2:4
(0:2, 0:0, 2:2)

Dukla sice opět ztratila dvoubrankové vedení, nedisciplinovanost Litvínova ale rozhodla o výhře 4:2

03.04.2018 / Tomáš Kalas

Pro Duklu nemohlo začít utkání v Litvínově lépe. Na konci sedmé minuty otevřel účet utkání trefou Anděl. Následně byl vyloučen domácí Hübl a hostující střídačka se radovala podruhé, podruhé v řadě se prosadil Kajínek. Druhou třetinu sehráli naopak lépe domácí, kteří měli více ze hry, Jakub Škarek v jihlavské brance si ale jistě věděl rady. Do poslední části si domácí přenesli přesilovku, kterou bezezbytku využili a Jurčík snižoval 13 sekund po začátku periody. V oslabení navíc z úniku skóroval Trávníček a bylo srovnáno. Další z mnoha přesilovek ale využil kapitán Tomáš Čachotský a překlopil utkání na stranu Dukly. Výhru pak pojistil zhruba osm minut před koncem Seman a Dukla jako jediný tým v baráži dosud neprohrála za tři body, v Litvínově zvítězila 4:2.
03.04.2018 17:30, Tipsport extraliga - 0. kolo

HC VERVA Litvínov

Petrásek – Baránek, Sörvik, Hunkes, Iberer, Sklenička, Frolo – Gerhát, Mikúš, Černý – Jánský, Hübl, Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček – Hanzl, Válek, Jurčík
2

HC Dukla Jihlava

Škarek – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, Půža, Váňa, Kajínek, Šidlík – Diviš, Hamill, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Seman, Hubáček, Rabbit
4
Branky a nahrávky: 41. Jurčík (Lukeš, Hunkes), 43. Trávníček (Gerhát) – 7. Anděl (Žálčík), 9. Kajínek (Zeman, Čachotský), 46. Čachotský (Kajínek), 54. Seman. Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4754. Střely na branku: 35:24. Zblokované střely: 12:9. Hity: 16:7. Vhazování: 30:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Průběh utkání

I druhé vzájemné barážové utkání začalo ihned vyloučeními na obou stranách. Po necelých dvou minutách se na trestnou pakoval domácí Řehoř za vysokou hůl. Přesilovka trvala pro Duklu jenom sedmnáct sekund, když Straka bránil v pohybu nedovoleně a taktéž okusil jako první hostující hráč pohodlí na trestné lavici. Právě při hře 4 na 4 se na konci třetí minuty dostal do šance domácí Daniel Sörvik, v oblasti pravého kruhu střílel a Škarek byl jeho střelou mírně zaskočen a zmaten. Konec sedmé minuty přinesl na stadion první gól. Po přihrávce od navrátilce do sestavy, Lukáše Žálčíka se do úniku dostal jmenovec Lukáš Anděl a bekhendovou střelou překonal Petráska mezi betony. Gól muselo sice posvětit ještě video, ale to jenom oddálilo radost hostující střídačky. Nedlouho poté byl vyloučen domácí Hübl a Verva musela během dvou minut dotahovat již dvě branky ztráty. Na modré čáře se ke střele odhodlal David Kajínek, který skóroval ve druhém utkání v řadě. Litvínov se následně odhodlal k větší aktivitě a přebral kontrolu nad utkáním, veškeré střely ale likvidoval pozorný Škarek.

Verva nechtěla nechat nic náhodě a ihned po úvodním buly druhé periody se natlačila před Škarka. První vážné ohrožení branky si připisoval domácí Hunkes po sedmi minutách, kdy se dostal až před Škarka, jenže ten jeho radost zmrazil skvělým zákrokem. Od této doby se naskytlo k vidění zběsilé tempo, které ukončil trenér Vlk po necelých dvou minutách oddechovým časem. Lehce po polovině šedesátiminutovky byl vyloučen de la Rose a na konci oslabení přišla pro Duklu další rána. Trávníček již mimo hru dohrál tvrdě obránce Bryhnisveena, který nejprve pokračoval ve hře, následně ale zůstal ležet ve středním pásmu a utkání pro něj skončilo. Tři sekundy po návratu hostujícího obránce na led se do sebe za brankou pustili Zeman s Baránkem a oba šli zchladnout na trestnou lavici. Situaci pro Chemopetrol ztížil následně Hübl, který se nechal vyloučit a Dukla dostala krátkou výhodu deseti sekund hry 5 na 3. Aby bylo pro domácí ještě hůř, tak nedisciplinovanost poslala Matouška ven za hrubost a Jihlava tak fakticky hrála šest minut přesilovky. Ale gólu se v ní nedočkala a naopak končila třetinu v oslabení, Anděl šel za katr, dopustil se držení protihráče.

Třetí třetina začala pro Jihlavu pochmurně. Hned po 13 sekundách nesl úvodní nápor domácích ovoce, Ondřej Jurčík vystřelil na vrcholku kruhů a nula Škarka byla prolomena. Mohutný tlak Vervy pokračoval a na konci 42. minuty nebyl daleko k vyrovnání Lukeš. Co ale Lukeš nedotáhl do konce, tak ve vlastním oslabení dovršil Michal Trávníček. Půl minuty nato ujel ve vlastním oslabení sám na Škarka a nedal mu sebemenší šanci. Dukla tak ztratila dvoubrankové vedení, podobně jako v posledním venkovním zápase na ledě Karlových Varů. Čekala se nadále aktivní hra domácích, jenže vítr z plachet ubral Hunkes svým hákováním v polovině 45. minuty. A na časté vyloučení doplatili domácí prakticky záhy. Po minutě a půl se prosadil Tomáš Čachotský, hostující kapitán si sjel z pravého kruhu na střed a prostřelil Petráska - 2:3. Severočeši se snažili ihned srovnat, napomoci jim k tomu měla přesilovka po vyloučení Čachotského. V té ale ničím Benzina nezahrozila a Dukla definitivně překlopila utkání na svoji stranu. Na konci 54. minuty využil chyby Mikuše Filip Seman a dal hostům dva góly náskoku. Verva měla ještě možnost dramatizovat utkání početní výhodou z 55. minuty, ale nepodařilo se jí to a závěr utkání se následně pouze dohrával. Domácí tak sice připravili Duklu o dvě branky náskoku, ale utkání do vítězného konce nedotáhli. Jihlava se s 10 body osamostatnila na čele barážové tabulky po výhře 4:2.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Verva Litvínov): Na naší straně je zklamání. Potřebovali jsme vítězství. Jihlava lépe vstoupila do utkání, odskočila nám o dva góly. Nám se podařilo vyrovnat na 2:2, ale Jihlava nás pak potrestala z přesilové hry a má tři body.

Petr Vlk (Dukla Jihlava): My jsme samozřejmě spokojeni s tím, že si odvážíme tři body. Bylo to nesmírně těžké utkání. Jak fyzicky, tak psychicky. Vstoupili jsme do něj výborně, potom jsme měli lehký výpadek v úvodu třetí třetiny, to byl trochu zádrhel, ale kluci se s tím popasovali, i s tvrdou hrou soupeře. Byli odolní, odvážní, silní a zaslouženě si odváží tři body.