2:3
(1:2, 1:0, 0:1)

Dukla podlehla nováčkovi

12.08.2005 / Jan Wirkner, RTD

Jihlavští hokejisté sehráli v pátek další přípravné utkání. Premiéra v domácím prostředí však dobře nedopadla, Dukla podlehla prvoligovému nováčkovi z Jindřichova Hradce 2:3. Branky domácích vstřelili Marian Havel a Marek Cmunt, který se tak trefil ve druhém zápase po sobě. Šanci na reparát dostane Jihlava v úterý, tentokrát na jihu Čech.
12.08.2005 17:30, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šmarda, Malena, Duben, Lupač, Dobrovolný, Staněk - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Polák - Lazorišák, Havel, Hlouch - Cmunt
2

HC Střelci Jindřichův Hradec

Kučera (31. Anderle) - Domin, Štěpán, Hanzl, Klimeš, Vachulka, Vašíček, Chmel, Ščibran - Linduška, Cmunt, Rob, Řehoř, Kupec, Kocar, Mucha, Bílek, Ulman, Macejka, Ertel, Weber
3
Branky a nahrávky: 2. Havel (Hlouch), 38. Cmunt (Říha) - 9. Vašíček (L. Hanzl), 18. Ščibran (Domin), 49. Kupec (Kocar).

Průběh utkání

Domácí Dukla vstoupila do utkání lépe a už ve 2. minutě otevřel skóre mladý útočník Marián Havel. Hokejisté od Vajgaru však brzy dokázali vyrovnat, když se po spolupráci Vašíčka s Hanzlem trefil prvně jmenovaný. Domácím se příliš nevedlo a necelé minuty před první sirénou si přihráli obránci a nová posila Jindřichova Hradce, třicetiletý Patrik Ščibran, jenž v posledních letech hrál německou regionální ligu v Rostocku, rozsvítil červené světlo za Řehořem podruhé.

Domácím útočníkům se nevedlo, Kučeru vystřídal v hostující brance Anderle, ale ani jeho dlouho nemohli hokejisté z Vysočiny překonat. teprve ve 38. minutě se prosadil Marek Cmunt. Hosté byli často vylučováni, ale domácí své početní výhody nedokázali přetavit v kýžené góly.

Od úvodu třetího dějství se střídaly oba celky v útočných akcích, ale nerozhodný výsledek vydržel až do 49. minuty, kdy v oslabení ujela dvojice Kocar - Kupec. Kapitán Vajgaru Jarda Kocar přihrával a David Kupec krásným blafákem do bekhendu zavěsil pod "víko" - 2:3. Tím také zpečetil výsledek utkání. Dukla se bude moci hochům od Vajgaru pomstít v dalším přípravném zápase, kdy si oba týmy pořadatelství vymění.