7:3
(2:0, 5:2, 0:1)

O výsledku rozhodla druhá třetina

27.11.2004 / Wally, Luboš Jaroš

Bez zraněného Jiřího Řípy, ale s Mariánem Havlem nastoupili junioři proti Kladnu. Domácím vyšla první třetina, kdy se po gólech Martina Čížka a Jana Hrbatého ujala vedení 2:0. Střelecky aktivnější byla Jihlava i ve druhé třetině, kdy sice hostům vyšel úvod, ale Dukla pěti góly zlomila odpor Kladna. V poslední dvacetiminutovce se hosté sice snažili s výsledkem něco udělat, ale domácí si již své třetí vítězství v sezóně pohlídali. Zápas skončil výhrou Jihlavy 7:3.
27.11.2004 12:30, Junioři - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Schwamberger - Bradáč, Rajnoha, Čížek, Chalupa, Jelínek, Kvasnička, Dvořák - Hrbatý J., Dušátko, Rezek - Tichý, Havel, Dolana - Krča, Vlk, Skála - Hrbatý F., Volf
7

Rytíři Kladno

Pavelec (41. Nemeškal) - Fiala, Vedral, Babický, Růžička, Suchý, Kříž, Cafourek - Diviš, Klaus, Stieler - Tlustý, Kos, Voráček - Látal, Čurilla, Kazatel - Ibl, Hudíček, Hlusička
3
Branky: 10. Čížek (Havel), 18. Hrbatý J., 22. Skála (Hrbatý F.), 34. Čížek (Havel, Dolana), 37. Dušátko, 40. Rezek (Dušátko, Hrbatý J.), 40. Dolana (Tichý) - 21. Diviš (Stieler), 36. Voráček (Kos), 46. Suchý. Rozhodčí: Blecha - Jeletz, Prokeš. Vyloučení: 8:8, navíc Rajnoha (JIH) 5 + do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. střely na branku: 44:43.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili lépe hosté, Babický nahrál Tlustému, který si těsně před brankářem rovnal puk ke střele, ale Schwamberger stačil včas kotouč zalehnout. V 6. minutě ujel na druhé straně v oslabení Jan Hrbatý, ale svůj nájezd zakončit nedokázal. Přesně v polovině první dvacetiminutovky Havel objel bránu a naservíroval puk na hůl Čížka, který se trefil přesně mezi Pavelcovi betony, 1:0. Ve 12. minutě Jan Hrbatý nahrál na modrou Havlovi, jehož bombu brankář hostí stačil ukrýt v náručí. Následně hrála Jihlava přesilovku 5:3, ale po závaru před bránou gólem neskončili střely Bradáče ani Rezka. V 18. minutě Jan Hrbatý zachytil na útočné modré rozehrávku soupeře, jel sám na brankáře a zakončení mu vyšlo náramně, když vypálil nechytatelnou dělovku do pravého horního růžku Pavelcovi branky, 2:0. O minutu později v přesilové hře poslal Havel žabičku na Tichého, který svojí střelu umístil pouze do brankáře Kladna. Když v závěru prvního dějství neskončila gólem ani střela Tichého, šlo se do kabin s nadějným dvoubrankovým vedením domácích.

foto: hcdukla.cz
Jan Hrbatý bojuje za brankou Kladna.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté a hned jejich první šance skončila gólem. Stieler přihrál Divišovi a puk se zatřepotal v síti, 2:1. Jihlavští mladíci, ale okamžitě dokázali odpovědět. Filip Hrbatý krásně nahrál neobsazenému Skálovi, který nezaváhal a vstřelil důležitý gól na 3:1. O chvíli později si vypracovali šanci domácí a to konkrétně Skála, který z rohu nahrál Dušátkovi, ale jeho střelu brankář lapačkou chytil. Následně na druhé straně po střele Kazatele nedokázal Látal puk uklidit do odkryté klece. Ve 29. minutě po závaru v obranné třetině Jihlavy, chytil Schwamberger do lapačky Voráčkovu střelu. Z následující akce ujel Havel, ale samostatný nájezd gólem nezakončil. Ve 32. minutě vystřelil od modré Vedral, ale brankář domácích kotouč ukryl v lapačce. O dvě minuty později Dolana nádherně vysunul Havla, který se dostal až před brankáře, neukvapil se zakončením, počkal až se Pavelec položí na led a poté naservíroval „na zlatém podnosu“ gól Čížkovi, který puk už jen zametl do brány, 4:1. V 36. minutě opět aktivní Havel vystřelil, brankář však puk vyrazil jen k Janu Hrbatému, jenž svojí střelou nechal pouze vyniknout Pavelce, který předvedl nádherný semafor. Následně z protiútoku nahrál Kos naprosto volnému Voráčkovi, na jehož střelu byl Schwamberger krátký, 4:2. I na tento gól dokázali jihlavští mladíci odpovědět Dušátkem, který po sólové akci vystřelil, Pavelec stačil pouze puk vyrazit a nabídl tak domácímu střelci druhou šanci, ten nezaváhal a bekhendovou střelu si Pavelec sám srazil betonem do brány, 5:2. Na konci druhého dějství ukázali domácí krásnou souhru na jeden dotek, když po ose Jan Hrbatý, Dušátko doputoval puk k Rezkovi, který rozvlnil síť, 6:2. Časomíra ukazovala 39:56, když Havel od modré vyslal svojí bombu na bránu, brankář jí vyrazil jen k Dolanovi, který podél brankáře zasunul puk do brány, 7:2.

foto: hcdukla.cz
Nová opora juniorky Vít Schwamberger.

Do třetího dějství v brance hostů nastoupil Nemeškal. Hned v úvodu byl vyloučen domácí Rajnoha, který dostal 5 + do konce utkání za naražení zezadu. V oslabení se podařilo ujet Dolanovi, který se sice dokázal prosadit přes bránícího hráče, ale trefit bránu se mu už nepovedlo. Ve 46. minutě při přesilové hře hostů vystřelil od modré Suchý a puk se zatřepotal až v síti, 7:3. V polovině poslední dvacetiminutovky Dušátko vystřelil od modré, ale trefil jen připravenou náruč brankáře. O 2 minuty později Voráček nahrál do jízdy Kazatelovi, který se ocitl sám před jihlavským brankářem, přelstít se mu ho však nepodařilo. O chvíli později přihrál Suchý přes celé kluziště Voráčkovi, ten však pouze pukem zazvonil na pravou tyčku domácí branky. Když se do konce utkání nepodařilo gól vstřelit nadvakrát Kvasničkovi, tak Jihlava zaslouženě porazila favorita z Kladna 7:3.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „Jsme rádi, že se nám to povedlo. Utkání se jistě líbilo i divákům, dávali jsme pěkné góly a doufáme, že v takových výkonech budeme pokračovat."

Tomáš Dolana (Jihlava): „Konečně jsme doma zase vyhráli, zápas sám o sobě špatný nebyl. Kladno na nás na začátku ani nevlítlo, nám se podařilo dát góly. Když se lámal zápas, tak nám to tam padalo. Jen doufám, že v takovéhle hře budeme pokračovat."