3:7
(1:4, 2:1, 0:2)

Sparta si zaslouženě odváží dva body

09.12.2004 / Wally, Nevažsa

Vedoucí Sparta potvrdila v Jihlavě proč ona je první a domácí poslední. Jako první se sice prosadila Dukla zásluhou Jana Hrbatého, pak ovšem úřadovali hosté, kteří se postupem času propracovali do vedení 5:1. Drama do zápasu přinesl gól Jana Rezka a Mariána Havla, jejichž zásluhou Jihlava snížila na rozdíl dvou branek. Poslední slovo však měla Sparta a domů si odváží dva body za vítězství 7:3.
09.12.2004, Junioři - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Schwamberger - Bradáč, Chalupa, Tichý, Čížek, Jelínek, Dvořák, Krmíček - Krča, Dušátko, Rezek - Hrbatý J., Havel, Dolana - Volf, Hrbatý F., Skála - Hřeben
3

HC Sparta Praha

Valent - Cunik, Vojta, Žlůva, Pešek, Urban, Protivný, Mikala - Hertl, Fišer, Schejbal - Martinec, Culka, Kratěna - Handlovský, Voříšek, Řepík - Krätzer
7
Branky: 5. Hrbatý J. (Čížek, Dolana), 30. Rezek (Chalupa), 33. Havel (Dolana) - 11. Protivný (Řepík), 13. Hertl (Fišer), 16. Řepík (Voříšek), 20. Kratěna (Žlůva, Culka), 22. Protivný (Handlovský, Voříšek), 55. Handlovský (Voříšek), 59. Kratěna. Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. střely na branku: 22:49.

Průběh utkání

Aktivní útok domácích ve složení Jan Hrbatý, Dolana, Havel se postaral o první změnu skóre. Po ukázkové kombinaci na jeden dotek strhl vedení na stranu domácích Jan Hrbatý, 1:0. Hosté se pomalu osmělovali a první vážnější střelu na svatyni, kterou střežil Vít Schwamberger vyslal až v 7. minutě Fišer. Přelom první a druhé poloviny třetiny doslova srazil Duklu do kolen. Během dvou minut se trefil nejprve po krásné kombinaci Protivný, 1:1 a další střep do srdce jihlavských zasadil Hertl, 1:2. V 16. minutě využil Řepík přesilovou hru Sparty a zvyšoval už na 3:1. Jihlavští už se viděli v kabinách, ale skóre se do dvacáté minuty přeci jenom měnilo. Znovu na straně hostující Sparty poté, když pohlednou situaci zakončil Kratěna, 1:4.

Začátek druhé třetiny patřil znovu hostům a svou druhou branku si připsal Protivný, 1:5. Dukla se ojediněle dostávala do brejků, ale začátek druhého dějství patřil Spartě. Přesně v polovině utkání Chalupa našel přihrávkou Rezka, který přesnou střelou od modré snižoval na, 2:5. Jihlavský kapitán Dolana zavelel k útoku a v úniku s Mariánem Havlem se řítili na jednoho obránce. Druhý jmenovaný střelou "z první" snížil na 3:5. Konec druhého dějství patřil Dukle.

I do začátku třetí třetiny vkročil s vyšším nasazením domácí celek, ale byla to právě Sparta kdo těžil z minima maximum. Dukla vsadila na jednu kartu a to útok. Tlak formace vedené kapitánem domácích Dolanou si vytvořil šance, ale nedokázal je zužitkovat. Za zmínku také stojí vypíchnutí kotouče z brankové čary v podaní Filipa Hrbatého. V 55. minutě našla přihrávka od Voříška Handlovského a ten bez okolků prostřelil Schwamberbera, 3:6. Před koncem zápasu si Kratěna krásně z levé strany najel před branku a pečetil konečný stav na 3:7. Hostující Sparta si po zásluze odvezla 2 body.