6:2
(0:0, 4:1, 2:1)

Dukla třetí výhru v přípravě nepřipsala, Zlín byl nad její sily

09.08.2018 / Tomáš Lysý

Úvodní třetina zápasu mezi Zlínem a Jihlavou příliš hokejové krásy nenabídla, takže oba dva gólmani nemuseli prakticky nic řešit. Zato druhé dějství bylo naprosto odlišné. Berani dvěma góly během čtyř minut vedli v 28. minutě 2:0. Dukla sice rychle snížila po trefě Mihy Štebiha, nicméně domácí přidali další dva přesné zásahy. Také ve třetí třetině byli Zlínští gólově lepší. Mezi jejich dvě branky vměstnala Jihlava pouze jedinou, když se prosadil Lukáš Anděl, a zápas tak skončil výsledkem 6:2. Červenožlutí tak první zápas ZUBR Cupu prohráli, v příštím týdnu se v rámci stejného turnaje utkají s Novými Zámky a Přerovem.
09.08.2018 17:30, Přípravné zápasy - 3. kolo

Berani Zlín

Sedláček - Freibergs, Ferenc, Žižka, Řezníček, Matějíček, Valenta – Šlahař, Herman, Kulda – Puliš, Werbik, Poletín – Popelka, Fořt, Sedláček – Fryšara, Karafiát, Václavek
6

HC Dukla Jihlava

Brož – Štindl, Pohl, Suchánek, Váňa, Mareš, Kajínek, Vála, Štebih – Čachotský, Zeman, Chlubna - Pekr, Skořepa, Anděl - Čermák, Osmík, Harkabus - Pospíchal, Půža
2
Branky a nahrávky: 24. Herman (Valenta), 28. Kulda (Šlahař), 29. Popelka (Fořt, Sedláček), 35. Poletín (Řezníček, Fořt), 43. Václavek (Karafiát, Ferenc), 56. Ferenc – 28. Štebih (Půža), 44. Anděl (Skořepa, Váňa). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Rožánek, Wesley. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina prvního utkání ZUBR Cupu příliš hokejové krásy nenabídla. Šancí bylo totiž poskrovnu. Domácí zahrozili na začátku sedmé minuty, když si Matějíček v přesilovce sjel mezi kruhy, ale svojí ránu pod břevno neumístil a z dorážky se přes Brože neprosadil Herman. V polovině patnácté minutě se po akci Fořta dostal před jihlavskou branku Sedláček, ale ani on na gólmana nevyzrál. Jihlavě se pak nepovedla přesilovka a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Co nenabídla první třetina, to přineslo časové okno 23:38 – 28:33. Během necelých pěti minut se skóre měnilo hned čtyřikrát. Domácí se dostali do vedení, když útočná posila Jakub Herman dorazil Valentovu střelu za Brožova záda. Poté sice Popelka v úniku nepřekonal jihlavského gólmana, ale Zlínu to vadit nemuselo. V čase 27:29 totiž vedli 2:0, když Edgars Kulda z kruhů mířil nad lapačku Brože. Jihlava snížila prakticky hned po rozehrávce, za dalších 17 sekund Půžovu střelu od modré dorazil před brankou dobře stojící Miha Štebih. Jenže radost ze snížení vydržela Dukle sotva minutu, jelikož Michal Popelka si vyměnil puk s Fořtem a zblízka dotlačil kotouč do sítě. Berani zakončili druhou třetinu tříbrankovým náskokem, protože bek Řezníček ukázal ofenzívní sklony, před brankovištěm nahrál Michalu Poletínovi a další novic ve zlínském dresu z první uklidil puk do sítě nad Brožovo rameno - 4:2.

Na začátku třiačtyřicáté minuty Fořt obkroužil klec hostí a nahrál Popelkovi, který z první na Brože nevyzrál. Za další půlminuty se už skóre měnilo, jelikož prudký pokus Jana Václavka od mantinelu zapadl do jihlavské šibenice. Dukla korigovala o minutu později. Lukáš Anděl dostal výborný pas za obranu od Skořepy a tváří v tvář Sedláčkovi uspěl střelou nad jeho lapačku. Jihlavští poté mohli snížit na rozdíl dvou tref. Čachotský totiž projel podél brankoviště a položil si Sedláčka, jenže už byl příliš z úhlu a odkrytou klec minul. Naopak Zlín se prosadil necelých pět minut před koncem, když Jakub Ferenc v přesilovce od modré propálil úplně vše - 6:2. Ještě jedno jihlavské snížení měl na holi také v přesilové hře Pekr, ale volné místo mezi tyčí a brankářem jen těsně minul.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Výsledek sice vypadá hrůzostrašně, ale odehráli jsme výbornou druhou třetinu. Bohužel jsme jí prohráli 1:4 a od toho se odvíjela třetí dvacetiminutovka. Na trénování přesilovek máme ještě čas, nicméně situace, které v utkání přišly, odehráli hráči slušně. I přes to, že jsme utkání prohráli, tak na něm třeba najít pozitiva.

Robert Svoboda (Berani Zlín): Sestava byla postavená tak, abychom viděli v akci nové hráče a mladé hráče. Zápas měl na začátek přípravy dobré tempo, padlo hodně branek a herní projev byl dobrý. Ukázalo nám to, jak jednotlivci vypadají. Noví hráči Herman a Poletín naplňují očekávání a herně se nám líbí. Kulda s Pulišem odehráli první zápas, potřebujeme je vidět ještě v akci. Jsme rádi, že mladí hráči vytvářejí konkurenci, je příjemné zjištění, že se zlepšili a udělali krok dopředu.