2:4
(1:0, 1:3, 0:1)

Junioři druhý zápas ve Zlíně zvládli a postoupili do čtvrtfinále!

12.03.2024

Ve čtvrtém utkání osmifinále play off na ledě Zlína chtěla Dukla zapomenout na den starou porážku a na druhý pokus dovézt do Jihlavy čtvrtfinále. V 11. minutě sice šli domácí do vedení, ovšem druhá část Dukle vyšla skvěle. V polovině zápasu srovnal jako správný kapitán z přesilovky Matěj Vovsík. Po něm se trefil Hynek Peš a další početní výhodu využil Tobias Chlubna. Jenže 63 sekund před odchodem do kabin domácí snížili a bylo zaděláno na drama. Pět minut před koncem zápasu nevyužila Jihlava dlouhou přesilovku pět na tři. Vadit jí to ale nemuselo, jelikož se v závěru naopak ubránila početní výhodě soupeře a naopak trefila prázdnou branku z hole Rostislava Noska - 2:4. Dukla po výhře 3:1 na zápasy postoupila do čtvrtfinále, kde změří síly s mistrovskou Spartou. První zápas je na programu v pondělí 18. března na ledě Pražanů.
12.03.2024 17:30, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

Berani Zlín

Uherek (7. – 7. Kowalczyk) – Špaňhel, Velikovský, Šišák, Lukaštík, Zavřel, Burian (C), Nábělek – Holba, Klimek, Pilát – Nekvapil, Kaláč, Vašíčko – J. Heš, Urban, Horský – Vaculík, Čechmánek (A), L. Heš
2

HC Dukla Jihlava

Cinka – Topol, Vovsík (C), Vildomec, Číhal (A), Vandas, Löffler, Jeletz – Rauš, Báťa (A), Katolický – Peš, Modl, Chlubna – Nosek, Váňa, Niederhafner – Jungwirth, Coufal
4
Branky a nahrávky: 11. Čechmánek (Burian), 39. L. Heš – 29. Vovsík (Rauš, Báťa), 36. Peš, 38. Chlubna (Vandas, Topol), 60. Nosek (Modl). Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Diváci: 176. Střely na branku: 24:50. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Podali jsme daleko lepší výkon než ve třetím utkání, hlavně týmovější. Sice jsme prohrávali, ale ve druhé třetině se nám stav podařil otočit. Škoda branky minutu před koncem druhé části, kterým jsme Zlín trošku posadili na koně. Do té doby jsme je hodně přehrávali. Kluci šli opravdu na doraz a donutili jsme soupeře k chybám, ze kterých pramenily naše góly a fauly soupeře. Ve třetí třetině hráči zápas výborně odbojovali. Dvě minuty před koncem jsme hráli oslabení, které naše čtveřice zvládla úplně perfektně. Zblokovali, co se dalo, skákali do toho po hlavě, snažili se a dělali, co mohli. Nakonec jsme ještě dali gól do prázdné branky, po kterém u nás propukla euforie a jsme rádi, že jsme postoupili.

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Opět rozhodovaly maličkosti. Byli jsme blízko vyrovnání série, ale zároveň jsme byli i daleko. Měli jsme to ve svých rukách, ale bohužel jsme dnes nevyužili ani jednu přesilovku a oni zužitkovali dvě. Myslím si, že speciální týmy rozhodly... Za celou sezonu však musím hráčům poděkovat, protože kdyby nám někdo v prosinci řekl, že budeme hrát play off, tak by tomu nikdo nevěřil. Kluci se zase někam posunuli, měli jsme spoustu hráčů ročníku 2006, soupeř měl starší mužstvo a pro nás to byla zkušenost. Teď kluci vidí, že play off se zase hraje trošku jinak, že rozhoduje každý detail, každá zblokovaná střela, každé vyhození.