4:4
(2:1, 1:2, 1:1)

Spravedlivá remíza

13.01.2005 / Luban

Junioři Jihlavy vstoupili do utkání velmi dobře, již v 1. minutě zásluhou Mariána Havla, hosté však brzy srovnali, ale domácí v polovině první třetiny opět vedli, to se prosadil Tomáš Dolana. Litvínov srovnal krok v úvodu druhé dvacetiminutovky a v její polovině šel dokonce do vedení. Na holičkách však mladou Duklu nenechal její kapitán, když svým druhým gólem vyrovnal. V závěrečné třetině se znovu hosté ujali vedení, ale spravedlivou remízu krátce před koncem zařídil Jiří Řípa a uzavřel tak účet zápasu na konečných 4:4.
13.01.2005, Junioři - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Řůžička - Jelínek, Chalupa, Bradáč, Rajnoha, Dvořák, Linhart - Řípa, Havel, Dolana - Hrbatý J., Vlk J., Tichý - Volf, Rezek, Ton - Krča, Hrbatý F.
4

HC VERVA Litvínov

Fiala - Poživil, Babůněk, Klement, Boháček, Kuncl, Zenk - Rindoš, Tauš, Kašťák - Závada, Vrtek, Schön - Nekvinda, Diviš, Matouš
4
Branky: 1. Havel (Dolana), 9. Dolana (Havel), 35. Dolana (Havel), 59. Řípa (Havel) - 3. Závada (Vrtek), 21. Kašťák (Rindoš), 33. Poživil (Vrtek, Babůněk), 49. Vrtek (Boháček). Rozhodčí: Zajíček - Jonáš, Rittich. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. střely na branku: 45:30.

Průběh utkání

Mladíci z Litvínova nastoupili do zápasu i s brankářem Fialou, jenž se divákům na Horáckém zimním stadionu předvedl i začátkem prosince v zápase obou dospělých mužstev a povedlo se mu vychytat výhru Litvínova v poměru 3:7. Jenže ani on nedokázal zabránit raketovému nástupu domácích hráčů. Neuběhla ještě ani první půlminutka hrací doby a Dolana zpoza brány našel volného Havla, jenž střelou z pozice mezi kruhy nedal Fialovi šanci, 1:0. Hosté se ale dokázali otřepat hned o 2 minuty později, to v šanci 2 na 1 nahrál Vrtek do jízdy Závadovi, jenž se trefil přesně mezi Růžičkovi betony, 1:1. Jihlavští mladíci se dostali do vedení v 9. minutě utkání, když Havel oklamal dva hráče soupeře a vyslal bombu na Fialu, ten jí pouze stačil vyrazit k Dolanovi, jenž puk uklidil do brány, 2:1. Po celý zbytek třetiny byla na obou stranách vidět spousta pohledných šancí, bohužel ale bez brankového účinku.

Jihlavským se výborně povedl nástup do první dvacetiminutovky, hosté si vzali příklad a hned jejich první šance ve druhé části skončila brankou. Rindoš objel bránu a nahrál na osamoceného Kašťáka, který se trefil přesně pod horní tyčku Růžičkovi branky, 2:2. V polovině druhé časti předvedl krásné sólo Tichý, dokázal se prokličkovat až k zakončení, jenže vše zmařil pozorný Fiala. Ve 33. minutě hrál Litvínov přesilovku 4 na 3 a po sehrané akci putoval puk po ose Babůnek – Vrtek – Poživil, před kterým zívala už jen prázdná brána, 2:3. Domácí vyrovnali hned za 2 minuty. Havel vystřelil od modré, Fiala vyrazil jen k volnému Dolanovi, který se neukvapil, zkušeně si položil brankáře a poté poslal puk do brány, 3:3. Veseleji mohlo být na jihlavské střídačce v závěru druhé třetiny, kdy Řípa vyslal do sóla Dolanu, ten se pokusil nachytat brankáře střelou mezi betony, ale Fiala jeho úmysl vystihl a skórovat mu nedovolil.

V poslední třetině se šance střídali na obou stranách a branka se podařila vstřelit ve 49. minutě litvínovskému Vrtkovi, který využil přihrávku Boháčka, 3:4. Domácí se ale nevzdávali a podnikali výpady na branku hostí, zde však stál pozorný brankář Fiala, jenž všechny pokusy kryl. Když do konce hrací doby zbývaly 2 minuty rozhodli se domácí pro power-play a udělali dobře, protože od modré vystřelil aktivní Havel a puk do branky uklidil Řípa, 4:4. Když ani v závěru utkání neskončila gólem Dolanova střela, tak utkání skončilo spravedlivou remízou.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „Závěr byl pro nás infarktový. Důležité je, že se nám podařilo vyrovnat. Litvínov je velice kvalitní mužstvo. Nám skřípala rozehrávka. Góly co jsme obdrželi po našich individuálních hrubých chybách, většinou v obraně, tím jsme si to zbytečně zkomplikovali a soupeř nás potrestal."

Jak se připravujete na rozhodující boje o udržení ?
„Trénujeme, pořád věříme v záchranu, poněvadž naše herní pojetí se zlepšilo. Je to hodně o štěstí a samozřejmě o zodpovědnosti jednotlivých hráčů."

Marián Havel (Jihlava): „Bylo to tvrdý utkání, lítalo se ze strany na stranu, byl to takový útočný hokej."

Jak se připravujete na rozhodující boje o udržení ?
„Musíme vyhrát ty zápasy na který si myslíme že máme. Je důležitý porazit obě Brna, který jsou určitě k poražení. Určitě nevyhrajeme všechny zápasy, ale musíme se snažit jich vyhrát co nejvíc, hlavně musíme vyhrávat zápasy doma."