4:2
(2:0, 1:0, 1:2)

Jihlavští hokejisté si poradili s mistrem

23.08.2005 / Jaroslav Novák

Prvoligová Dukla Jihlava přehrála v přípravě na novou sezónu extraligového šampióna. Pardubice se na Horáckém zimním stadionu představily v brance s Jánem Lašákem, který během šedesáti minut tahal čtyřikrát puk ze své sítě. Dvakrát ho překonal Daniel Hodek, jednou se trefili Ota Lazorišák a Roman Hlouch. Na opačné straně uspěli proti výbornému Jaroslavu Suchanovi pouze Koukal s Kloudou a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím Jihlavy 4:2.
23.08.2005 17:30, Přípravné zápasy - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Malena, Šmarda, Duben, Chvátal, Staněk, Dobrovolný - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Čachotský - Lazorišák, Hlouch, Polák - Hrbatý, Dušátko, Cmunt
4

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Linhart, Novotný, Kolář Jan II, Vágner, Čáslava - Fiedler, Blažek, Kůrka - Kolář Jan I, Mikeska, Korhoň - Tvrdík, Klouda, Koukal - Rolínek, Starý, Šeda
2
Branky: 13. Lazorišák (Hlouch), 20. Hodek (Bakus), 26. Hlouch (Altrichter), 60. Hodek (Rytnauer) - 43. Koukal, 49. Klouda. Vyloučení: 6:5, navíc Blažek (PCE) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Hned v úvodu dnešního zápasu musel uzdravený Jaroslav Suchan ukázat několik těžkých zákroků. Úvodní branku mohl vstřelit ve 12. minutě Petr Altrichter, když v oslabení ujel spolu s Tomášem Čachotským, ale jeho pokus Ján Lašák kryl. O minutu později už se jihlavští hokejisté radovali. První branku zápasu vstřelil krásnou střelou pod horní tyčku Ota Lazorišák, 1:0. V první třetině Dukla udeřila ještě jednou. Ve 20. minutě, po trochu kuriózní přihrávce Oldřicha Bakuse hlavou, už do odkryté branky přesně zamířil Daniel Hodek, 2:0.

Na začátku druhé třetiny měl nejvíce práce Jaroslav Suchan. Jihlavští hokejisté trochu polevili a útočníci Pardubic cítili šanci vstřelit gól. Ale trenér Jihlavy Milan Chalupa své svěřence dobře burcoval a to přineslo Dukle třetí branku, kterou zaznamenal ve 26. minutě utkání Roman Hlouch po asistenci Petra Altrichtra. Po třetí brance se zápas trochu uvolnil a Jihlava hrála 4 minuty přesilovku 5 na 4, ale nedostala se k výraznějšímu ohrožení Lašákovy branky.

Před třetí třetinou si hráči Pardubic měli určitě v kabině hodně co říct. Vše bylo vidět na ledě. Pardubice vlétly do posledního dějství a podařilo se jim snížit ve 43. minutě přesně mířenou Koukalovou střelou na 3:1. Z rostoucího tlaku Pardubic mohla Dukla vytěžit další branku, ale před střelou Tomáše Čachotského stihl Ján Lašák položit betony na led a střelu vytěsnit do rohu kluziště. Ve 49. minutě přišel druhý zásah hostů. Po trochu nepřehledné situaci v jihlavském obraném pásmu se nejlépe orientoval Klouda a poslal puk do sítě Jaroslava Suchana. Stav utkání po 50 minutách byl 3:2 pro Jihlavu. Jak se blížil konec zápasu rostlo i napětí na stadionu. Dukla Jihlava ale měla dobře organizovanou obranu a k tomu napomohl i obránce Marek Chvátal. V samotném závěru přidal čtvrtý gól Jihlavy Daniel Hodek. Uklidnil tak domácí diváky, kteří se celému mužstvu odvděčili potleskem.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa: „Výborný výkon dnes podal Jarda Suchan, přesně tohle my potřebujeme. Kluci cítí, že za sebou mají výraznou osobnost, která je podrží, to se pak hraje jinak. Byli jsme sice šedesát procent hry pod tlakem, ale neinkasovali zbytečné góly, naopak jsme ujížděli a dávali branky sami. Myslím, že dneska bojovali úplně všichni. Přesně takhle by to mělo vypadat.“