Pořád je před námi hrozně moc práce, abychom to zvládli, ví dobře Tomáš Čachotský

04.04.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Někomu to sice může připadat jako klišé, někomu jako obehraná písnička. Ale říkejte tohle hráčům a realizačnímu týmu Dukly. Ti se drží stanované taktiky nahlížet pouze a jen na jeden konkrétní zápas, aktuálně ten páteční na ledě Kladna. Proto odpovědi na to, že Dukla po třetině baráže vede tabulku o čtyři body, nepřekvapí. „Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, získat body. Pamatujeme si minulý rok kdy jsme prakticky pořád vyhrávali a jistotu postupu jsme měli až po předposledním zápasu. Třetina za námi, další dvě před námi. Je před námi strašně moc práce, abychom to zvládli,“ sděluje kapitán Tomáš Čachotský, ale samozřejmě podotýká, že start do prolínací soutěže se Jihlavě povedl.

Jestli si Dukla nějak takhle start baráže představovala? O tom má Tomáš Čachotský jasno. „My jsme si nic nepředstavovali. Do každého zápasu jsme chtěli jít tak, že vyhrajeme, sbírat body. Jsme samozřejmě rádi, že je to takhle ale pořád nic nekončí a je před námi strašně moc práce, abychom to zvládli. Ale samozřejmě start se nám povedl,“ hlásí kapitán týmu. A start se Jihlavě povedl i v Litvínově, kde po devíti minutách vedla 2:0. Jenže během úvodních tří minut třetí třetiny dvakrát inkasovala a rázem to s ní nevypadalo dobře. Nicméně jak by řekl asistent trenéra Litvínova Radim Skuhrovec, Verva znovu doplatila na častá vylučování. Ve 46. minutě totiž parádní střelou přes hráče využil jihlavský kapitán přesilovou hru. „Povedla se nám sehrát přesilovka. Byly tam dvě tři střely, jedna tam padla a zaplaťpánbůh za ní,“ uleví si.

Do branky se tentokrát postavil další mladíček Jakub Škarek. Osmnáctiletý gólman výborně zastoupil jen o rok a půl staršího Josefa Kořenáře, jenž dostal šanci v první čtvrtině baráže. „Přijeli jsme do Litvínova s tím, že zápas odbráníme a z nějakého brejku, z přesilovky, zkusíme dát gól. To se nám splnilo, vyšlo to. Navíc s vynikajícím výkonem našeho brankáře, který nás držel celý zápas. Klobouk dolů před ním,“ pochvaluje muže v masce kapitán týmu. „Věděl jsem s předstihem, že kdo bude chytat. Máme výborné všechny tři gólmany. Kořen (Josef Kořenář – pozn. aut.) už potřeboval trošku odpočnout, tak šel do branky Kuba a zastoupil ho parádně. Klobouk dolů před ním,“ pokračuje ve chvále všech jihlavských gólmanů. Jediné velké negativum zápasu je tak odstoupení obránce Nicolaie Bryhnisveena, pro kterého utkání skončilo po hitu s Michalem Trávníčkem v průběhu druhé třetiny. „Je to velká ztráta, my zas ten kádr nemáme tak široký. Nik odehrál poslední zápasy v super formě, hrál výborně,“ mrzí Tomáše Čachotského.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Po gólu Tomáše Čachotského na 3:2 ještě měl Litvínov nějaké šance, jak zápas znovu vyrovnat. Jenže když se necelých sedm minut před koncem trefil Filip Seman, bylo takřka rozhodnuto. Jihlavský útočník čekal na gól poměrně dlouho, ale trefu si schoval na velmi vhodný čas. Opětovný dvoubrankový náskok již Dukla nepustila a po čtyřech zápasech má 10 bodů při skóre 14:6. „Snažíme se hrát ze zajištěné obrany, jako se hraje třeba v play-off, a z toho vycházet. Při takových vyrovnaných zápasech bývá tou cestou dostat co nejméně gólů a pak využít přesilovky, což se nám v Litvínově podařilo. Kluci to super sehráli a tím jsme se vlastně ve třetí třetině zase dostali do vedení,“ pochvaluje si „Semiš,“ který ale také stojí nohama pevně na zemi. Stejně jako celý tým. „Všichni musíme pořád takhle zodpovědně makat. Nic jiného nám ani nezbývá. Jde o hodně, každý musí jet na krev. Být co nejvíc nahecovaný. Nejde povolit. Musíme tam nechat všechno a věřit, že i to štěstíčko se přikloní k nám,“ zakončuje rozhovor po výhře v Litvínově autor osmi branek Dukly v sezoně.

Videoohlasy s Filipem Semanem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Trenéři: Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: YouTube HC Verva

A ještě jedna událost. Nedávno zaznamenal Tomáš Čachotský svůj 700. bod v dresu Dukly Jihlava, přesněji v prvním barážovém utkání proti Kladnu (4:0).. Při výhře v Litvínově 4:2 přišlo další velké jubileum – pro hlavního trenéra Dukly Petra Vlka se jednalo o 700. zápas na jihlavské střídačce v roli kouče. Gratulujeme!