4:1
(2:0, 0:1, 2:0)

Skvělá podívaná! Dorost porazil pražskou Spartu 4:1

23.02.2024 / Natálie Poláčková

Po dvou prohrách z minulého víkendu čekal na Duklu nelehký úkol, na domácím ledě přivítala celek HC Sparta Praha. Domácí již v páté minutě vedli 2:0, Sparta sice dokázala v polovině zápasu snížit, ale platné jí to nebylo. V 54. minutě využil chybné rozehrávky hostů útočník Petr Hospodka, o chvíli později se prosadil ještě Martin Kouba. Dukla tak zvítězila - 4:1.
23.02.2024 17:30, Extraliga dorostu - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Tramba, Tomica, Slavíček, Podroužek (C), Zmrhal, Holas, Verbeščuk – Grabowski (A), Š. Adamec, Kytka – Katolický, Nejedlý, Kouba – Hospodka, Lukáš, Trefil – Hanzák
4

HC Sparta Praha

Tvrzník – Dufek (A), Hoznourek, T. Bolocan, Novák, Cichoň (C), Burda, Toms – Hlinka, M. Bolocan, Hrubý – Čížek, Prichodko, Novotný – Kadlec, Trachta, B. Adamec
1
Branky a nahrávky: 3. Grabowski (Hanzák), 5. Slavíček (Hanzák, Trefil), 54. Hospodka, 55. Kouba (Holas, Katolický) – 31. Prichodko (Cichoň). Rozhodčí: Pavel – Polák, Holub. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Do sestavy jihlavského celku se po odpykání trestu vrátil Henryk Grabowski, ten již ve třetí minutě skóroval. Jihlavská #16 se puku ujala za bránou soupeře a propasovala ho mezi betonem a tyčkou Tvrzníkovi klece. Zpočátku páté minuty se Dukla prosadila znovu a vedla tak již o dva góly. Trefil trefil Tvrzníka, od něj se puk odrazil před bránu a Hanzák ho poslal na vrchol mezikruží. Tam přesně našel Matyáše Slavíčka, který už jen vypálil před sebe. Následně bylo k vidění na každé straně jedno vyloučení, ale branka z toho nepadla. Největší šanci do konce první části měl Petr Hospodka, který si sám najel před gólmana. Jeho střela k tyčce Tvrzníkově pozornosti neunikla.

Dvě minuty po začátku prostřední části byl vyloučený jihlavský Kouba, avšak Sparta se nijak zvlášť k puku nedostávala. Když už se jí to povedlo, tak nevystřelila. Až do poloviny zápasu nebylo k vidění příliš zajímavých akcí, pak ale přišla v čase 30:29 branka hostující Sparty. Po buly vyrazil Cichoň s pukem až před Štěbetáka, sám se pokusil vystřelit, Puk získal Sava Prichodko, jenž dostal puk za bezbranného gólmana. Ještě před odchodem do šaten zkoušel své štěstí Trefil, dostal kotouč pouze na beton Tvrzníka.

V čase 51:41 byl vyloučený jeden z členů pražského celku, Dukla v přesilovce příliš aktivně nehrála, zato oslabená Sparta ano. Před návratem Bolocana na led se dostala do přečíslení dva na jednoho. To vyústilo ve střelu Hrubého, jenž zkoušel trefit prostor mezi betony Štěbetáka. Jihlavská gólman byl připravený a kotouč za svá záda nepustil. O dvacet vteřin později zafungovalo pravidlo „nedáš, dostaneš.“ Petr Hospodka dostal v mezikruží přihrávku od hostujícího hráče, rychlou střelou propálil Tvrzníka. Netrvalo dlouho a Dukla se prosadila znovu, tentokrát to byl Martin Kouba, který zůstal na boku klece sám a trefil prázdný prostor. Hosté se ještě snažili se stavem něco udělat, ale hrálo se o dost pasivněji.