6:6
(0:2, 3:2, 3:2)

Gólová přestřelka skončila smírně

05.02.2005 / Luban

Úvod první třetiny vyšel lépe hostím ze Zlína, když se ve vlastním oslabení ujali vedení. Těsně před sirénou poté přidali druhý gól. Domácí však nesložili zbraně a brzy snížili na rozdíl jedné branky, hosté však okamžitě kontrovali, ale Jihlavané nezůstávali pozadu, a tak po dvou třetinách na ukazateli svítil stav 4:3 pro Zlín. Laxní vstup domácích do poslední dvacetiminutovky znamenal vedení hostí o dvě branky, v polovině poslední třetiny však svým druhým gólem snížil Marián Havel a krátce po něm srovnal stav Jiří Řípa. Jihlavští jako by se po vyrovnání uspokojili, čehož svým třetím gólem využil Gajdošík. Mladá Dukla si tedy vzala oddechový čas a po jeho skončení uzavřel účet utkání kapitán Dolana na konečných 6:6.
05.02.2005 12:30, Junioři - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Slipčenko (27. Růžička) - Bradáč, Štěpnička, Linhart, Jelínek, Dvořák, Piskura, Chalupa, Rajnoha - Řípa, Havel, Dolana - Tichý, Vlk J., Vlk P. - Rezek, Hrbatý J., Ton - Krča
6

Berani Zlín

Fous - Kudělka, Lučka, Bulička, Bahula, Tkadlec, Karlíček, Magušin, Přikryl - Pšurný, Balán, Gajdošík - Stejskal, Klabačka, Stuhlík - Suk, Novák, Vaněk - Piluša, Bula, Staša
6
Branky: 26. Ton, 28. Řípa (Rezek), 35. Havel (Dolana), 49. Havel (Dolana, Štěpnička), 52. Řípa (Dolana, Štěpnička), 59. Dolana (Řípa) - 6. Novák, 20. Gajdošík (Balán, Lučka), 27. Bulička (Pšurný), 38. Piluša (Suk), 41. Gajdošík (Balán), 58. Gajdošík (Stejskal, Stuhlík). Rozhodčí: Haškovec - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Lučka (ZLN) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. střely na branku: 34:41.

Průběh utkání

Do Jihlavy přijel Zlín a s sebou si přivezl i své vlastní fanoušky. Pro domácí začal zápas špatně. V 6. minutě vyrobil fatální hrubku Bradáč a namazal kotouč přímo na hůl Nováka, který svůj samostatný nájezd proměnil střelou nad lapačku, 0:1. V 15. minutě Jan Vlk přenechal do tandemu Tichému, ale jeho střelu Fous chytil. O minutu později Rezek vybojoval puk, nahrál Janu Hrbatému, ale ten sám před brankářem zaváhal. Do konce první části zbývaly jen 4 vteřiny, ujet se povedlo Balánovi, ten přes celé pásmo adresoval přihrávku Gajdošíkovi a Slipčenko se proti jeho pohotové střele už nestačil přemístit, 0:2.

foto: hcdukla.cz
Soustředění brankáře Zlína.

Jihlava se zpět do zápasu dostala ve 26. minutě, když se Tonovi nadvakrát podařilo přehodit ležícího brankáře hostí, 1:2. Zlín odpověděl o minutu později v přesilové hře, to Pšurný posunul puk na Buličku, který od modré prostřelil Slipčenka a donutil ho vystřídat, 1:3. Domácí nezůstali pozadu a přidali další branku za další minutu. Rezek zachytil špatné vyhození Fouse, poslal puk na Řípu a ten prokázal svoje střelecké kvality, 2:3. Při další šanci hostů brankář Růžička zlomil hůl a musel chvíli chytat s hokejkou na opačnou stranu, než mu byla přinesena z kabiny nová. Ani tato malá nepříjemnost však jihlavského brankáře z koncentrace nevyvedla a mohl hrdě přihlížet jak na druhé straně Havel překrásně zadovkou nahrál Bradáčovi, který už šel úplně sám na brankáře, pokusil se o blafák, ale v zakončení nedokázal přehodit levý beton brankáře hostí. Ve 35. minutě vyslal Dolana Havla a ten v akci, která by zasloužila nominaci do Zlaté helmy, šikovně obešel soupeřova obránce a pověsil puk nádherně pod horní tyčku, 3:3. Že druhá třetina patřila především domácím ukázali pěknou souhrou opět Dolana s Havlem, jenž přisunul puk Řípovi, ten však nezakončil tak jak by chtěl a brankář puk zalehl. Pravidlo nedáš - dostaneš potvrdil na druhé straně Suk, který nahrál do jízdy Pilušovi a bylo to 3:4.

foto: hcdukla.cz
Jihlavské setkání na modré.

Do závěrečné třetiny se povedl lepší nástup Zlínu a po šanci Balána dotlačil puk do domácí sítě Gajdošík, 3:5. V tuhle chvíli vypadalo, že se domácí položí, ale opak byl pravdou. Jihlavští přidali a ve 49. minutě Dolana z rohu nahrál osamocenému Havlovi před bránu, ten mazácky počkal až se brankář položí a krásnou kličkou „vykoupal“ Fouse, 4:5. V 51. minutě Stejskal zkoušel nachytat Růžičku zakončením zpoza brány, ale domácí brankář byl dobře postavený. V 52. minutě zahrávala Jihlava přesilovku 5 na 3 a Dolana nádherně předložil puk Řípovi, jenž zakončil do odkryté klece, 5:5. V 57 minutě Jan Hrbatý nezachytil kotouč a Stejskal šel sám na brankáře, ale trefil jen levou tyč. O minutu později šli hosté opět do vedení, Stejskal nahrál Gajdošíkovi a ten strhl vedení na stranu Zlína, 5:6. Domácí to však nevzdali, vzali si oddechový čas a rozhodli se pro power-play. Při ní vzal vše na sebe kapitán Dolana, podržel na modré puk a v pravou chvíli poslal přesnou střelu do levého horního růžku branky hostí, 6:6. Utkání se muselo líbit všem divákům, protože bylo okořeněné 12 vstřelenými brankami, ale také moderním hokejem s tvrdou hrou do těla. Konečná remíza je spravedlivá pro oba týmy.

Ohlasy trenérů

Marián Havel (Jihlava): „Bylo to dobrý utkání, vlastně jedno z nejlepších utkání co jsme hráli. Útočilo se, bylo hodně šancí, všechny góly co jsme dostali byly po vlastních hrubých chybách, takže jsme mohli i vyhrát, ale díky bohu za jeden bod."

Bylo to hodně tvrdé utkání, hrálo se hodně do těla, vyhovovalo vám to ?
„První třetinu hráli do těla vlastně jenom Zlín. Pak jsme dostali jiný povely, začalo se to řezat na obě strany a tak to má být v takovýmhle zápase."

První gól co jste dal by zasloužil nominaci na zlatou helmu. Trénujete to nějak, nebo to vyplynulo ze situace ?
„Ne, oni tam otevřeli okno a do mě foukl vítr do zad, tak jsem se rozjel a najednou jsem tam byl sám."