7:1
(1:0, 3:1, 3:0)

Jihlavská parodie na hokej

08.03.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté si přivezli z přípravného utkání v Dubnici sedmigólový příděl. Na ledě nejhoršího celku slovenské extraligy podali katastrofální výkon a prohráli vysoko 1:7. Jedinou branku Dukly vstřelil ve 24. minutě Roman Hlouch. Pro oba celky byl úterní zápas přípravou na baráž o udržení v nejvyšší soutěži. Odveta se hraje v pátek na Horáckém zimním stadionu.
08.03.2005 17:00, Přípravné zápasy - 16. kolo

HK Spartak Dubnica

Račko - Homér, Slovák, Čop, Nádašdi, Potáč, Sekula - Kuric, Trokan, Kotlárik - Koložváry, Školiak, Polášek - Bohutský, Ižvolt, Kristín.
7

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ficenc, Malena, Devečka, Šmarda, Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Dobrovolný - Vostřák, Vala, Klimt - Havel (30. Dolana), Říha, Lubina - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Hlouch, Altrichter, Rytnauer.
1
Branky: 50. a 55. Trokan, 8. Polášek, 22. Ižvolt, 30. Kristín, 33. Kuric, 49. Školiak - 24. Hlouch (Altrichter). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Rozhodčí: Čaprnka - Mášik, Bulko. Diváků: 50.

Průběh utkání

Naprosto zbytečnou cestu na Slovensko podnikli v úterý hokejisté Dukly Jihlava. Hned od úvodního vhazování dávali zřetelně najevo, že se jim do Dubnice vůbec nechtělo. Absolutně žádný zájem o hru, žádná bojovnost a velké množství hrubých chyb. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat výkon svěřenců trenérské dvojice Richard Farda, Kamil Konečný. Domácí tým zkrátka pojal přípravu na baráž viditelně zodpovědněji a důkazem toho je výsledek 7:1. „Hráče jsem před utkáním varoval, aby se příliš nedívali na postavení Dukly v tabulce. Tvrdil jsem, že Jihlava je sice poslední, ale ve slovenské extralize by určitě hrála tak na šestém, sedmém místě. Tady to ovšem nepotvrdila,“ pravil po zápase dubnický kouč Josef Zavadil. Názor jihlavské strany tentokrát chybí. Asistent hlavního trenéra Kamil Konečný totiž zřejmě zrovna v úterý večer držel Bobříka mlčení a odmítl se proto k utkání jakkoliv vyjádřit. Domácí lodivod to tedy udělal za něj. „Vycházel jsem z toho, že Dukla bude hrát tak jak by chtěla hrát v baráži, tenhle výkon tomu ale neodpovídal. Podle mě jihlavští hráči naprosto selhali.“