Měl jsem ráno takové tušení, že dám v 52. minutě gól, směje se Adam Zeman

04.10.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Pamatujete si na oblíbený divácký seriál M*A*S*H a postavu Waltera “Radara“ O’Reillyho, který věděl, co se stane, než se to stane? Pokud ano, ptáte se, co to má společného s hokejem? Podobným věštcem je nyní i Adam Zeman, který na dopoledním tréninku před zápasem předpověděl ledařům, že dá gól v 52. minutě. A stalo se, jihlavský útočník totiž v čase 51:13 protrhl svojí letošní střeleckou smůlu. „Měl jsem tušení, že by to tam mohlo v 52. minutě padnout, a padlo to tam. Spadla ze mě tréma a strašný kámen. Ulevilo se mi a jsem rád, že to tam padlo. Snad to bude pokračovat,“ usmívá se odchovanec klubu.

Dukla se trápila. Hra se přehoupla přes polovinu třetí třetiny Jihlavští stále marně dotahovali jednobrankový náskok, který si Frýdek-Místek vytvořil nejprve v poslední sekundě první třetiny a poté ve třicáté minutě. Domácí hokejisté sice měli výraznou střeleckou převahu (po druhé třetině 32:12, po konci zápasu 41:13), ale branku nedat a nedat. Čas 51:13 však všechno změnil. „S Tomášem Čachotským se nám to otevřelo a ujeli jsme, soupeře jsme přečíslili. On mi to dal vedle beka, já ho objel a vystřelil nad lapačku. Gólman tam měl díru, docela dobře jsem jí trefil,“ popisuje svojí první branku v sezoně. A další hádanka – pokud tipujete, kdy gól padl, tak opět v jihlavské početní nevýhodě. Dukla má již 6 gólů v oslabení, suverénně nejvíce z celé soutěže.

Uběhlo dalších pět a půl minuty, když přesně s koncem jihlavské početní výhody padla vítězná branka z hole Jakuba Suchánka. Tři body tak zůstaly počtvrté z pěti zápasů na Horáckém zimním stadionu, tentokrát však za hodně vydřenou výhru. „Dvě třetiny jsme se trápili. Neměli jsme vůbec tempo, nedostávali jsme se do zápasu, nešlo nám to. Ve třetí třetině jsme do toho vlétli, dělali jsme šance, vyrovnali jsme, zaslouženě jsme obrátili na 3:2. Prostě jsme si za tím šli více,“ hodnotí Adam Zeman třetí třetinu, která byla z jihlavského pohledu nejlepší.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Jak už bylo uvedeno, vítěznou ránu dal Jakub Suchánek, jehož střela přišla v poslední vteřině přesilové hry Dukly. „Přišla, a odešla,“ usměje se „Segge“ a pokračuje: „Přesilovky nějakým způsobem cvičíme, děláme. U střely není úplně důležité, jaká je to rána. Největší podíl na gólu má Skořápka, protože gólman přes něj neviděl vůbec nic,“ chválí svého spoluhráče Josefa Skořepu, jenž se v předchozích dvou zápasech radoval ze dvou branek a nyní se opět převtělil do role asistenta – zapsal již sedmou úspěšnou asistenci.

Jinak ale Kuba moc dobře ví, že pozitivem je pouze zisk tří bodů, a hodnotí utkání bez nějakých výmluv. „Nebyl to z naší strany ideální zápas, naopak byl špatný, hodně špatný. Aktuálně se celkově trošku trápíme. Pozitivem je, že jsme otočili zápas ke třem bodům, ale pořád je spousta věcí na práci a ke zlepšení,“ říká jihlavský zadák, který zaznamenal během druhé sezony čtvrtý gól v jihlavských barvách.

Videoohlasy s Jakubem Suchánkem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Marek Malík (HC Frýdek-Místek)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 3:2

Autor videa: HZStv1