6:5
(1:3, 2:1, 3:1)

Dokonalý obrat!

26.09.2005 / Jaroslav Novák

Po dvou prohrách na domácím hřisti se chtěli Jihlavští konečně ukázat v nejlepším světle. Úvod do utkání byl však pro ně přímo hororový. Na časomíře svítila teprve 9. minuta a hosté již vedli po brankách Appela, Hájka a Bařici 3:0. Dukla se ovšem nevzdala a po dvou brankách Hloucha a Rytnauera, ke kterým se přidali ještě premierovým gólem Blanár a rozhudující trefou Hodek zvítězila v nervy drásajícím utkání plném vyloučení 6:5.
26.09.2005 17:30, 1. liga ČR - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Lupač, Duben, Rýgl - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha V., Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Havel, Fiedler - Polák, Dušátko, Blanár
6

HC Kometa Brno

Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Burkoň, Karlíček, Kruliš, Chvojka, Špelda - Bařica, Brančík, Černý - Meluzín, Hubáček, Holý - Hájek, Říha L., Appel - Mračka, Zábranský, Šebek
5
Branky: 16. Blanár, 22. Hlouch (Čachotský, Staněk), 40. Rytnauer (Bakus), 42. Hlouch (Říha V., Staněk), 48. Rytnauer (Malena), 55. Hodek (Hlouch) - 2. Appel, 5. Hájek (Říha L., Appel), 9. Bařica (Brančík, Lhotský), 27. Appel (Říha), 41. Brančík (Černý). Rozhodčí: Würtherle - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:12, navíc Hodek (JIH) 10 min., Fiedler (JIH) 5 + do konce - Hájek (KOM) 10 min., Appel (KOM) 10 min., Černý (KOM) do konce. Využití: 4:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1630. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 6:5.

Průběh utkání

Hororový začátek mělo dnešní utkání Dukly Jihlava proti Kometě Brno. Hosté se ve druhé minutě dostali do vedení, když chybu domácí obrany využil ostrostřelec David Appel, 0:1. V páté minutě mohl skóre navýšit Hájek, do střelecké pozice jej skvěle uvolnil chytrou přihrávkou Lukáš Říha a jihlavští hokejisté byli nuceni faulovat. V přesilové hře Lukáš Říha opět přihrával na Miroslava Hájka a ten přesně zakončil, 0:2. V 6. minutě vyzkoušel pozornost Maláče jihlavský Vladimír Říha střelou od modré. V první třetině se hráči Brna lépe pohybovali a z toho vyplynul i další faul domácích. Přesilovou hru hosté brzy proměnili v třetí branku, kterou zařídil Dušan Bařica. Po devíti minutách svítilo na tabuli skóre 0:3. Jihlavané si také vynutili faul a i když jim přesilová hra nepřinesla střelecký úspěch, dokázala je povzbudit. Za Duklu snížil svojí první trefou v seniorském týmu mladíček Michal Blanár, 1:3. Jeho branku domácí pojali jako povel k obratu.

Do druhé třetiny vstoupili Jihlavští s výhodou přesilové hry. Možnost nenechali dlouho čekat a důrazný Roman Hlouch vstřelil druhou branku domácích v přesilové hře, 2:3. Zápas pokračoval ve vysokém tempu, hrálo se nahoru dolů. V 25. minutě měl obrovskou šanci na srovnání kapitán Dukly Oldřich Bakus, ale svůj brejk nedokázal správně zakončit a minul branku. Brno opět udeřilo a to ve 27. minutě, když krásnou střelou z mezikruží překonal po druhé v zápase jihlavského brankáře David Appel, 2:4. O dvě minuty později radost domácích přerušil rozhodčí. Nahozený puk před branku tečoval Tomáš Čachotský, ale jeho gól nemohl sudí uznat, jelikož zahrál vysokou holí. Ve 33. minutě se do šance dostal Jonáš Fiedler, jel sám na brankáře, ale soustředěného Maláče nepřekonal. Do přestávky dokázal snížit na rozdíl jedné branky Ladislav Rytnauer, 3:4 přesnou střelou mezi Maláčovy betony.

V úvodu posledního dějství měli hráči Jihlavy opět početní převahu, ale místo toho aby srovnali, nechali si vstřelit laciný gól od Richarda Brančíka, 3:5. Přečíslení dva na jednoho skvěle vyřešil Michal Černý, když si položil obránce a přihrál na volného Brančíka. Jihlavané však vzápětí svoji chybu napravili. Od modré střílel tvrdě Vladimír Říha a odražený puk dopravil do sítě Roman Hlouch, 4:5. Ve 45. minutě mohl vyrovnat Rytnauer, ale prázdnou bránu přestřelil. O tři minuty později už však Ladislav Rytnauer svoji příležitost proměnil. Další využitá přesilovka znamenala vyrovnání 5:5. Ve 49. minutě u hrazení tvrdě atakoval brněnského hráče Jonáš Fiedler. Po jeho zákroku se za brankou Maláče strhla menší bitka, v níž Fiedler neudržel rukavice a dostal tak trest pět minut plus do konce utkání. Nyní mělo Brno velkou šanci zápas otočit, ale ani pětiminutovou přesilovou hru nevyužili. Vítězný gól domácích střelil Daniel Hodek, 6:5 po krásném nahození před branku od Romana Hloucha. V úplném závěru pomohla Jaroslavu Suchanovi tyč. Přestřelka mezi Duklou a Kometou skončila 6:5.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Začátek zápasu byl jeden velký šok. Už po pěti minutách jsme si museli vzít oddechový čas. Třetí gól nás srazil do kolen, ale naštěstí jsme ještě před přestávkou snížili a to nám zase vlilo síly do další hry. Nabádali jsme kluky, aby se jich nebáli, aby do nich vlítli a myslím, že to pak plnili velmi dobře. Bylo vidět, že hodně chtějí, dařilo se nám v přesilovkách a obrovskou bojovností jsme to dokázali otočit. Kdybych měl klobouk tak ho smeknu.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie