1:3
(1:1, 0:2, 0:0)

Druhá domácí prohra v řadě

21.09.2005 / Jaroslav Novák

Po výhře 1:0 v Berouně, přivítala Dukla na Horáckém zimním stadionu celek z Havířova. Vstup do utkání vyšel lépe hostům, za které se trefil Zdeněk. Za Jihlavu vyrovnal po krásném sólu Marian Havel. To však bylo ze strany celku z Vysočiny všechno. Zápas rozhodla 32. minuta, ve které se trefili hostující Seman a Žůrek. Jihlava již na obrat nestačila, a tak podruhé za sebou prohrála na vlastním ledě.
21.09.2005 17:30, 1. liga ČR - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Duben, Staněk, Dobrovolný, Chvátal - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Čachotský - Lazorišák, Hlouch, Polák - Blanár, Havel, Fiedler
1

AZ Heimstaden Havířov

Masný - Galvas, Zientek, Vrtík, Divíšek, Vavruša, Malinský - Seman, Zdráhal, Žůrek - Mikšan, Lipina, Sedlák - Rozum, Zdeněk, Heider - Sprušil, Sikora, Brynecký
3
Branky: 11. Havel (Dobrovolný) - 6. Zdeněk (Rozum), 32. Seman (Galvas), 32. Žůrek (Zdráhal, Seman). Rozhodčí: Smeták - Lipina, Záviský. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Jihlava na svém ledě přivítala HC Havířov Panthers. V první třetině byla hra vyrovnaná. Hned po dvou minutách zápasu vyzkoušel brankáře hostů Pavel Staněk střelou od modré. Brankář jeho pokus vyrazil do rohu kluziště. O dvě minuty později o sobě dali vědět i hosté, zásluhou Petra Lipiny a jeho prudkou střelou, kterou Jaroslav Suchan chytil. V šesté minutě uspěl před jihlavským brankářem Jiří Zdeněk, 0:1. Střeleckou pozici připravil Rozum. Domácí fanoušci volali po vyrovnání, kterého se dočkali o pět minut později. Marián Havel se na polovině dostal k puku a podél mantinelu si to namířil k bráně, tělem si pokryl puk protlačil se až před brankáře a své nádherné sólo zakončil pěkným blafákem. Bylo tedy vyrovnáno 1:1. Dukla měla obrovskou příležitost v závěru první třetiny při početní výhodě. Domácí si dokázali vynutit tlak, ale nikdo se nedostal k vážnému ohrožení branky soupeře.

Prvních deset minut druhé třetiny patřilo domácím. Velkou šanci vstřelit vedoucí branku měl Ladislav Rytnauer, když dostal přesnou přihrávku od mantinelu. Jeho střela minula těsně Masného klec. V zápětí tvrdě od modré vystřelil Jan Šmarda. Po úvodních minutách se hosté opět mohli radovat, když po souboji v rohu se puk dostal k Filipu Semanovi, který pohotovou střelou pod horní tyčku jihlavské svatyně svůj tým dostal opět do vedení, 1:2. Než se jihlavští hokejisté rozkoukali, inkasovali již třetí branku od Jiřího Žůrka, 1:3. Krásně ho uvolnil chytrou přihrávkou Zdráhal. Dukla už se na víc v druhém dějství nezmohla.

Do poslední třetiny vstoupili jihlavští už jen se třemi útoky. Podařilo se jim hru natlačit do útočného pásma, ale nenašel se nikdo, kdo by brankáře hostů překonal. Ve 44. minutě přihrál na brankoviště Oldřich Bakus a puk tečoval Rytnauer, ale ani tato šance gólem neskončila. Tlak domácích byl značný, potvrzoval to svojí aktivitou Tomáš Čachotský, který ve 45. a 48. minutě zkusil překvapit Masného. V 50. minutě udělala obrana domácích příliš velkou chybu a na Suchana se řítil zcela sám Sedlák. Jihlavský brankář však dokázal napravit chybu obránců. Šest minut před koncem střílel tvrdě od modré Malena, ale ani jeho rána nenašla cestu do brány. Poslední tři minuty Jihlavané odehráli bez brankáře. A s jedním hráčem navíc se také nedokázali prosadit. Utkání skončilo 3:1 pro Havířov.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Havířov): „Do Jihlavy jsme přijeli s defenzivními úkoly, protože Jihlava má dvě útočné pětky, které dokážou zamotat soupeře v útočném pásmu. Chtěli jsme hlavně uhlídat první a druhou lajnu, aby se nedostávaly do šancí a nedávaly góly, zejména góly v oslabení. Hráčům jsme domlouvali, že čím více přesilových her bude Jihlava hrát, tím více dostaneme gólů. V první třetině kluci zahráli dva zbytečné fauly holí, ale oslabení jsme zvládli. Poté, co jsme dali dva rychlé góly během 20 vteřin, jsme domácí trochu zlomili a poslední třetinu jsme hráli na 0:0. Jsme rádi, že máme vítězství na své straně."

Milan Chalupa (Jihlava): „Musím gratulovat Jirkovi, hráli velice dobře, ale my jim to především sami umožňovali. Chtěli jsme potvrdit výsledek z Berouna, kde jsme vyhráli 1:0, a mohlo to být podstatně víc. Nepodařilo se na to navázat, někteří hráči bohužel nejsou schopni ten výkon zopakovat; mají-li doma tvořit, je to pro ně kámen úrazu. Polovina hráčů je velice technických a druhá polovina snad nechce ani puk. Je to těžké, beci jsou přetížení. Věděl jsem, že po nás soupeř půjde technicky, hlavně po první pětce. Je to vlastně osobní obrana v útočném pásmu. Hráči se prosazovali v rozích, ale před branku jsme se těžko dostávali, a když už jsme se tam dostali, tak to nebylo zakončení, to byla mizérie. To mě velice mrzí! Ve druhé třetině jsme deset minut hráli dobře, pak přišel souboj v rohu tři na tři a my zapomněli na volného hráče, který všechno rozhodl. Soupeře to nakoplo a my jsme nebyli schopni reagovat. V poslední třetině jsme hru stáhli na tři pětky, ale už ani to nám nepomohlo."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie