V první třetině jsme vůbec nebyli na ledě, ale v autobuse, a výsledek tomu odpovídal, říká Vlastimil Dostálek

21.01.2018 / T.Kalas, T.Lysý, Z.Drla

Uplynulo šestnáct minut a čtyřicet devět sekund z první třetiny a bylo prakticky po zápase. Tak by se dalo charakterizovat utkání 42. kola proti Třinci. Jihlava první třetinu absolutně nezvládla, Třinec Duklu přestřílel 20:5 a vedl 3:0. „V první třetině jsme vůbec nebyli na ledě, ale v autobuse, a výsledek tomu odpovídal,“ nebyl spokojen Vlastimil Dostálek.

Po nepovedené první třetině se Spartou v předchozím pátečním utkání chtěla Jihlava lépe zachytit vstup do utkání ve Slezsku. Její představy ale rychle vzaly za své, již po 47 sekundách skóroval Dravecký. Oceláři pokračovali v sebevědomém výkonu, Adamský na konci 5. minuty přidal druhou trefu. Třetinu hrůzy dovršil ten samý hráč tři minuty před sirénou. Do druhé třetiny nastoupila ale jiná Dukla, s Josefem Kořenářem, který vystřídal Larse Voldena, v zádech využila přesilovku, když skóroval útočník Vlastimil Dostálek. „Hra se od druhé třetiny srovnala a myslím si, že jsme pak byli Třinci důstojným soupeřem“, domnívá se Dostálek, který má pro tuto sezonu vyřízeny střídavé starty z jihočeského Motoru.

"Dosty" zároveň popsal i jediný gól hostí, který padl v přesilovce po vyloučení třineckého Kováře za podražení. „Konečně jsme se během přesilovky ustálili v pásmu, Čagy (Tomáš Čachotský - pozn. aut.) to dal Kubovi Suchánkovi, který odtáhl hru a všiml si, že tam jsem volný. Mně už pak stačilo nastavit hokejku,“ vzpomíná poměrně rozsáhle. Jihlava bojovala až do konce a vytvořila si několik šancí, které volaly po gólu, ale zůstaly neproměněny. „Pepa Skořepa byl sám před brankou, Andy (Lukáš Anděl - pozn. aut.) tam měl střelu...“ připomíná Dostálek pár šancí na kontaktní trefu. „To jsou věci, které pokud budeme proměňovat, tak ty body budeme získávat. Musíme se soustředit na každou šanci, proměňovat, druhý tým to srazí a my z toho můžeme těžit,“ uzavírá rozhovor třiadvacetiletý přerovský rodák.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla