0:3
(0:2, 0:1, 0:0)

Dukla si veze další vítězství, tentokráte z Jindřichova Hradce

19.10.2005 / Jan Wirkner

Přesně týden trvala přestávka mezi zápasy v 1.lize. Většina hráčů si od zápasového režimu odpočinula, jiní si volno zpestřili starty v extraligových klubech. Dobrovolný se Šmardou oblékli dres Plzně, Rytnauer s Hlouchem si připsali start za Spartu a kapitán Bakus pomáhal Litvínovu. Dukla odjížděla do Jindřichova Hradce s odhodláním vyhrát a svůj úkol začala plnit hned od začátku. Už v polovině první části vedli hosté o 2 branky, když se přesně trefil Daniel Hodek a druhý úspěch zaznamenal Fiedler. V závěru druhé třetiny zvýšil náskok Staněk a o zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Poslední dějství už žádnou branku nepřineslo a tak si Jihlava odváží z Jindřichova Hradce zaslouženou výhru 3:0.
19.10.2005 18:00, 1. liga ČR - 14. kolo

HC Střelci Jindřichův Hradec

Kučera - Mosnár, Kolda, BOlf, Spitzer, Neckář, Vašíček, Vomela - Mrkvička, Mertl, Škoda - Kašpárek, Valčák, Rob - Fiala, Kocar, Kupec - Bílek, Ulman, Mucha
0

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Duben, Dobrovolný, Rýgl, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Altrichter, Fiedler
3
Branky: 6. Hodek (Bakus), 10. Fiedler (Lazorišák, Altrichter), 39. Staněk (Hlouch, Říha). Rozhodčí: Pešina - Šperl, Vavruška. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

V dresu domácích se objevily dvě nové tváře v obranných řadách, ze Vsetína Zbyněk Spitzer a ze Sparty Lukáš Bolf. První minuty zápasu se odehrály především ve středním pásmu, první vážnou střelu uktání vyslal ve 4. minutě na Kučeru jihlavský Říha. Tisícovce diváků zatrnulo o minutu později, kdy jeden z jihlavských nahazoval směrem k domácí brance, kde postával Ladislav Kolda, od kterého se kotouč odrazil tak nešťastně, že Kučera musel na poslední chvíli zasáhnout betonem. Skóre se poprvé měnilo na začátku šesté minuty, kdy se po buly proháčkoval Daniel Hodek před Kučeru a střelou mezi nohy otevřel skóre, 0:1. Vajgar bojoval, do šance se mohl dostat Tomáš Mertl, ale jeho akci překazilo postavení mimo hru. První přesilovou hru utkání si zahráli domácí, ale kromě několika neškodných střel nic kloudného nevymysleli. Naopak na druhé straně v samotném závěru oslabení zahrozil Čachotský. V desáté minutě to bylo již o dvě branky. Dva jihlavští se řítili na osamoceného Koldu, který nechal jihlavské si navzájem přihrát a Jonáš Fiedler využil přihrávku Oty Lazorišáka, 0:2. Přesilovku si poté zahráli i hosté, ale domácí sehráli početní nevýhodu výborně. Navrátlilec z marodky David Kupec sám dvakrát zahrozil ve 13. minutě. Střelou ze střední vzdálenosti provětral Suchanovu vyrážečku, kotouč si sám dojel a z úhlu vystřelil. Bohužel pro domácí kotouč z jeho střely pouze okopíroval brankovou čáru. V minutě čtrnácté střílel Zbyněk Spitzer, ale jen těsně vedle, stějně tak i v minutě osmnácté.

Ve 23. minutě mohl třeti gól Jihlavy přidat Malena, když od kruhu pro vhazování tvrdě vypálil. O minutu později za Suchanovou brankou s pukem na hokejce kombinoval Rob, najel si před branku, ale z vyložené šance neskóroval. Ihned z protiútoku zahrozili ve třech jihlavští, ale osamocený Mosnár situaci bravůrně vyřešil. V minutě 27. Kučeru zdálky prověřil Říha a na straně druhé třemi střelami zblízka kontrovali Jihočeší, ale Suchan byl připraven. V polovině utkání střílí na Kučeru Roman Hlouch, na Suchana Tomáš Mertl. O 4 minuty později zpoza branky nahrával do prázdného prostoru Rob, ale kotouč nenašel nikoho ve žlutém dresu. Čtyři minuty před koncem třetiny se výstavním bodyčekem blýskl domácí Lukáš Vomela. O minutu později se sám na Suchana ze strany řítil Patrik Valčák, kterého nedovoleně srazil jeden z jihlavských, píšťalka rozhodčího Pešana zůstala němá a Valčák se jen těžko zvedal z ledové plochy. Domácí byli v závěru třetiny v permanentním tlaku, ve kterém hosté přidali třetí branku. Ve hře čtyř proti čtyřem od modré střílel Pavel Staněk a kotouč se zastavil až v Kučerově brance, 0:3.

Třetí třetinu zahájil střelou vedle Roman Hlouch, do stejných míst mířil o minutu později i Rostislav Malena. Po závaru před Kučerou mohl přidat čtvrtou branku Hodek, ale trefil jen boční síť. Do obrovské šance se v 5. minutě prodral Patrik Valčák, když si z úhlu najel, ale netrefil přesně. Ve 47. minutě byl velmi přísně vyloučen domácí Lukáš Vomela, domácí se téměř bez problémů v oslabení ubránili a navíc zahrozili Tomášem Mertlem, kterému se podařilo ujet hostující obraně, ale kvůli nepřesné mušce na ukazateli stále svítila hrozivá nula. V 50. minutě dostal dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí dvě minuty hostující gólman, ale Vajgar se nedostal ani na dostřel jeho brance. V 52. minutě Čachotský provětral Kučerovu vyrážečku. Tři minuty měl Vajgar jednu z největších šancí, kdy Lukáš Mucha několikrát usměrňoval kotouč za Suchana, ale ten tam jako zázrakem neskončil. Závěr zápasu se pouze dohrával a domácí pouze vyhazovali kotouč přes všechny čáry.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Chtěli jsme navázat na dobré výsledky z posledních utkání, což se nám podařilo. Novináři nás sice pasovali do role favorita, ale my jsme věděli, že nás dnes v Hradci nečeká lehké utkání. Podali jsme však vynikající výkon, určitě lepší než v Ostravě, skvěle jsme bruslili. Šli jsme do vedení, mohli jsme rozhodnout již v první třetině, kdy jsme měli několik velkých šancí. Jako již něškolikrát nás třetí branka trochu uspokojila a místy náš výkon nebyl stoprocentní. Jinak jsem však s naší předvednou hrou spokojen."

Jaroslav Pařízek (Jindřichův Hradec): „Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál. Z týmu bych chtěl vyzdvihnou brankáře Josefa Kučeru, který tým hodně podržel. Hráči se bezhlavě a netakticky vrhali do útoku a k tomu se nám nepodařilo proměnit ani to minimum šancí, co jsme si vypracovali."