0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

Dukla obrala Medvědy o tři body

19.09.2005 / Petr Hovorka

Jihlavané si z Berouna od Medvědů vezou cenné tři body! Ve vyrovnaném utkání čaroval jihlavský brankář Jaroslav Suchan, když perfektními zákroky zlikvidoval vyložené šance Medvědů. Jihlavskou Duklu dostal do vedení elitní střelec Daniel Hodek po přesné přihrávce Oldřicha Bakuse. V závěru si Jihlava sebevědomě hlídala minimální náskok.
19.09.2005 18:00, 1. liga ČR - 5. kolo

Medvědi Beroun 1933

Valent - Kasík, Pulpán, Ovčačík, Kašák, Filip, Sláma, Holub, Míka - Besser, Šinágl, Vlček, Borovanský, Pabiška, Eiselt, Horčička, Hlávka, Novotný, Růžička, Dragoun, Tvrzník
0

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Dobrovolný, Pospíšil, Duben, Staněk - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Čachotský - Lazorišák, Hlouch, Fiedler - Polák, Havel, Blanár
1
Branka: 31. Hodek (Bakus, Šmarda). Rozhodčí: Fraňo - Pešek, Šatava. Vyloučení: 2:6. navíc Novotný (BER) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Střely na branku: 24:25. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Do úvodní třetiny vstoupila obě mužstva, dá se říci, podobně. Hrál se vyrovnaný hokej, bez větších šancí. Alespoň malé možnosti si ale připsali hosté z Jihlavy, kteří je ale Šmardou ani Rytnauerem proměnit nedokázali. Na druhé straně v klidu zasahoval Suchan, který neumožnil radovat se z gólu Ovčačíkovi ani Tvrzníkovi. A tak se šlo do kabin po první siréně za bezbrankového stavu, po předvedené hře, které dominovaly především obrany.

Lepší hokej se tak hrál až ve druhé třetině. Domácí měli zpočátku navrch a od gólu je často dělil jen kousek štěstí a skvělé chytající Suchan v brance Dukly Jihlava. Ten si poradil s šancemi Borovanského, Eiselta, ale i Dragouna. A tak se potvrdilo známé nedáš, dostaneš. Jihlavský kapitán Bakus předložil Hodkovi, který se nemýlil – 0:1. Inkasovaný gól pořádně otřesl s domácími hokejisty. Ty však paradoxně vrátili do tempa hosté svými vyloučeními. Nicméně přesilovky se domácím nepovedli.

S cílem konečně překonat Suchana vstoupili domácí hokejisté do třetího dějství. Medvědi dostali hosty pod drtivý tlak, ale Suchan stále odolával. Eiselt ani Dragoun ho nepřekonali. Na druhé straně mohl ještě z brejku potvrdit vedení Altrichter, ale Valenta v brance domácích udržel pro Medvědy naději. A když se neujala ani střela Bessera do tyčky, bylo o vítězi rozhodnuto. Suchan tak doslova vychytal Jihlavě tři body a stal se hrdinou večera.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (Jihlava): „Byl to boj o každý metr ledu. Věděli jsme, že Beroun má hodně mladých hráčů a hraje agresívní hokej. Nám obrovsky pomohl vstřelený gól a pak jsme odvedli dobrou defenzívní práci."

Zdeněk Vojta (Beroun): „Náš výkon byl daleko lepší než v předešlých zápasech a hráčům za jejich obrovskou snahu nemohu nic vytknout. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, kterému bohužel chyběly z naší strany góly."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie