3:2
(0:1, 1:1, 2:0)

Jihlava v poslední desetiminutovce odvrátila další ztrátu a Frýdek porazila 3:2

03.10.2018 / Tomáš Kalas

V pořadí desátý zápas začala Dukla s optickou herní převahou, na góly byl na tom po první třetině ale lepší Frýdek, když se v poslední sekundě prosadil po závěrečném tlaku Bartko. Srovnání přišlo v 25. minutě, nabídnutou přesilovou hru využil David Čermák. Hosté šli ale zase o krok napřed 13 sekund před polovinou základní hrací doby. Dorážku přes domácího gólmana do branky provedl Kalus. I přes přesilovku 5 na 3 pro jihlavské barvy a několik dobrých šancí se však skóre dlouho neměnilo. To platilo až do 52. minuty, kdy se prosadil po Čachotského výzvě Zeman a proti Danečkovi se nemýlil. Rysi doplatili na častá vyloučení, přesilovku 5 na 3 Dukla nevyužila, 5 na 4 také ne, sekundu po vypršení trestu byl ale Jakub Suchánek tím, kdo střelou od modré rozhodl o tříbodové výhře Jihlavy čtyři minuty před koncem. Ta tedy doslova urvala body s Frýdkem-Místkem po výsledku 3:2.
03.10.2018 17:30, Chance Liga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, Čermák – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – Osmík, Hrníčko
3

HC Frýdek-Místek

Daneček – Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Žovinec, Krisl, Stránský – Hladonik, Mikulík, Hrňa – Raška, Przybyla, Kuťák – Kalus, Peterek, Klimša – Christov, Kaukič, Flok
2
Branky a nahrávky: 25. Čermák (Čachotský, Pohl), 52. Zeman (Čachotský), 56. Suchánek (Anděl, Skořepa) – 20. Bartko (Mikulík), 30. Kalus (Hrachovský). Rozhodčí: Skopal, Veselý – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:10, navíc Krisl (FRM) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1333. Střely na branku: 41:13. Zblokované střely: 12:4. Vhazování: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Tradicí je v Jihlavě brzké vyloučení. Nebylo tomu jinak ani teď, po 36 sekundách byl vyloučen Kovář za držení Dostálka. První šanci ale domácí zapsali v polovině šesté minuty, Dostálek si v situaci 1 na 1 rozkýval obránce a střílel, Daneček zasáhl lapačkou. To ale byla na dlouhou dobu poslední šance. K vidění byl spíše nepřesný hokej s množstvím trestů. Během šesti minut se udělovaly hned čtyři menší tresty, po dvou na obou stranách. Za domácí šel dvakrát ven Kajínek, za hosty v krátkém časovém sledu Mikulík taktéž dvakrát. V přesilovce měl náznak šance Pekr, jeho nepříjemnou střelu vyrazil hostující brankář levým betonem. S blížícím se koncem třetiny byl Frýdek aktivnější a odměnou mu byl gól v čase 19:59. Harkabus za brankou místo hráče nepříjemně trefil mantinel a krátké oslabení využil Jan Bartko, ke kterému se dostala nahrávka od Mikulíka. Sám před Lundströmem nezaváhal a byl to opravdový gól do šatny.

Druhou třetinu otevřel střelou ihned po vhazování v útočném pásmu Pohl, Danečkovi pomohla drobně pravá tyč. Následně byl vyloučen za krosček Husák a početní výhodu využili Jihlavští po necelé minutě. Čachotský přesunul hru na Davida Čermáka, který nadvakrát překonal hostujícího gólmana a vyrovnal na 1:1. Další trest přišel pro Mareše po srážce s Danečkem v rámci boje o puk. Tlak hostí pokračoval i po konci přesilovky a důsledkem byl druhý gól v síti Lundströma. Hrachovského střelu z kruhu vyrazil domácí brankář na Jana Kaluse, který se štěstím prostřelil švédského gólmana. Srovnat mohl Anděl, jenže ten šanci po Suchánkově dlouhém pasu odmítl a nechal vyniknout Danečka v bráně. I v prostřední části přišla série vyloučení, Jihlava dostala nejprve 22 sekund 5 na 3, které mělo sice být notně pokráceno, mimo vyloučení Skořepy ale přišlo i vyloučení Mikulíka ve stejný čas. Přesilová hra ale domácím vůbec nevyšla, co naopak mohlo vyjít, byla situace 8 sekund před koncem, kdy Pekr zpoza branky nahrál Čachotskému, jeho střelu ale Daneček zneškodnil.

Na větší vzrušení si museli diváci v poslední části počkat až do druhé poloviny. Pohlovo vyloučení přišlo domácím vhod, neboť Čachotský u své střídačky získal kotouč, pasem vyzval Adama Zemana, který oproti podobné situaci v Přerově skóroval a rozradostnil zarmoucené diváky. Jako by to změnilo ráz utkání. Frýdek neudržel nervy na uzdě, nejprve dostal Krisl za tvrdý faul na Čachotského 2+10 minut, následně byl vyloučen i Klimša a domácí měli 86 sekund přesilovky 5 na 3. Gólu se ale dočkali těsně po konci. Klimša z trestné ani nestihl naskočit do hry, když za zády slyšel radost domácího kotle. Jakub Suchánek vyslal jednu z dalších svých střel, která zapadla do horní části branky - 3:2. Závěr zápasu odehráli Jihlavští velice dobře takticky, ve hře bez brankáře se Frýdek prakticky k ničemu nedostal a Jihlava tak výsledkově odčinila porážku v Litoměřicích.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Byl to pro nás nesmírně těžký zápas, jelikož jsme čtyři předchozí zápasy prohráli o gól. Chtěli jsme tady proto uspět, i když jsme věděli, že hrajeme s favoritem soutěže. I když jsme se dostávali často pod tlak, tak výborným výkonem gólmana a osobní statečností a houževnatostí jsme se neustále drželi v zápasu. Nakonec to pro nás zase nedopadlo dobře. Cítíme ke konci trošku křivdu, ale na to se ještě musíme přesně podívat na videu, jelikož jsem zatím záznamy neviděl. Mohli jsme si odvézt z Jihlavy alespoň bod. I když byl soupeř velmi kvalitní a soupeř měl asi více ze hry, výsledek je pro nás trošku krutý.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Musím souhlasit s kolegou. V první třetině jsme měli daleko více šancí dát branku než soupeř. Ale hokej se hraje na góly a necelou vteřinu před koncem dostali "šmudlu", která na nás ve druhé třetině hodila deku. Tu jsme neodehráli tak kvalitně jako první třetinu, ale gól jsme dali. Pořád jsme věřili, že kvalita zápasu musí být na naší straně, což kluci ve třetí třetině ukázali. Šli si za vítězstvím a my je nabádali, aby hru zjednodušili, což se jim povedlo. Tři body zůstaly zaslouženě doma.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava