Byl to teprve třetí přípravný zápas, ale mohli jsme ho zvládnout lépe, ví Jakub Suchánek

10.08.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dvě vítězství v přípravě, poté první porážka. Jihlavští hokejisté prohráli v rámci prvního utkání ZUBR Cupu ve Zlíně 2:6 a obránce Jakub Suchánek pochopitelně nemohl být spokojen. „Výsledek nebyl ideální. Je to příprava, takže máme pořád co zlepšovat. Ale z těch tří zápasů, co jsme odehráli, byl tenhle herně slabší. Nebylo to z naší strany úplně ideální,“ uvědomuje si „Segge,“ že do další fáze přípravy a hlavně do sezony je na čem pracovat. Následující dva přípravné utkání odehrají Jihlavští příští týden proti Novým Zámkům a Přerovu.

Ačkoliv trenér František Zeman dokázal na porážce najít i pozitiva, bek Jakub Suchánek moc dobře věděl, že příprava ve Zlíně se Dukle nepovedla. „Výsledek bych úplně nezmiňoval. V zásadě je jedno, jestli to bylo 2:6 nebo 1:2, protože hra nebyla ideální a nebyla dobrá. Zase nám zápas ukázal neduhy a věci, na kterých je třeba pracovat dále. Do budoucna je musíme odstranit nebo co nejvíce eliminovat,“ sděluje obránce Dukly.

Na druhou stranu, přesně k těmto věcem přípravné zápasy slouží. Není úplně důležité celou přípravu vyhrát nebo prohrát. Hlavní je, když se bude dařit v sezoně. Vzpomeňte si na přípravné období 2016, kdy Dukla schytala dva příděly 0:6 (Olomouc, Novgorod). A jak potom celá sezona vypadala… I tentokrát dostali jihlavští hokejisté od soupeře šest branek, byť dvě dali. „Utkání bylo gólově trošku divočejší, což vyplynulo z toho, že jsme byli nedůrazní a nedůslední v předbrankovém prostoru. Právě po našich chybách před brankovištěm jsme soupeři góly darovali. To byla hlavní příčina,“ nachází Jakub Suchánek hlavní důvody šesti inkasovaných branek.

Videoohlasy s Jakubem Suchánkem po prohře ve Zlíně

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Omluvte, prosím, horší kvalitu videa. Děkujeme.