6:3
(2:0, 3:1, 1:2)

Junioři potvrdili formu z vlastního ledu

17.01.2005 / Luban

Formu z posledních domácích zápasů potvrdili junioři i v zápase s Plzní. Domácí začali dobře, ve druhé polovině první třetiny se po gólech Lukáše Volfa a Michala Krči ujali vedení 2:0. V úvodu druhé dvacetiminutovky sice hosté stav zdramatizovali, ale poté se projevili dva nejproduktivnější hráči Jihlavy, po dvou gólech Mariána Havla a jedné brance Tomáše Dolany vedli 5:1. V poslední třetině si mladá Dukla vedení pohlídala a nakonec zvítězila 6:3. Jelikož Kometa Brno doma podlehla Karlovým Varům, ztrácejí Jihlavané na předposlední místo jediný bodík.
17.01.2005 17:45, Junioři - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Růžička (53. Svoboda) - Chalupa, Jelínek, Bradáč, Rajnoha, Dvořák, Tichý, Kvasnička - Řípa, Havel, Dolana - Hrbatý J. Vlk J., Ton - Rezek, Volf, Krča - Hrbatý F., Skála
6

HC Škoda Plzeň

Štelmach - Kreuzman, Hauer, Černý, Gajda, Lichtenberk, Štich - Furbacher, Suchý, Holý - Hobl, Heřman J., Jindra - Hajšman, Setikovský, Heřman M. - Šlauf, Cimburek
3
Branky: 15. Volf (Krča), 17. Krča (Tichý), 30. Havel (Jelínek), 32. Havel (Dolana, Jelínek), 39. Dolana (Vlk J.), 53. Hrbatý J. (Vlk J.) - 22. Gajda (He5man J., Hobl), 49. Furbacher (Holý, Suchý), 54. Gajda. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. střely na branku: 42:32.

Průběh utkání

Utkání začalo na obou stranách opatrně a ani jeden tým se nedostal do nějaké vážnější šance. Teprve v polovině prvního dějství hostující Jan Heřman nahrál zpoza brány na volného Hobla, ale Růžička v rozkleku lapil. V zápětí se na druhé straně do šance dostal Havel, ale jeho střela i následná dorážka rozezvonila konstrukci branky hostí. Ve 14. minutě se do slibné příležitosti dostal opět aktivní Havel, ale nahrávku Dolany poslal jen do lapačky hostujícího brankáře. O minutu později vybojoval Krča u mantinelu kotouč, přenechal Volfovi a ten nikým neatakován projel až před brankáře, položil si ho na led a z přehledem zasunul puk do brány, 1:0. Vyrovnat mohli hosté v 17. minutě, kdy Hobl poslal puk do jízdy Janu Heřmanovi, ale pozorný domácí brankář s přehledem jeho střelu chytil. V zápětí jihlavští potvrdili pravidlo „nedáš-dostaneš“, když od modré vystřelil Tichý, trefil sice jen spojnici, puk se ale stačil odrazit k volnému Krčovi, jenž touš zametl do brány, 2:0. Když v závěru první dvacetiminutovky hosté nedokázali využít přesilovou hru 5:3, tak se šlo do kabin s dvoubrankovým vedením domácího celku.

Nástup do druhého dějství se lépe povedl hostům z Plzně a Gajdovu střelu od modré Růžička chytit nedokázal, 2:1. Pouze jednobrankové vedení vyburcovalo domácí hráče, kteří od této chvíle měli více ze hry, jenže bez brankového efektu. Skórovat se jim povedlo až v polovině druhé třetiny, kdy Jelínek vysunul Havla, ten obešel soupeřova obránce a nechytatelně pověsil puk pod horní tyčku branky Plzně, 3:1. O dvě minuty Jelínek nahrál po mantinelu Dolanovi, jenž zpoza brány předložil „na zlatém podnosu“ puk Havlovi a ten překonal Štelmacha, 4:1. Skóre třetiny dovršil ve 34. minutě domácí ostrostřelec Dolana, jenž v přesilové hře 5:3 poslal puk po skrumáži do brány, 5:1.

Do posledního dějství vstoupili hosté aktivněji, když se do šance dostal Jan Heřman a Hobl, ale Růžička bravurně jejich šanci zmařil. Mladíkům z Plzně se podařilo skórovat až v polovině posledního dějství, kdy Furbacher zakončil do odkryté brány akci Holého se Suchým, 5:2. Jihlava ale nechtěla zůstat pozadu a další branku přidal Jan Hrbatý po asistenci Jana Vlka, 6:2. Poté už dostal příležitost v domácí svatyni i brankář Svoboda, jenže hned o minutu později nešťastně propustil Gajdovu střelu, 6:3. Zbytek utkání už se dohrál spíše z povinnosti a tak si domácí celek připsal další dva důležité body k záchraně.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Pro nás důležité dva body, takže jsme spokojeni."

Tomáš Dolana (Jihlava): „Hlavně že se vyhrálo. My jsme teď poslední zápasy doma odehráli dobře, většinou týmy i přehráváme. Dneska jsme byli lepším mančaftem, hlavně že jsme dali ty góly a pak že jsme to už udrželi. Takhle pokračovat dál. Jenom se nám teď poslední dva zápasy nedařilo venku. Teď ale pojedeme do Karlových Varů, tak to musíme otočit a vyhrát. Je to důležitý, uvidíme jak dneska hrála Kometa a snad už to bude jen o bod."