Tým má charakter. Negativem ale je, že se nám nepodařilo doplnit kádr, říká Bedřich Ščerban

01.10.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

S koncem kalendářního měsíce přichází další slovo jednatele Bedřicha Ščerbana. Dukla má za sebou devět zápasů v Chance Lize, ve kterých získala 14 bodů za pět vítězství a čtyři porážky. Mohlo jich být více, třeba v posledním utkání v Litoměřicích sahala Dukla po třech bodech a nakonec si odvezla jeden. „Trošku nás trápí nevyrovnanost výkonů, kdy dokážeme odehrát špičkové zápasy proti Motoru nebo Kladnu a pak někdy zbytečně ztratíme body se slabším soupeřem,“ říká jednatel Dukly, kterého mrzí, že se při marodce hráčů nepodařilo doplnit tým. „Trh je vybraný, naopak nám volají některé kluby, zda bychom jim nepůjčili hráče.“

Dukla na dvě venkovní porážky reagovala dvěma domácími výhrami 7:0 – proti Motoru a Kadani. Následně si dovezla dva body z Kladna, ale doma prohrála s Havířovem. Poté už dva body z ledu soupeře (Ústí) byly doma potvrzeny výhrou nad Třebíčí. V posledním kole byla Jihlava blízko třem bodům z Litoměřic, ale prohrála v prodloužení. „14 bodů je málo a mluvíme o tom. Probíráme to. Možná jsme si sami na sebe vytvořili tlak, když jsme jasně řekli, že chceme postoupit. Jinými slovy, pokud se nepodaří postup, budou všichni hodnotit sezonu jako neúspěšnou. Vstup do sezony není úplně ideální, ale věděli jsme, že to nebude jednoduché, že se na nás budou chtít všichni vytáhnout. S tím se musíme poprat a vyrovnat. Bylo by nyní zbabělé říkat, že uvidíme, atd.,“ sděluje Bedřich Ščerban.

Co jednatele naopak těší, je zjištění, že tým má silu a charakter. Na ledě soupeře z uplynulé baráže prohrávala Dukla 1:2, ale výborným výkonem od konce druhé třetiny po třetí třetinu otočila zápas ke dvěma bodům. V Ústí byla situace ještě horší, když Slovan vedl ve třetí třetině 3:1, ale Jihlava opět vyhrála na nájezdy. V devíti nájezdech inkasovali jihlavští gólmani jen jednu branku. „Všichni ví, jak jsme se k sezoně postavili a čeho chceme dosáhnout. Motivace soupeřů je dvojnásobná. Ale tým má charakter, protože nepříznivý vývoj zápasu na Kladně a v Ústí jsme přesto dokázali zvládnout. Se slabšími soupeři ale nedominujeme tak, jak bychom měli. Na to se musíme zaměřit,“ uvědomuje si šéf Dukly.

Kádr během záři začala trápit zranění. Tomáš Jiránek ho utrpěl během utkání proti Motoru, Michal Hlinka byl v civilu zbit a utrpěl otřes mozku, chybí i Tomáš Chlubna, dva zápasy ze šesti nedohrál David Váňa… Doplnit tým se nepodařilo. „Všechno vychází z ekonomiky. Když jsme tým tvořili, šli jsme úplně na hranu a v našich ekonomických možnostech jsme udělali maximum. Měli jsme 13 útočníků, ale ke zraněním se přidaly některé další věci, se kterými se počítat nedá,“ sděluje Bedřich Ščerban s tím, že během překlenovacího období, než se hráči uzdraví, se klub snažil sehnat hráčskou výpomoc. „Ze začátku se to povedlo, když přišel Matyáš Kantner. Ale po jednom zápasu si ho stáhli, protože se jim zranil hráč a další oznámil odchod. Nepodařilo se nám tým nikým doplnit, což je negativum měsíce. Trh je vybraný a naopak jsou týmy, které nám volají, zda bychom jim my nepůjčili hráče, protože už jich mají také jen 15 do hry,“ prozrazuje jednatel klubu. Na hokej.cz vyšel článek, že hráče marně shání i extraligový Chomutov – více zde.

Slovo jednatele Bedřicha Ščerbana – září 2018

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla