1:5
(0:1, 0:2, 1:2)

Favorit s přehledem zvítězil

04.02.2005 / Luban

Domácí do utkání vstoupili s řadou hráčů z 9. a 8. třídy. Trenér Polcar již tak spíše skládá tým pro příští sezónu. Hosté se v polovině první třetiny ujali vedení využitou přesilovkou. V závěru třetiny druhé vstřelila Olomouc dvě branky a vedení již tak bylo třígólové. Začátek poslední třetiny vyšel lépe hostím, kteří opět využitou přesilovkou se ujali vedení 4:0. Jedinou branku domácích vsítil Anatolij Protasenja. Poslední branku utkání vsítil tým Olomouce, který si tak domů odváží dva body za výhru 5:1.
04.02.2005 13:45, Dorostenci - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Sláma - Cakl, Mišura, Pekárek, Staněk, Hájek, Novák, Kolda - Kotlík, Kaut, Merkl - Kuřítko, Březina, Láznička - Střecha, Pometlo, Protasenja - Polcar, Zeman A.
1

HC Olomouc

Turek - Spurný, Navrátil, Hanzalík, Fekiač, Roman, Ustrnul - Dostál, Janků, Skařopa - Přikryl, Skácel, Cik - Coufal, Venkrbec, Zeman T. - Svoboda
5
Branky: 41. Protasenja (Březina) - 8. Venkrbec (Zeman T.), 35. Zeman T. (Coufal, Venkrbec), 40. Janků (Skařopa), 41. Fekiač (Skácel), 44. Cik (Skácel). Rozhodčí: Svoboda, Holub. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120.

Průběh utkání

Utkání začalo s 25 minutovým zpožděním kvůli nepřítomnosti hlavního sudího, zápas nakonec museli odřídit pouze dva čároví rozhodčí. Aktivněji začali hosté z Olomouce, kteří již mají postup do extraligy téměř zajištěný. Ve 4. minutě předvedl nádherné sólo přes celé hřiště Roman, jenže brankáře Slámu už nepřekonal. V polovině první části hráli hosté přesilovou hru, Zeman poslal na modrou puk do jízdy Venkrbcovi, ten ujel jihlavskému obránci a nad vyrážečku brankáře poslal puk do brány, 0:1. Do pěkné šance se dostal taky domácí Pometlo, když ve 14. minutě ujel po křídle a jeho střelu mezi betony Turek s obtížemi rozklekem chytil.

foto: hcdukla.cz
Olomouc v JIhlavě potvrdila roli favorita.

Začátek druhé části nenabídl pohledný hokej, domácí i hosté čekali především na chybu soupeře. V polovině zápasu Janků svojí střelou orazítkoval horní tyčku domácí svatyně. O minutu později Protasenja efektní kličkou obešel hostujícího obránce, ale společně se Střechou nedokázali přehodit puk přes ležícího Turka. Ve 35. minutě se přesně mezi betony Slámy trefil Zeman po asistenci Coufala a Venkrbce, 0:2. V úplném závěru druhého dějství vedli hosté už o tři branky, to se nádherně bekhendem trefil do pravého horního růžku Janků, 0:3.

foto: hcdukla.cz
V dresu Jihlavy dostali příležitost mladší hráči.

Do poslední části hry parádně vstoupili hosté a hned v první minutě se trefil Fekiač po asistenci Skácela, 0:4. Domácí ostrostřelci kontrovali v hned v zápětí, když Březina prokázal svojí stabilitu na bruslích, dokázal se prosadit přes dotírajícího obránce a kličkou oblafl i brankáře, ale v pádu se trefil pouze do tyčky, kde už číhal Protasenja a pro něj už nebyl problém doklepnout puk do prázdné brány, 1:4. Ve 44. minutě se skóre měnilo znova, to hostující Cik prošel od mantinelu až před brankáře a přesně zakončil bekhendem, 1:5. Zbytek posledního dějství se dohrál už jen z povinnosti a bez vážnějších šancí. Hráči z Olomouce potvrdili roli favorita a se svým zkušenějším týmem zaslouženě porazili domácí borce.