Dukla Jihlava jako první klub v Evropě spouští tréninkové centrum hokejové virtuální reality

11.10.2018 / KLUB

Unikátní český produkt zaměřený na trénink a diagnostiku hokejistů, využívající nejmodernější technologie virtuální reality – SENSE Arena – byl uveden ve středu 10. října 2018 na český trh. O den později – ve čtvrtek 11. října – se slavnostně představoval na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Jihlavské tréninkové centrum, jenž je vybaveno mantinelem a umělým lede, bude první tréninkové centrum tohoto typu v Evropě. Virtuální realita je umístěna v rozcvičovně nad Infocentrem Horáckého zimního stadionu a je volně dostupná veřejnosti.

HC Dukla Jihlava představí virtuální realit od SENSE Areny ve čtvrtek 11. října 2018 v 11:30 hodin v rozcvičovně Horáckého zimního stadionu. Projekt virtuální reality nově podpořil také útočník Bostonu Bruins a držitel zlaté hokejky David Pastrňák. „Chtěl jsem podpořit český vynález a svým jménem mu pomoci získat důvěru u hráčů i týmů. Je to super tréninková pomůcka a sám jsem se při používání pěkně zapotil. Ta technologie a reálnost prostředí jsou úžasné. A to je zatím jen polovina toho, kam až je možné Sense Arénu dále rozvinout,“ říká jedna z největších hvězd NHL.

Sense Aréna je také jedinečným analytickým nástrojem určeným všem trenérům a agentům, protože vyhodnocuje výkon hráče a porovnává ho jak v rámci týmu, tak umožňuje anonymizované srovnání hráčů Sense Areny v rámci celého světa. Součástí licence jsou automatické updaty a nové verze rozšiřující oblasti cvičení.

V Česku již Sense Arenu využívají jako doplněk tréninku Bílí Tygři Liberec, nově také jihlavská Dukla a diagnostickou část i Rytíři Kladno. Ve Spojených státech jsou dvě instalace v Colorado Springs Tigers a před podpisem je dohoda o instalaci Sense Areny pro organizaci Washington The Little Caps. „Prosadit se chceme, vedle domácího trhu, především na největších hokejových trzích na světě – ve Spojených státech, Kanadě a Skandinávii,“ říká Bob Tetiva, zakladatel Sense Areny a pokračuje: „Vedle vynikajících českých hráčů, trenérů a hokejových osobností bychom rádi dali hokejovému světu nový rozměr sportovní přípravy. Dříve se od Čechů všichni učili a myslím, že je na čase na tuto tradici opět navázat.“

V ideálním případě je pro instalaci Sense Areny potřeba prostor 7 x 7m, ale stačí i 4 x 4m, platforma je dodávána v podobě mobilního počítačového kiosku a sadou čtyř speciálně technologicky upravených hokejek. Jediné co je potřeba namontovat jsou čtyři senzory do rohů místnosti.

Oficiálním partnerem Sense Areny, která si letos ze 192 přihlášených firem, odnesla ze startupové soutěže Vodafone Nápad roku prvenství, jsou Český svaz ledního hokeje, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.

První tréninkové centrum v Evropě

HC Dukla Jihlava testovala SENSE Arenu během Mezinárodní česko-finské hokejové školy 2018 v Jihlavě. Virtuální realita vzbudila obrovský zájem, pochvaloval si jí mj. i gólman NHL David Rittich. Světově unikátní tréninkový program pro hokejisty ve virtuální realitě, který bude nově na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, bude dostupný pro všechny bez výjimky – pro jednotlivce, skupiny či celé kluby. Půjde o první tréninkové centrum tohoto typu v Evropě. Dostupné pro veřejnost bude v průběhu příštího týdne.

Ceník virtuální reality

Jednorázová cena lekce (dospělí, děti) - 45 minut:                360 Kč vč. DPH
Test - diagnóza jednorázová (dospělí, děti):                      720 Kč vč. DPH
Test - diagnóza a vypracování tréninkového plánu (dospěli, děti): 990 Kč vč. DPH

Při nákupu 10 lekcí, testu či testu s tréninkovým plánem SLEVA 20%

Manažer virtuální reality:
Přemysl Tobola
vr@hcdukla.cz
+420 774 097 446

Foto: Zdeněk Drla

Infocentrum Horáckého zimního stadionu. Virtuální realita je umístěna v 1. patře Infocentra. Foto: archiv HC Dukla Jihlava