0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

Adamec zmařil šance Dukly

19.02.2005 / Luban

Jihlavští vstoupili do utkání s pocitem, že musí vyhrát, aby stále živili naději na záchranu. Možná i tato situace jakoby jim svazovala ruce. Junioři Dukly si sice vypracovali řadu šancí, ale všechny jejich pokusy vychytal David Adamec, hlavně trestné střílení Mariána Havla či jeho šance v závěru druhé dvacetiminutovky volaly po gólu. O výsledku utkání nakonec rozhodla přesilovková trefa juniorského reprezentanta do 20ti let Petra Obdržálka. Jihlavští mladíci se snažili vyrovnat, ale šance Jiřího Řípy pochytal Adamec. Mladá Dukla tak doma ztratila dva body po prohře 0:1.
19.02.2005 12:30, Junioři - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Slipčenko - Bradáč, Štěpnička, Jelínek, Chalupa, Dvořák, Rajnoha - Dolana, Havel, Řípa - Tichý, Urgela, Vlk - Krča, Rezek, Ton - Volf, Hrbatý F., Hřeben
0

Ytong Brno

Adamec - Rehák, Zachar, Matzke, Florian, Fojtík, Václavovič - Matušek, Obdržálek, Šurek - Vrba, Drdla, Lopuski - Blatoň, Rusek, Niník
1
Branky: 42. Obdržálek (Matušek). Rozhodčí: Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. střely na branku: 32:27.

Průběh utkání

Utkání začalo na obou stranách opatrně. Do první vážnější situace se protlačil až v 7. minutě Dolana, ale jeho střelu hostující brankář vytěsnil lapačkou nad bránu. V polovině první části v oslabení přebruslil Řípa hostujícího obránce, zakončovat už musel z úhlu a pro Adamce to byla snadná práce. Do úniku se v 17. minutě dostal opět Řípa, ale atakován soupeřem se prosadit nedokázal. Když se v závěru třetiny neujala ani střela Havla a na druhé straně Matuška, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

foto: hcdukla.cz
Nemocného Růžičku nahradil v brance domácích Slipčenko.

Do druhé části vstoupili aktivněji mladíci z Jihlavy. Petr Vlk poslal puk do jízdy Havlovi, ten oklamal obránce a dostal se až před brankáře. Na jeho střelu i následnou dorážku však Adamec vytáhnul zákrok z říše snů. V polovině druhého dějství Dolana naznačil střelu, obešel protihráče a poslal puk před bránu, kde ho ještě stačil tečovat Řípa, ale Adamec byl pozorný a puk včas zalehnul. Ve 35. minutě v oslabení se napřed povedlo ujet Dolanovi, soupeřovi obránci ale jeho nájezd včas eliminovali. O chvilku později tutéž situaci zopakoval Urgela, jenž byl ale v nájezdu nedovoleně podražen a rozhodčí správně ukázal trestné střílení. Na střed hřiště si postavil puk Havel a svůj nájezd zakončil střelou, která jen prolétla těsně kolem levé tyče. Poté vystrčili růžky hosté, Václavovič nahrál Obdržálkovi, jeho střelu ale pozorný Slipčenko rozklekem chytil.

foto: hcdukla.cz
Marián Havel při trestném střílení na Davida Adamce nevyzrál.

Do poslední části se podařil lepší nástup Ytongu, Matušek nahrál Obdržálkovi, ten obešel domácího obránce a pod tělem Slipčenka zasunul puk do brány, 0:1. Jihlava se však nevzdala a hlavně aktivní první útok představoval pro Adamce neustálé nebezpečí. Ve 47. minutě Dolana nahrál do jízdy na modrou Havlovi, ten posunul před odkrytou bránu na Řípu, jenže hostující obrana v poslední chvíli puk poslala do bezpečí. V polovině posledního dějství Dolana vysunul do jízdy Řípu, ten překrásnou stahovačkou obešel protihráče, ale jeho střelu dobře postavený Adamec zlikvidoval. V 53. minutě Havel nahrál v útočném pásmu Řípovi, jenž trefil pouze pravou tyč branky hostí. Vyrovnávací branku nepřinesla ani tří minutová power-play zvýhodněná vyloučením hráče soupeře a tak zápas skončil výhrou hostů 0:1.

foto: hcdukla.cz
David Adamec vychytal veškeré šance domácích.