4:5
(0:2, 4:3, 0:0)

K bodu chyběl kousek

20.11.2004 / Wally, Luboš Jaroš

Jihlavští junioři vstoupili do utkání zakřiknutě, hosté byli pohyblivější a lépe bruslili. Mladá Dukla se probudila až za nepříznivého stavu 0:3, kdy jí do zápasu vrátil svým prvním gólem Tomáš Dolana. Krátce po něm přiblížil Jihlavu na dostřel Havel, Pardubice však nezůstly pozadu a vedení zvýšily. Utkání nakonec dopadlo štastně pro hosty, kteří si domů odvážejí dva body za vítězství 5:4.
20.11.2004 12:30, Junioři - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Schwamberger - Jelínek, Krmíček, Dvořák, Rajnoha, Chalupa, Kvasnička - Tichý, Dušátko, Rezek - Řípa, Havel, Dolana - Hrbatý J., Vlk, Volf - Krča, Hrbatý F.
4

HC Dynamo Pardubice

Koutský - Nakládal, Kolář, Štěpnička, Lesák, Rejzek, Mervart - Šeda, Vávra, Ludvík - Starý, Nakládal, Klejna - Bartoníček, Rákos, Musil
5
Branky: 30. Dolana (Dušátko), 30. Havel (Rajnoha), 32. Dolana (Havel, Hrbatý J.), 38. Dolana (Řípa) - 11. Vávra (Ludvík), 14. Bartoníček (Rákos), 26. Nakládal, 31. Klejna (Starý, Nakládal), 35. Vávra (Šeda). Rozhodčí: Ondřej - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Havel (JIH) 10 min. + do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 65. střely na branku: 30:48.

Průběh utkání

Na začátku utkání měl více ze hry favorit z Pardubic. Ve 3. minutě vystřelil od modré Nakládal, ale brankář Jihlavy stihl ramenem vytěsnit puk nad bránu. Poté Havel na druhé straně zavezl puk a naservíroval volnému Dolanovi, kterému se nepodařilo puk trefit, jak by si představoval. V 8. minutě Rejzek zkusil zavěsit kotouč zpoza brány, ale pozorný Schwamberger jeho úmysl včas přečetl. O minutu později dostal Vlk přihrávku přes celé kluziště, ale Koutského svou střelou překonat nedokázal. V 11. minutě si nejprve Ludvík vyměnil puk s Vávrou a nahrál volnému Šedovi, který svou střelu umístil pouze do brankáře domácích. Další akce už gólem skončila, když Ludvík nahrál z rohu před bránu přesně na hůl volného Vávry, který umístil touš za Schwambergerovi záda, 0:1. Ve 14. minutě se měnilo skóre podruhé. Nahrávku Rákose přes celé kluziště propustil Kvasnička a Bartoníček golfovým úderem zavěsil, 0:2. V závěru první dvacetiminutovky se k útoku nadechli také domácí. Havel nahrál Dolanovi, který obešel jednoho obránce, vyměnil si puk s Řípou a stál sám před brankářem, ale nedokázal puk propasírovat mezi Koutského betony. Když se poté neujala ani střela Jelínka po spolupráci Dolany s Havlem, šlo se do kabin za stavu 0:2.

V úvodu druhé třetiny se blýskla nová posila domácích Dušátko, který si šikovně prohodil puk mezi dvěma obránci, ale brankář stačil včasným výjezdem zažehnat nebezpečí. O chvíli později se dostal po parádní přihrávce k sólovému nájezdu Klejna, ale Schwamberger jeho blafák vystihl. Ve 26. minutě hráli hráči Pardubic v oslabení, ale i přesto dokázal ujet Nakládal a trefil se přesně mezi Schwambergerovi betony, 0:3. O minutu později se opět do šance dostali aktivnější hosté, když Šeda po vypršení trestu dostal nahrávku přímo do jízdy, svojí střelou ale trefil pouze tyč jihlavské branky. Ve 29. minutě Bartoníček krásně našel volného Musila, který z očí do očí jihlavského brankáře nepřelstil. V polovině druhé dvacetiminutovky jihlavští mladíci stáhli střídání pouze na dvě formace a vyrovnali hru. Tato změna přinesla zasloužené ovoce hned ve 30. minutě, kdy se Dušátko za bránou zbavil otočkou obránce a naservíroval lahůdku na hůl Dolany, který rozvlnil síť, 1:3. O půl minuty později nahrál Rajnoha Havlovi, který střelu neuspěchal, počkal až se brankář položí na led a poté nekompromisně zavěsil puk pod horní tyčku 2:3. Za další půlminutu byl náskok hostí opět dvoubrankový, když Starý nahrál Klejnovi a ten přesnou střelou nedal Schwambergerovi šanci, 2:4. Ve 32. minutě našli odpověď i domácí a to po tvrdé střele Havla, kterou dokázal Dolana tečí usměrnit přesně mezi Koutského betony, 3:4. Ve 35. minutě se rozjel Vávra, přenechal do tandemu Šedovi, který místo střely nahrál zpátky Vávrovi a ten už jen kotouč sklepl do prázdné brány, 3:5. Ve 37. minutě přišla Jihlava o Havla, který byl vyloučen za naražení zezadu, následně dostal i trest do konce utkání a odešel předčasně do sprch. Ve 38. minutě vybojoval v oslabení puk Řípa, jeho střelu Koutský vyrazil jen na „všudybyla“ Dolanu, který neměl s dorážkou nejmenší problém a poslal puk odrazem o horní tyčku do brány 4:5. Když se do konce druhé části neujaly střely Rajnohy a Vávry, tak se odcházelo do šaten za stavu 4:5.

Třetí dějství začalo šancí Koláře, který se ocitl v dobré pozici, ale bekhendovou střelou brankáře domácích na hruškách nenachytal. O chvilku později nahrál Nakládal na Ludvíka, jeho střela ale dala pouze vyniknout domácímu brankáři. Ve 44. minutě Dolana nahrál na modrou Rajnohovi, ten ale bombou trefil pouze pravý beton Koutského. V polovině poslední části aktivní Dolana nahrál do jízdy Tichému, ten ale svojí střelu mezi kruhy nedokázal zamířit do brány. Vyrovnávací gól visel ve vzduchu i po šancích Dolany s Řípou a následně i Dušátka. V 59. minutě byl tlak domácích přerušen vyloučením Řípy, i přesto si dokázal vypracovat příležitost Vlk, ale tahákem trefil pouze beton brankáře Pardubic. Domácím se nepovedlo vyrovnat ani po střele Dušátka a tak zápas skončil výhrou hostů z Pardubic v poměru 4:5.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „Samozřejmě je to škoda, myslím si, že jsme sahali po bodu. V první třetině jsme byli zbytečně zakřiknutí, ke konci jsme se snažili s tím něco udělat, ale bohužel to nevyšlo."

Tomáš Dolana (Jihlava): „Dnešní zápas jsme nezačali nejlépe, hnedka jsme dostali dva góly. Pardubice byly od začátku hokejovější, poté jsme se zvedli, podařilo se nám vstřelit nějaké góly. Snažili jsme se to ubojovat, ale ten jeden gól nám chyběl k bodu. Myslím, že to tam mohlo padnout, šance jsme měli my i oni. Na konci jsme byli bojovnější, ale nakonec to nevyšlo."