlava hrála včera na Spartě a my jsme odpočívali. Jsou tam dobré věci, na kterých se snažíme od začátku sezóny pracovat a konečně nám tam padají i góly.